Video nadzor i poslovni softver: Osnovni alati za uspešnost kazina i hotela

Kazina i hoteli se neprestano menjaju prateći brojne mogućnosti za korišćenje tehnologije kako bi poboljšali poslovanje i u potpunosti zadovoljili svoje klijente

443
video-nadzor-i-poslovni-softver-osnovni-alati-za-uspesnost-kazina-i-hotela
- Sponzor članka -hikvision srbija

Savremeni korisnici ovih usluga takođe postaju sve zahtevniji, tražeći da im se omogući peronalizovani pristup korisničkim servisima. To zahteva da menadžmenti kazina i hotela, moraju da sarađuju i zajedno prate aktuelne trendove kada je reč o tehnologiji prikupljanja svih neophodnih podataka kako bi se ispunila sva očekivanja gostiju.

Važno je napomenuti da nije potrebno ulagati u potpuno novu tehnologiju kako bi se postigao napredniji nivo personalizacije i korisničkih usluga. Video podaci prikupljeni IP video nadzorom, preko tzv. inteligentnih kamera, u kombinaciji sa naprednim poslovnim softverom mogu pružiti mnogobrojne prednosti i olakšati poslovanje.

Interaktivno iskustvo

Sve manje gostiju informacije o hotelima i kockarnicama koje žele da posete traže od turističkih agencija ili preko telefona. Savremeni klijenti se informišu na Internetu, naoružani su svojim računarima i pametnim telefonima i uglavnom hotele rezervišu preko Interneta.

Putem digitalnih aplikacije za pametne telefone ili Internet interakcije, hoteli se obaveštavaju o dolasku „VIP” gosta što omogućava zaposlenima u hotelu da gosta spremno dočekaju – da ga pozdrave po imenu ili čak uz pomoć personalizovanih informacijama o tome šta gost voli, koje su prikupljene prilikom ranijih poseta. Različitim alatima za poslovnu inteligenciju koji prikupljaju ove informacije omogućava se  uvid u to koje su usluge posetiocima najbitinje.

Kazina takođe mogu koristiti informacije za poboljšanje usluga. Kartice lojalnosti igrača koriste se na više načina – kod slot mašina, ruleta, u maloprodajnim objektima i restoranima i imaju za cilj da stručnjacima za marketing otkriju navike klijenata. Takođe, postoji značajna prilika da se informacije sa kartica lojalnosti povežu sa video snimcima o tome na koji način gosti koriste usluge kazina, da bi se utvrdilo kako je najbolje marketing i oglašavanje povezati sa svakim od gostiju.

Video nadzor pojednostavlja mnoge procese

Video snimci u hotelima i lobi barovima pored uočavanja potencijalnih pretnji, olakšavaju mnoge poslove zaposlenima u hotelu. Na taj način se, na primer, menadžment hotela obaveštava o pristizanju većeg broja gostiju koji žele da se prijave na recepciji. Dakle, pored skeniranja mogućih pretnji, snimci mogu u realnom vremenu da pruže korisne informacije.

Video analitika se može koristiti i da bi se utvrdilo koji deo hotela posećuje najveći broj gostiju, kako bi se na tom mestu istakle reklame ili oglasi.

Sve više kompanija radi na povezivanju podataka sa bezbednosnih video snimaka sa poslovnim softverima koji će umnogome poboljšati i olakšati poslovanje. Očekuje se da u budućnosti, kazina i hoteli na osnovu integrisanja ovih sistema imaju najveći broj gostiju koji će se kod njih vraćati.

5/5 - (4 votes)
IZVORsecuritytoday.com
Prethodni članakSVAKO MOŽE BITI META: Priliv migranata je realna pretnja po bezbednost regiona
Sledeći članakPraktični saveti za zaštitu doma u toku leta