REPUTACIJA, KVALITET, PODRŠKA: Kako odabrati najboljeg proizvođača opreme za video nadzor?

Video nadzor je kao jedan od osnovnih sistema tehničke zaštite neophodan za kvalitetan i pouzdan sistem bezbednosti i prevenciju gubitaka. Kada shvatite da vam je video nadzor neophodan, naredni korak je odabir odgovarajućeg proizvođača koji za određenu cenu nudi najbolju moguću uslugu

189
Reputacija, kvalitet, podrška: Kako odabrati najboljeg proizvođača opreme za video nadzor?
- Sponzor članka -hikvision srbija

Praksa pokazuje da vrhunske proizvođače uvek odlikuju 3 karakteristike: reputacija, pozdanost proizvoda i tehnička i servisna podrška.

Razmotrite koje su osnovne karakteristike odličnih proizvođača opreme za video nadzor i na taj način napravite ispravnu i dugoročnu investiciju koja će zadovoljiti vaše potrebe, a bezbednost držati na najvišem nivou.

Reputacija proizvođača

Za početak, razmislite o reputaciji kompanije čiji proizvod planirate da izaberete. Koliko dugo postoje, šta su njihovi osnovni proizvodi, u kojoj meri su zadovoljni dosadašnji korisnici? Odgovori na ova pitanja vas mogu dovesti do odgovarajućeg rešenja.

S obzirom na to da je reč o dugoročnom i najčešće ne tako jeftinom ulaganju, uverite se da kompanija ima bar solidnu reputaciju kako ne biste pogrešno odabrali. Možete konsultovati direktno proizvođača, klijente koji su se za njihove proizvode već odlučili ili firme koje se bave projektovanjem i instalacijom bezbednosnih rešenja i koje će znati šta vam je tačno potrebno.

Mnogi stručnjaci za bezbednost su raspoloženi da podele svoja mišljenja, iskustva i preporuke.

Pouzdanost proizvoda

U izboru odgovarajućeg video nadzora je najbitnije proceniti pouzdanost i kvalitet proizvoda.

Da li kompanija ima evidenciju o prosečnom roku trajanja svojih proizvoda? Koliko dugo je proizvod u garanciji? Šta se dešava u slučaju prekida napajanja ili kvara i kakve su tada vaše mogućnosti? U vezi sa svim ovim nedoumicama možete konsultivati odgovarajuću firmu, distibutera ili tehnička lica za projektovanje i ugradnju bezbednosne opreme.

Razmislite o IP video nadzoru koji odavno dominira svuda u svetu i čini 70% udela u tržištu. Nemojte previše žuriti, zbog toga što samo pravilan izbor rezultira dugoročnim uštedama.

Servisna i tehnička podrška

Iako se većina proizvođača ne bavi direktno maloprodajom, veoma je važno razmotriti kakve vrste usluga oni nude svojom partnerima i sistem integratorima, zbog toga što to pokazuje kakvu podršku kao krajnji korisnik možete očekivati u budućnosti.

Najbolji proizvođači će svojim partnerima pružiti niz alata za podršku, uključujući i sveobuhvatnu obuku, kao i podršku korisnicima putem Interneta i telefona. Ovo uzmite kao veoma bitnu karakteristiku zbog toga što ćete u slučaju problema želeti da se on u najkraćem roku prevaziđe.

Neke kompanije čak nude i obuku krajnjim korisnicima i to je odličan način da upoznate proizvod koji ćete koristiti. Takođe, kratki video materijali i priručnici mogu biti veoma korisni. Oni vam omogućavaju i da iskoristite sav potencijal proizvoda.

Bezbednosna tehnologija svakim danom napreduje i trebalo bi da razmotrite i svoje buduće potrebe. Poželjno je da vaš video nadzor poseduje mogućnosti koje vam možda trenutno nisu neophodne, ali ćete ih jednog dana koristiti. Video analitika, na primer, analizira snimke ali i uočava i signalizira potencijalne opasnosti. Možda će vam jednog dana podaci prikupljeni putem video analitike biti itekako potrebni.

Informišite se i pronađite proizvođača opreme za video nadzor koji će u budućnosti potvrditi da ste napravili pravi izbor.

5/5 - (6 votes)
IZVORsecuritymagazine.com
Prethodni članakDame, u ove opasne zemlje nikada ne putujte same
Sledeći članakKako preživeti teroristički napad? Ne pravite se mrtvi, već bežite i tražite zaklon