Uhapšeni funkcioneri opštine Blace zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa BIA, a po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su dve osobe iz Blaca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo primanje mita, navodi se u zvaničnom saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

241
uhapseni-funkcioneri-opstine-blace-zbog-sumnje-da-su-izvrsili-krivicno-delo-primanje-mita
- Sponzor članka -hikvision srbija

Zbog sumnje da su od predstavnika malih akcionara Veterinarske stanice Blace tražili i primili mito od 3.000 evra kako bi na sednici Skupštine promenili staru i predložili novu upravljačku strukturu u Veterinarskoj stanici, uhapšeni su predsednik blačkog parlamenta M.V. i načelnik Opštinske uprave Blace predstavnik većinskog vlasnika  Veterinarske stanice Blace.

Akciju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa BIA, a po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Osumnjičeni su, kako navodi Više javno tužilaštvo u Nišu, zahtevali od M. R. iz Blaca, predstavnika malih akcionara Veterinarske stanice, da im isplati 3.000 evra kako bi drugoosumnjičeni Milutinović podneo ostavku na mesto predstavnika blačke skupštine u Veterinarskoj stanici, a posle toga predsednik Skupštine opštine stavio na dnevni red parlamenta izbor novog predstavnika na predlog malih akcionara.

“Primopredaja novca obavljena je 29. avgusta, u popodnevnim časovima, u prostorijama Veterinarske stanice Blace, nakon čega su najpre M. Z. a zatim i V. M. lišeni slobode od strane pripadnika UKP Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije i određeno im je zadržavanje u trajanju od 48 sati”,  kažu u Tužilaštvu.

Osumnjičeni se terete da su zahtevali i primili 3.000 evra od odgovornog lica i manjinskog akcionara jedne veterinarske stanice kako bi na skupštini akcionara usvojili odluku o imenovanju direktora Veterinarske stanice Blace koga su  predložili mali akcionari. Oni će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Inače, Veterinarska stanica Blace je i dalje u ingerenciji Opštine, jer je privatizacija ove ustanove bila neuspešna, prenose “Novosti”.

Uhapšena i lekarka zbog primanja mita za abortus

U akciji suzbijanja korupcije uhapšena je i Lj. V. (58), lekar specijalista Opšte bolnice u Užicu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita.

Policija je takođe uhapsila i Z. K. (1990) iz Prijepolja, osumnjičenog za davanje mita, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da je Lj.V. 28. avgusta ove godine zahtevala, a dva dana kasnije i primila 200 evra kako bi izvršila prekid trudnoće pacijentkinji u šestoj nedelji, a Z. K. se sumnjiči da je nakon izvršenog prekida trudnoće lekarki predao novac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće sprovedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

5/5 - (1 vote)
IZVORTANJUG, Novosti.rs
Prethodni članakUsvojene informacije o stanju u oblasti migracija u BIH
Sledeći članakVANREDNA KONTROLA GRADILIŠTA U BEOGRADU: Radnik koji je stradao bio angažovan bez ugovora