Oprez sa korišćenjem hotelske Wi-Fi mreže

Jesu li hoteli konačno shvatili da gosti, osim odlične uslege, za svoj novac žele i bezbednost koja je najvišem mogućem nivou? Čini se da mnogi od njih zanemaruju ovu suštinsku karekteristiku u odabiru hotela, pa stručnjaci za bezbednost upozoravaju da se gosti često povezuju na nedovoljno zaštićene i nesigurne Wi-Fi mreže

228
oprez-sa-koriscenjem-hotelske-wi-fi-mreze
- Sponzor članka -hikvision srbija

Uređaje koji se spajaju na hotelsku bežičnu mrežu je vrlo lako prisluškivati i podložniji su hakerskim napadima. Zbog toga, pre nego što se povežete i pokažete da imate poverenje u hotelsku Wi-Fi mrežu, proverite da li ste preduzeli neke od osnovnih koraka predostrožnosti:

Uverite se da ste se zaštitili

Zaštitni zid i dobar antivirusni software predstavljaju prvu liniju odbrane. Vaš Zaštitni zid brine da sa Interneta ne dospe štetni sadržaj i dozvoljava ili odbija protok podataka.

Bitno je da se povežete na ispravnu mrežu

Besplatan hotelski Wi-Fi uglavnom zahteva lozinku i broj koji vam je hotel ustupio. Budite sigurni da se povezujete na ispravnu mrežu, a ne na sličnu koja je i namenjena za prevaru i krađu podataka.

Diskonektujte se kada ne koristite Internet

Isključivanjem sa mreže kada ne koristite Internet aktivno sačuvaćete se od zloupotreba i suvišnih rizika.

Izbegavajte finansijske transakcije

Ako možete, izbegnite online kupovinu i naročito finansijske transakcije. Ovo je previše riskatno, ali ukoliko morate uverite se da imate siguran pristup svom nalogu i koristite VPN.

Često menjajte lozinke

Zlonamernici koriste vašu nesmotrenost ili traže informacije o lozinkama na nebezbednim mrežama. Ukoliko mislite da je najgora stvar koju hakeri mogu učiniti kada dođu do vaše Facebook lozinke brisanje slika i prijatelja – razmislite još jednom!

5/5 - (6 votes)
IZVORus.norton.com
Prethodni članakMarko Čabrić: Najveći rizik u korporativnoj bezbednosti je neshvatanje koliko je bezbednost zaista važna
Sledeći članakZašto su prevozna sredstva postala najrazornije terorističko oružje?