Ne osećate se dovoljno bezbedno? Ovo je 5 najboljih načina da osigurate svoju imovinu

Zaštita imovine danas u vremenu organizovanog kriminala nije ni malo lak posao. Uigrane kriminalne bande ne prezaju ni od čega. No, preventivno delovanje igra bitnu ulogu ka bezbednom domu

379
Ne osećate se dovoljno bezbedno? Ovo je 5 najboljih načina da osigurate svoju imovinu
- Sponzor članka -hikvision srbija

1. Alarmni sistemi

Pored zaključavanja vrata, alarmni sistemi, koji proizvodnjom buke visokog intenziteta teraju lopove, predstavljaju efikasan vid zaštite. Ovi alarmni sistemi mogu biti povezani sa telefonima vlasnika kuća ili stanova, ali isto tako i sa policijskim stanicama. Ono što ih čini izuzetno efikasnim u svojoj nameni je da se alarm može čuti na 100 metara, te se lopovi ne usude na ostanu na licu mesta.

2. Ugradnja sigurnosne brave

Rutinskim potezima za par sekundi stare brave bivaju savladane, a one novije koje se otvaraju karticama lopovi savladavaju platnim ili kreditnim.

Te u vezi s tim, jedini način da otežate posao potencijalnim napadačima je ugradnja više sigurnosnosnih brava novije generacije čije otvaranje je daleko komplikovanije.

3. Montiranje sigurnosnih kamera

Sama činjenica o malom crvenom svetlu koje treperi obeležavajući aktivnost kamere, izaziva bojaznost kod potencijalnih napadača. Upravo njihova lakša identifikacija na osnovu snimaka može biti okidač odustajanja od provale, čime su kamere obavile svoj deo posla.

4. Izbegavajte deljenja privatnih informacija putem društvenih mreža

Naše statuse i objave posmatra veliki broj ljudi. Možda se upravo među njima nalaze napadači. Ostavljanje informacija o tome kada i koliko se nalazimo van kuće iz tog razloga mogu biti itekako opasne.

Pored krađa i provala, iskusni hakeri mogu zloupotrebiti i vaše podatke koje se tiču bankovnih kartica i računa. Te apropo toga veoma je bitno paziti gde završavaju naše poverljive informacije.

5. Tajmeri za svetlo

Pored lažnih kamera koje mogu biti dobro rešenje pojavljuju se i tajmeri za svetlo koji se koriste ukoliko niste dugo kod kuće.

Programiranjem se određuje paljenja i gašenja svetla u određenim vremenskim intervalima, označavajući nečije prisustvo i odbijajući potencijalne lopove. To je još jedna od efikasnih obmana, koja ne zahteva mnogo finansijskih sredstava a pokazuje veliku uspešnost.

Pojavljuju se i novine sa tajmerima koje mogu biti postavljene na televizijske prijemnike, računare ili uređaje za reprodukciju muzike.

5/5 - (10 votes)
Prethodni članakEksplozija u Ankari ima elemente terorizma!
Sledeći članakImplementacija strategije zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama