SERTIFIKACIJA ZA RAD SA TAJNIM PODACIMA: Kako da budete ugovarač u poverljivom ugovoru?

Da biste učestvovali kao ponuđač proizvoda ili usluga u poverljivim ugovorima, odnosno javnim nabavkama u kojima konkursna dokumentacija sadrži tajne podatke, zakonodavstvo nameće kao obavezu posedovanje sertifikata za rad sa tajnim podacima. Dobijanje sertifikata je besplatno, ali su uslovi koje je potrebno ispuniti u procesu sertifikacije veoma strogi.

498
sertifikacija-za-rad-sa-tajnim-podacima-kako-da-budete-ugovarac-u-poverljivom-ugovoru
- Sponzor članka -hikvision srbija

Seminar „Sertifikacija za rad sa tajnim podacima – Kako da budete ugovarač u poverljivom ugovoru“ će biti održan u petak, 15. juna 2018. godine, od 10 do 13 sati, u Privrednoj komori Srbije, Terazije 23, u velikoj sali na drugom spratu.

Predavači su eksperti Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Vlade Republike Srbije, a učešće na seminaru je bez kotizacije.

Na seminaru će biti objašnjeno kako se aplicira za sertifikat i koje prednosti donosi njegovo posedovanje, naročito imajući u vidu usaglašenost zakonske regulative Srbije sa regulativom EU.

Teme koje će biti obrađene na seminaru:

  • Zakonski okvir za rad sa tajnim podacima
  • Način i uslovi podnošenja zahteva za sertifikaciju za rad sa tajnim podacima
  • Procedure bezbednosnih provera i postupak izdavanja sertifikata
  • Implementacija sistema zaštite tajnih podataka (administrativna, personalna, informaciona, fizička i industrijska bezbednost)
  • Značaj i prednosti posedovanja sertifikata pri nastupu na domaćem i inostranom tržištu

Seminar je namenjen privrednim društvima koja se bave proizvodnjom proizvoda i pružanjem usluga specijalne namene, proizvodnjom proizvoda dvostruke namene, kao i svim MSP koji mogu biti isporučioci u poslovima poverljivih javnih nabavki.

Na seminaru će biti objašnjeno kako se aplicira za sertifikat i koje prednosti donosi njegovo posedovanje, naročito imajući u vidu usaglašenost zakonske regulative Srbije sa regulativom EU.

Za dodatne informacije kontaktirajte Centar za edukaciju Privredne komore Srbije, tel. (+381 11) 3300 949, 3300 946, e-mail: [email protected]

3/5 - (2 votes)
Prethodni članakSaveti za bezbedno plaćanje karticama u inostranstvu
Sledeći članakProcena ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća