Benefiti fizičkog obezbeđenja

Firme moraju da se suoče sa realnošću da u njihovom objektu mogu da se dese krađe i druga krivična dela. Zbog toga mnoge od njih odlučuju da angažuju fizičko obezbeđenje

510
fizicko obezbedjenje benefiti
- Sponzor članka -hikvision srbija

Službenici obezbeđenja se koriste za sprečavanje kriminala, održavanje bezbednosti i pomoć klijentima i drugim zaposlenima. Vlasnici firmi bi trebalo da procene koje su koristi od fizičkog obezbeđenja pre nego što donesu odluku da ga angažuju.

Osećaj bezbednosti

Prisustvo službenika obezbeđenja pruža osećaj sigurnosti vlasniku firme, zaposlenima i klijentima. Zaposleni koji rade na visoko-rizičnim radnim mestima produktivniji su i neće razmišljati o napuštanju firme ako se osećaju bezbedno. Fizičko obezbeđenje takođe šalje poruku klijentima/mušterijama da brinete o njihovoj sigurnosti i da ste spremni da preduzmete korake da biste je obezbedili. Ovo je posebno važno za firme koje prodaju markiranu robu ili su locirane u delovima grada u kojima vlada visoka stopa kriminala.

Prevencija

Jednostavno prisustvo službenika obezbeđenja je ozbiljan štit od kriminala. Lopovi će dobro razmisliti o krađi u radnji koja ima obezbeđenje. Službenici obezbeđenja su istrenirani da uoče sumnjivu aktivnost, da procene situaciju i reaguju u slučaju kršenja bezbednosti. Fizičko obezbeđenje doprinosi prevenciji kriminala više od video nadzora ili standardnog bezbednosnog sistema. Službenik obezbeđenja šalje poruku potencijalnim počiniocima krivičnog dela da bezbednost svoje firme shvatate ozbiljno.

Pomoć mušterijama

Službenici obezbeđenja takođe mogu pomagati klijentima/mušterijama. Službenik obezbeđenja može raditi na prijavnici ili kao čuvar koji nadgleda ulaz u objekat. Ovo znači da on dosta vremena provodi u interakciji sa mušterijama i klijentima. Službenici obezbeđenja mogu pomagati ljudima tako što će im pokazivati gde se nalaze željeni proizvodi ili željena lokacija u firmi. Službenik takođe može noću da otprati mušterije ili zaposlene do njihovih automobila. Angažovanje komunikativnih, kulturnih, uslužnih i  sposobnih službenika šalje poruku da je vaša firma bezbedna i posvećena klijentima.

Borba protiv kriminala

Službenici obezbeđenja mogu imati razičite nivoe obuke kada je u pitanju reakcija na pretnju u obliku krivičnog dela. Od firme zavisi koje procedure će pripadnici obezbeđenja koristiti u slučaju krivičnog dela. Angažovanje licenciranog službenika obezbeđenja iz kompanije sa dobrom reputacijom je garancija da će se službenik ponašati odgovorno i biti sposoban da odgovori na krivično delo u vašoj firmi.

Monitoring

Ne bave se svi službenici obezbeđenja patroliranjem po firmi. Službenik obezbeđenja može biti angažovan da prati video nadzor, da proverava lična dokumenta, pretresa ili sprečava ulaz u određeni objekat. Službenik obezbeđenja mora imati specifične ciljeve, kao što je – sprečavanje krađe u radnji, nadzor nad objektom posle radnog vremena ili otključavanje i zaključavanje firme. Ovi zadaci službenika obezbeđenja dosta doprinose da se vlasnici kompanija i zaposleni osećaju sigurnije i da se posvete poslu.

5/5 - (7 votes)
Prethodni članakZAŠTITA KRITIČNE INFRASTRUKTURE: Beogradska voda u sigurnim rukama
Sledeći članakBezbednost hotela: Zadovoljan gost je bezbedan gost