Zaboravite na tradicionalne ključeve i brave: 5 sjajnih prednosti kontrole pristupa

Pre nekoliko godina nismo ni mogli da zamislimo da ćemo ulazna vrata kuće moći da otvorimo iz kancelarije ili iz supermarketa, ali tehnologija se menja i unapređuje neverovatnom brzinom

279
Zaboravite na tradicionalne ključeve i brave: 5 sjajnih prednosti kontrole pristupa
- Sponzor članka -hikvision srbija

Stvari koje su nam se nekada činile nemogućim sada postaju uobičajene, a ovaj napredak se odavno proširio i na svet bezbednosti. Kontrola pristupa je sajan primer ovakvog napretka i bez obzira na to da li želite da obezbedite svoj dom ili poslovni prostor, mogućnosti koje nudi kontrola pristupa su brojne.

Na tržištu su danas dostupne različite tehnologije na kojima se bazira sistem kontrole pristupa kao što su prepoznavanje na osnovu kodova, prepoznavanje glasa, pristup uz pomoć pametnih kartica, otisaka prstiju i slično. Ako još uvek nemate ovaj ključni deo svakog bezbednosnog sistema, razmotrite 5 osnovnih prednosti kontrole pristupa:

Više se nećete opterećivati ključevima

Veoma je lako izgubiti ključeve, tako da ćete se osloboditi jednog svakodnevnog opterećenja. Osim toga, žene znaju koliko im je vremena potrebno da pronađu iste na dnu ogromne torbe. Odabraćete način pristupa kojima vama najviše odgovara i zaboravićete na teške svežnjeve ključeva koje je lako izgubiti.

Imaćete sistem koji se prilagođava vašim potrebama

Ova karakteristika je posebno značajna u firmama koje imaju veliki broj zaposlenih. Na primer, kontroli pristupa se može dodati vremenska dimenzija, pa će neki zaposleni u zgradu moći da uđu u bilo koje doba dana, dok će ostali imati pristp samo u tačno određeno vreme. Kao posebno značajna karakteristika, ističe se mogućnost ograničenja pristupa određenim delovima zgrade.

Lopovima će biti veoma teško da naprave duplikat

Kada neko sa lošim namerama dođe do tradicionalnih ključeva, veoma lako ih je narezati i zloupotrebiti. Kopiju je moguće napraviti za svega nekoliko minuta i tada je vaša bezbednost pod velikim znakom pitanja. Verovatno ćete morati da zamenite bravu ili ćete jednostavno uvek biti u strahu od provale. Sa druge strane, kada imate kontrolu pristupa, lako i brzo možete promeniti kodove i stopirati sve kartice koje su možda nestale.

Imaćete mogućnost detaljne evidencije

Ne samo da ćete imati evedinciju o svakom ulasku i izlasku iz objekta, već ćete tačno znati ko je i u koje vreme prošao kroz vrata (ili bar čiji je kod upotrebljen). Upravo zbog toga se kontrola pristupa često kombinuje sa evidencijom radnog vremena zaposlenih. Sa druge strane, ukoliko imate problem sa krađom, možete pratiti trag pristupa različitim delovima zgrade i tako „rešiti misteriju”.

Gostima ćete moći da otvorite vrata iako ste još uvek na poslu

Pre nekoliko godina nismo ni mogli da zamislimo da je ulazna vrata kuće moguće otvoriti iz kancelarije ili iz supermarketa. Uz pomoć ovog bezbednosnog sistema pristup ulaznim vratima imate gde god da se nalazite. Naravno, odmah po odlasku posetilaca, postavke ćete vratiti u normalu i dalje ćete samo vi imati pristup svom domu. Daljinski pristup vašem sistemu je verovatno funkcija u koju ćete se veoma brzo zaljubiti.

Treba naglasiti da je u gotovo 40% slučajeva kontrola pristupa integrisana sa ostalim sistemima tehničke zaštite, prvenstveno sa video nadzorom i alarmnim sistemima protiv provale, pa se na ovaj način postiže najviši stepen bezbednosti.

5/5 - (5 votes)
IZVORngscinc.com
Prethodni članakKako preživeti teroristički napad? Ne pravite se mrtvi, već bežite i tražite zaklon
Sledeći članakPogledajte 10 potpuno fenomenalnih uređaja za bezbednost doma