Robot – Novo lice bezbednosti

On vidi u potpunom mraku. On detektuje pokret, toksične gasove, vatru. On prikuplja i šalje informacije i reaguje brže od ijednog čoveka. On se nikad ne umara. On je – robot

240
robot - novo lice bezbednosti
- Sponzor članka -hikvision srbija

Kompanije koje se bave security & safety tehnologijama neprekidno unapređuju rešenja za obezbeđenje objekata i traže solucije koje su ekonomičnije od standardnog fizičko-tehničkog obezbeđenja zbog sve manjih budžeta i sve veće komodizacije sveta bezbednosti.

Kompanija Gamma 2 Robotics, pronalazač prvog autonomnog robota sa veštačkom inteligencijom, lansirala je REMSIJA (REMSEE), novog patrolnog robota koji pruža visok nivo bezbednosti objekata. REMSI može da patrolira samostalno ili da se kreće uz navođenje zahvaljujući softveru kompanije Hexagon Security&Safety koji mu omogućava da istovremeno prikuplja i šalje podatke o detektovanom kretanju, temperaturi, vatri, dimu, toksičnim isparenjima i dr. Softver omogućava da se preko REMSIJA dobije slika prostora u realnom vremenu (četiri kamere uključujući i infracrvenu).

REMSI je višestruko koristan. Preko monitora možete da pratite više geografski udaljenih lokacija širom sveta i to u realnom vremenu. Uz to, REMSI se nikad ne umara, daje više i košta manje.

REMSI je idealan za noćne patrole  u objektima sa nehigijenskim uslovima ili gde je povećan rizik po zdravlje ili život. On će zameniti ljude na onim poslovima za koje se teško nalazi radna snaga.

REMSI može da se programira tako da na izvesnim punktovima tokom patrole izvodi radnje kao što su upotreba baterijske lampe ili sirene, izgovaranje raznih fraza, analitička obrada slike ili video zapisa.

REMSI ima mogućnost da patrolira i autonomno i uz navođenje, čak i u totalnom mraku. REMSI koristi LIDAR skener koji automatski mapira okruženje tako da se tokom patrole nesmetano kreće izbegavajući prepreke.

3.6/5 - (5 votes)
Prethodni članakStandardizacija – Odgovor društva i kompanija na vanredne situacije
Sledeći članakPlaniranje preživljavanja