Kako video nadzor u vašem maloprodajnom objektu može drastično povećati profit?

Očigledna neophodnost instaliranja video nadzora u maloprodajnim objektima ogleda se pre svega u sprečavanju krađa i drugih kriminalnih aktivnosti. U Srbiji se procenat manjka usled maloprodajnih krađa kreće do 1% od ukupnog prometa, što predstavlja ozbiljne novčane gubitke. Nijedan incident ni sumnjivu aktivnost nećete moći da rešite, niti da otkrijete počinioca bez video materijala. Ipak, verujte nam, ugradnja video nadzora donosi još mnogo prednosti!

255
Kako video nadzor u vašem maloprodajnom objektu može drastično povećati profit?
- Sponzor članka -hikvision srbija

Informacije o tome koliko ljudi prolazi kroz vaš poslovni objekat dok niste tu, za šta su oni pretežno zainteresovani i kakve su njihove navike i potrebe, kada je najveća posećenost, ali i uvid u atmosferu koja vlada, pomoći će vam da donesete bolje poslovne odluke.

Kada razmislite o tome da će se vaši zaposleni i mušterije osećati sigurnije i kada uzmete u obzir sve prednosti inteligentne video analitike, shvatićete da je ulaganje u video nadzor investicija koja će se višestruko isplatiti.

Predstavljamo vam neke od prednosti kako biste razmislili o instaliranju video nadzora ukoliko ga nemate, ili o zameni starog i nefunkcionalanog video nadzora novim i savremenijim:

  1. Zaposleni će se osećati bezbednije

Pokazalo se da će zaposleni biti mnogo motivisaniji, i da će opuštenije i efikasnije obavljati radne zadatke kada se osećaju sigurno. Oni će biti produktivni i usredsrediće se na klijente, jer znaju da se ne moraju suprotstavljati sumnjivim osobama i potncijalnim lopovima.

  1. Vidljivost video nadzora će delimično odvratiti lopove

Znanje da je objekat pokriven video nadzorom može da odvrati počinioce. Niko ne želi da rizikuje da bude uhvaćen u krađi, i zato se savetuje da se kamere postavljaju na vidljivo mesto, i da obavezno postoji obaveštenje o postojanju video nadzora.

  1. Više ćete zarađivati

Nećete morati da povećate cene proizvoda, a zaradićete više konkuretnim cenama. Verovatno niste ni svesni koliki su gubici od krađa na godišnjem nivou u maloprodajnim objektima. Video nadzor je veoma efikasan alat u prevenciji gubitaka.

  1. Imaćete brz pristup trenutku incidenta

Nekada su za pretraživanje video snimaka bili potrebni sati, ali srećom to se promenilo. Ukoliko ipak dođe do najgoreg scenarija, uz pomoć digitalnog video nadzora vrlo brzo možete pronaći trenutak kada se incident dogodio. Takođe, snimke možete pratiti u realnom vremenu sa svog pametnog telefona.

  1. Daljinsko nadgledanje — posvećeniji zaposleni

Nije tajna da će zaposleni biti odgovorniji kada znaju da ih gazda posmatra. Digitalni nadzor omogućava da imate uvid u dešavanja u lokalu, bilo da ste trenutno kod kuće, na poslovnom putovanju ili na odmoru. Na ovaj način ćete svoje poslovanje uvek „držati na oku” i uvideti stvari koje je možda potrebno promeniti.

  1. IP video nadzor — jasna detekcija lica lopova

Glavni nedostatak analognog video nadzora bio je loš kvalitet slike i audio zapisa. Često zbog prevelike buke i brzine kojom se odigra incident, vlasnici maloprodajnih objekata imaju neupotrebljive snimke. Uz pomoć IP video nadzora moguće je jasno videti lice počinioca i brojati ljude u objektu, i tada će vam biti jasno zbog čega je ulaganje u IP video nadzor bila toliko neophoda investicija!

  1. Ova investicija će vam se veoma brzo isplatiti

Smanjeni gubici, manje vremena potrošenog na istraživanje sumnjivih incidenata, smanjenje potraživanja zbog odgovornosti, bolji marketing, veće poverenje mušterija koje će se osećati prijatnije i sigurnije, kao i posvećeniji zaposleni, učiniće da vam se ulaganje u ovo bezbednosno rešenje isplati veoma brzo.

Činjenica je da krađe i kriminalne aktivnosti neće biti moguće u potpunosti iskoreniti nikada, i morate preduzeti sve neophodne mere kako biste se zaštitili. Video nadzor je prvi korak ka bezbednijem maloprodajnom objektu i uspešnijem poslovanju.

5/5 - (5 votes)
IZVORblog.marconet.com
Prethodni članakPametna kuća kao koncept modernog života
Sledeći članakDobrodošli i bezbedni: Osnovno načelo poslovanja tržnih centara i velikih poslovnih objekata