Ove zemlje su najsurovije prema ženama: Jezive fotografije ovih žena to i dokazuju

Da li ste znali da je u Brazilu na svakih 15 sekundi jedna žena seksualno napudnuta, a na svakih 2 sata jedna ubijena? Da li ste znali da u 21. veku svake godine više od 1.000 žena u Pakistanu kamenovanjem bude ubijeno zbog sramote?

3650
Ove zemlje su najsurovije prema ženama: Jezive fotografije ovih žena to i dokazuju
- Sponzor članka -hikvision srbija

U mnogim zemljama na svetu žene su još uvek nebezbedne i potpuno nezaštićene od strane zakona. U ovim državama svakoga dana hiljade žena bude silovano ili postane žrtva trgovine ljudima, dok je nasilje u porodici nažalost gotovo uobičajena pojava pred kojom svi „zatvaraju oči” u mnogim delovima ovih opasnih zemalja.

Kolumbija

KOLUMBIJA

Kolumbija je verovatno najopasnija zemlja na svetu, zbog toga što ima najveću stopu napada kiselinom na žene i najveći broj njih nikada ne uspe da dostigne pravdu na sudu. U 2015. godini prijavljeno je čak 45.000 slučajeva nasilja u porodici.

Avganistan

AVGANISTAN

Podaci koji šokiraju su da je 87% žena u Avganistanu nepismeno, dok je između 70% i 80% njih prisiljeno da u brak stupi između 15. i 19. godine života. Procenjuje se da je nasilje u porodici toliko surovo, da se 400 od 100.000 slučajeva napada na žene završe smrtnim ishodom.

Indija

INDIJA

Iako ima ima najveću populaciju na svetu, Indija je veoma nebezbedna za žene. Učestali slučajevi silovanja od strane uličnih bandi, nasilja u porodici, trgovine ljudima kao i veliki problem ubistava tek rođenih devojčica zbog lošeg statusa koji žene imaju u ovom patrijahalnom društvu, svrstavaju je u veoma opasne zemlje. U poslednjih 30 godina zabeleženo je više od 50 miliona ubistava ženskih novorođenčadi.

Republika KongoREPUBLIKA KONGO

Istraživanja pokazuju da Kongo ima poražavajuće podatke o rodno zasnovanom nasilju. Zabeležen je frapantan broj silovanja od preko 400.000 slučajeva godišnje. Zdravstvena zaštita žena, a posebno trudnica, u ovoj zemlji je na veoma niskom nivou.

SomalijaSOMALIJA

Jedan od najvećih problema u Somaliji je taj što zakon gotovo ne prepoznaje seksualno uznemiravanje žena kao krivično delo. Veoma visok stepen smrtnosti žrtava nasilja, dečiji brakovi kao i uklanjanje ženskih genitalija samo su neke od svakodnevnih briga koje ovu zemlju svrstavaju u veoma opasne.  

PakistanPAKISTAN

Rani i prisilni brakovi, učestali napadi kiselinom i kamenovanje su samo neke od svakodnevnih briga za žene u Pakistanu. Kao potpuno obespravljene, 90% žena susreće se svakodnevno sa nasiljem u porodici. Poražavajuće je i to što u 21. veku svake godine više od 1.000 žena bude ubijeno „zbog sramote”.

KenijaKENIJA

Iako je Kenija zemlja sa visokom stopom poljoprivredne proizvodnje, žene dobijaju veoma mali deo prihoda koji proizvodu. Nemogućnost i neravnopravnost za obrazovanje devojčica kao i inferioran položaj u odnosu na muškarce na svim poljima su deo svakodnevne realnosti. HIV je uobičajen problem žena zbog toga što nemaju nikakvu kontrolu nad svojim privatnim životom.

BrazilBRAZIL

Na svakih 15 sekundi jedna žena je seksualno napudnuta, a na svakih 2 sata jedna  je ubijena. Žene u Brazilu nemaju pravo na sopstveni reproduktivni izbor, zbog toga što zakon zabranjuje abortus, osim u slučaju silovanja. Za kršenje ovog zakona, ženama preti kazna zatvora do 3 godine.

EgipatEGIPAT

U Egiptu su seksualni napadi i uznemiravanja toliko uobičajeni da su ih iskusile i mnoge turistkinje. Žene su u potpuno podređenom položaju kada je reč o njihovom pravu na brak, razvod, starateljstvo i nasledstvo.

Ove zemlje su najsurovije prema ženama: Jezive fotografije ovih žena to i dokazujuMEKSIKO

U Meksiku je samo u 2012. godini zabeleženo 4.000 slučajeva nestalih žena. One su potpuno nevidljive za pravni sistem koji ih ne štiti i ne prepoznaje kao žrtve.

5/5 - (5 votes)
IZVORsarcasm.co
Prethodni članakIVAN ZAREV: Električne instalacije i neispravni uređaji najčešći uzrok požara u stambenim zgradama
Sledeći članakTrenuci koji odlučuju o pitanju života i smrti: KAKO SE PONAŠATI U TALAČKIM SITUACIJAMA?