Investiranje u sigurnosne kamere za kuću: Ulaganje u mirniji san

Mišljenja su podeljena kada se postavlja pitanje koliko kamera je potrebno za potpunu pokrivenost i bezbednost doma. Međutim, stav da je dovoljno imati kameru za koju se makar samo čini da radi i da će to oterati provalinka je pogrešno. Broj sigurnosnih kamera i mesta na koja se one pozicioniraju su najvažniji da bi se postigao željeni cilj

484
Investiranje u sigurnosne kamere za kuću: Ulaganje u mirniji san
- Sponzor članka -hikvision srbija

Preporučena mesta za sigurnosne kamere su:

  1. Ulazna vrata
  2. Zadnja vrata
  3. Dvorište ili prostor iza kuće
  4. Dnevni borvak
  5. Spavaća soba
  6. Trpezarija ili kuhinja
  7. Graraža
  8. Podrum
  9. Izlazi za hitne slučajeve
  10. Blizu veoma vrednih stvari

Nije neophodno postaviti sigurnosne kamere u svakoj od ovih oblasti, ali treba izabrati one koje su u zavisnosti od izgleda kuće najvažnije i koje će omogućiti potpun pregled doma. Koja god lokacija u kući da se učini najpogodnijom za pozicinoniranje kamera, razlozi za njihovo postavljanje su mnogobrojni:

Odvraćanje lovopa – Zaštita doma, porodice i vrednih stvari. Samo znanje o postojanju kamera može da odvrati provalnike od te ideje, a vlasnicima doma da omogući veći osećaj sigurnosti i spokoja. Spoljašnost kuće i dvoriše takođe ne treba zaboraviti.

Video materijal kao dokaz Ukoliko neko uspe da uđe u kuću dok vlasnik nije tu, uz pomoć video snimka moći će da se lociraju napadači i eventualno nadoknadi nanesena šteta. Danas su IP kamere toliko napredne i usavršene da je moguće u potpunosti identifikovati lica sa snimaka.

Praćenje snimaka uživo – Praćenje snimaka iz kuće preko telefonske aplikacije je sve popularnije i mogućava korisnicima da ostanu u kontaktu sa svojom porodicom tokom celog dana i da paze na njih, čak i kada su odsutni.

Znaci upozorenja– Većina modernih kamera može obavestiti korisnika o neobičnim i netipičnim kretanjima u kući. Osim posedovanja video materijala ovo omogućuje vlasniku kuće da odreguje na vreme.

S obzirom na to da je ugradnja sigunosnih kamera ozbiljna i veoma korisna investicija, bitno je izabrati pouzdanog proizvođača i pozicionirati ih na optimalan način. Ovim ulaganjem će dugi niz godina bezbednost najvažnije imovine – koja nije samo nekretnina već i dom u kojem živi porodica, biti na najvišem nivou.

5/5 - (5 votes)
IZVORmyalarmcenter.com
Prethodni članakKampanja „Vozi odmoran” poručuje: Na svaka dva sata vožnje napravite pauzu
Sledeći članakBezbednost novinara kao preduslov slobodnih medija i svakog demokratskog društva