Praktični saveti za zaštitu doma u toku leta

Vremenski uslovi i godišnji odmori tokom leta čine da ljudi budu opušteniji ali to nažalost znači i da manje brinu o bezbednosti svojih domova. Vlasnici uveče otvaraju prozore i vrata kako bi napravili promaju ili neplanirano odlaze kod komšije preko puta, nesvesni da na taj način daju zeleno svetlo potencijalnim provalnicima

198
prakticni-saveti-za-zastitu-doma-u-toku-leta
- Sponzor članka -hikvision srbija

Dom, lične stvari ali i članovi porodice, biće bezbedniji uz nekoliko mera predostrožnosti:

BEZBEDNOST VRATA

Vrata bi trebalo da budu zaključana uvek kada se udaljavate od kuće bez obzira na godišnje doba. Ukoliko vam se dešavalo da zaboravite da ih zaključate, odlična preporuka su sigurnosni sitemi za kuću sa automatizacijom kod kojih se vrata zaključavaju daljinskim upravljačem. Takođe, biometrija na koju smo nailazili samo u hi-tech filmovima i ponekim jako uspešnim firmama sada se seli u domove građana, kroz brave koje rade na principu skeniranja prsta.

BEZBEDNOST PROZORA

Iako prozore ne koristimo za ulazak u kuću, onu su odlična mogućnost za provalnike dok se u toku noći vetre prostorije. Dobro obezbeđeni prozori bi zbog toga trebalo da budu prioritet. Preporuka su, na primer, aluminijumski profili u strukturi prozora jer osiguravaju  njihovu robusnost, pružajući miran san. Preporučuju se i savremeni materijali koji osim bezbednosti, smanjuju emisiju ugljen-dioksida.

SIGURNOST GARAŽNIH VRATA

Tokom leta znamo da budemo opušteniji, pa nije retka situacija da u toku pranja auta utrčimo u kuću da bismo se javili na telefon. Ukoliko garažna vrata nisu odlično obezbeđena, vešti lopovi čekaju svaki tretutak nepažnje da nanesu štetu. Preporučuje se da garažna vrata imaju mehanizam otvaranja putem daljinskih upravljača i da budu napravljena od čvrstih i dugotrajnih materijala, kako bi pružila potpunu bezbednost i komfor.

BEZBEDNOST OGRADE

Bezbednost ograde je veoma bitan segment bezbednosti doma, zbog toga što predstavlja prvi prsten zaštite. Da bi lopov dospeo do kuće, on mora da prođe kroz kapiju, a odlično rešenje zaštite su infracrvene barijere i video nadzor. Ova sigurnosna komponenta koristi se za zaštitu ulaza, jer IC barijere detektuju nepoznate pokrete o kojima obaveštavaju vlasnika i mogu upaliti svetlost i tako pružiti idealnu zaštitu u kombinaciji sa video nadzorom.

Primena bar nekih od ovih mehanizama zaštite obezbediće pre svega vašu porodicu, ali i vaš dom i omogućiti vam miran san i ugodno leto.

5/5 - (4 votes)
IZVORmyalarmcenter.com
Prethodni članakVideo nadzor i poslovni softver: Osnovni alati za uspešnost kazina i hotela
Sledeći članakBUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI: Naučite mere lične bezbednosti u automobilu