Policija Srbije bogatija za 61 diplomca Kriminalističko-policijske akademije

Bezbednosni izazovi se menaju i rastu, ali policije je tu da održi mir i stabilnost u zemlji i da se bori da se građni osećaju maksimalno bezbedno u svakom trenutku - na ulicama, domaćinstvima i na bilo kom mestu, poručio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović svršenim studentima Kriminalističko-policijske akademije, koji su primljeni u radni odnos u to ministarstvo

712
- Sponzor članka -hikvision srbija
Policija Srbije bogatija za 61 diplomca Kriminalističko-policijske akademije

Ministar Stefanović je uručio rešenje o prijemu u radni odnos 61-om diplomcu Kriminalističko-policijske akademije, poželeo im dobrodošlicu ali i upozorio da građani i država imaju od njih velika očekivanja.

Zakon o policiji koji je usvojen 2016. godine, Kriminalističko-policijsku akademiju prepoznaje kao najbitnije mesto iz kojeg će u budućim godinama dolaziti najveći deo kadrova MUP-a. Upravo ovi mladi ljudi, prema rečima ministra, moraju da predstavljaju  „čeličnu pesnicu” koje se kriminalne grupe plaše i koja štiti narod od svih onih koji su se usudili da ne poštuju zakon. On je dodao da se jedino odlučnim stavom može dovesti do toga da kriminal i korupcija budu na nivou statističke greške.

Tokom ove godine ukupno 150 mladih ljudi koji su završili Kriminalističko policijsku akademiju postalo je deo MUP-a Srbije. Svoja znanja i veštine koje se već stekli oni će nadograđivati i usavršavati u sklopu sistema bezbednosti Republike Srbije.

On je dodao i da je biti policajac više od profesije i da je to velika čast i odgovrnost prema društvu. Pored toga, najbolji i oni koji pokazuju najviše znanja, predvodiće policiju i na taj način će se postići da ona bude efikasnija i da omogući bezbednost građana.

Kriminalističko-policijska akademija osnovana je 1921. godine na inicijativu švajcarskog kriminologa Arčibalda Rajsa koji je bio i prvi direktor. U prvu generaciju bilo je upisano 18 policijskih pisara i 9 policijskih agenata (detektiva). U skladu sa savremenim zahtevima i potrebama struke, 2006. godine je osnovana Kriminalitičko-policijska akademija.

5/5 - (3 votes)
Prethodni članakNulta tolerancija prema nasilju nad ženama: NE SMEŠ DA ĆUTIŠ I TRPIŠ
Sledeći članakU Siriji raste čitava nacija mladih džihadista: Fotografije dece rata to i dokazuju