Ove godine nova vozila i radne i zaštitne uniforme za vatrogasce

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ove godine nabaviti nova vozila i radne i zaštitne uniforme za vatrogasce, kako bi u izvršenju svakodnevnih zadataka zaštitilo njihove živote i omogućilo im da budu još efikasniji u pružanju pomoći građanima...

556
ove-godine-nova-vozila-i-radne-i-zastitne-uniforme-za-vatrogasce
- Sponzor članka -hikvision srbija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ove godine nabaviti nova vozila i radne i zaštitne uniforme za vatrogasce, kako bi u izvršenju svakodnevnih zadataka zaštitilo njihove živote i omogućilo im da budu još efikasniji u pružanju pomoći građanima.  

„Do oktobra ove godine biće nabavljeno oko 3.000 novih radnih uniformi, a tokom ove godine i do leta sledeće Sektor za vanredne situacije dobiće oko 60 novih vozila“, rekao je Stefanović koji je prisustvovao završnoj vežbi polaznika Druge klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu.  

Stefanović je čestitao svim polaznicima obuke uspešno završen kurs i istakao da 30 polaznika Druge klase predstavlja deo od 150 ljudi, koliko će ove godine biti primljeno u Sektor za vanredne situacije.

„Trudićemo se da naredne godine primimo isto toliko ljudi, da širom Srbije popunimo vatrogasno–spasilačke jedinice i osnažimo Sektor za vanredne situacije, kako bi bio još efikasnija podrška građanima u slučaju poplava, požara i svim ostalim situacijama“, rekao je Stefanović.

Polaznici Druge klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica prikazali su veštine i sposobnosti koje su stekli tokom obuke i uspešno izveli vežbu gašenja požara u zgradi i evakuaciju povređenog lica iz zapaljenog stana.

Po završetku vežbe, Stefanović je ocenio da su ovi mladi ljudi za tri meseca obuke ovladali početnim veštinama i da su spremni i sposobni da se već danas sa starijim i iskusnijim kolegama uključe u posao.

Nova oprema i za graničnu kontrolu- značajno poboljšani kapaciteti granične kontrole i uslovi za rad

Načelnik Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Milenko Božović i ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Sem Fabrici posetili su juče Regionalni centar granične policije prema Bugarskoj gde je prezentovana oprema koju je Evropska unija donirala graničnoj policiji.

Načelnik Božović se zahvalio ambasadoru Fabriciju na pomoći u jačanju kapaciteta granične policije u borbi protiv iregularnih migracija i dodao da je kroz ovaj projekat omogučena nabavka nove opreme, čime su se značajno poboljšali kapacitete granične kontrole, nadzora državne granice te stvorili bolje uslove za rad policijskih službenika granične policije.

On je ovom prilikom dodao i da je u prethodnom periodu, na zaštiti državne granice prema Bugarskoj, zajedno sa graničnom policijom iz Srbije učestvovalo i 50 policijskih službenika granične policije zemalja Evropske unije.

Ambasador Fabrici, koji se zahvalio ministru Stefanoviću i načelniku Božoviću na dosadašnjoj  saradnji, kao i nadležnim organima u Republici Srbiji, naglasio je da su suzbijanje i borba protiv iregularnih migracija prioritet u Evropskoj uniji.

„Ovaj projekat je deo napora Evropske unije da pomogne Srbiji da bude efikasnija u suzbijanju iregularnih migracija. Vrlo smo zadovoljni postignutim rezultatima“, istakao je Fabrici.

Kako se u zvaničnom saopštenju navodi, Božović i Fabrici, koji su održali sastanak u Regionalnom centru, razgovarali su o mogućnostima produžetka ovog projekta koji finansira Evropska unija vrednosti od tri miliona evra.

Kako je Fabrici rekao, dva miliona evra je namenjeno podizanju kapaciteta granične policije kroz saradnju sa policajcima koji su upućeni iz zemalja Evropske unije, dok je milion evra namenjeno nabavci najsavremenije opreme koja će graničnoj policiji omogućiti bolji i kvalitetniji rad.

Prisutni su imali priliku da vide i deo donirane opreme – pancire i šlemove, dvoglede, ručne termovizijske kamere, reflektore, uređaje za protivdiverzione preglede kao i čitače putnih isprava.

5/5 - (1 vote)
IZVORmup.gov.rs
Prethodni članak„NOVA ENERGIJA – PAMETNI GRADOVI“: MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE, ECOFAIR I 112 EXPO na BEOGRADSKOM SAJMU, 2/3-5. oktobra 2018.
Sledeći članakU Subotici održana akcija „Policajac u zajednici“