„KAZNENE KARTE“ – INOVATIVNI PRISTUP KAMPANJI ZA VOŽNJU BEZ ALKOHOLA

Agencija za bezbednost saobraćaja sprovela je inovativnu aktivnost pod nazivom „Kaznene karte“, sa sloganom „U kola bez alkohola“ a u okviru kampanje „Um na drum“. Cilj ove aktivnosti je smanjenje vožnje pod uticajem alkohola samim tim i smanjenje rizika od stradanja u saobraćajnim nezgodama. Pilot projekat se sprovodi u pet lokalnih samouprava: Sokobanja, Kikinda, Niš, Bečej i Vrbas.

342
kaznene-karte-inovativni-pristup-kampanji-za-voznju-bez-alkohola
- Sponzor članka -hikvision srbija

Agencija za bezbednost saobraćaja sprovela je inovativnu aktivnost pod nazivom „Kaznene karte“, sa sloganom „U kola bez alkohola“ a u okviru kampanje „Um na drum“. Cilj ove aktivnosti je smanjenje vožnje pod uticajem alkohola samim tim i smanjenje rizika od stradanja u saobraćajnim nezgodama. Pilot projekat se sprovodi u pet lokalnih samouprava: Sokobanja, Kikinda, Niš, Bečej i Vrbas.

Savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Ilić, koji prati ovaj projekat, izjavio je za lokalne medije da se prvi put kod nas realizuje kampanja za smanjenje vožnje pod uticajem alkohola na mestima gde se konzumiraju alkoholna pića.

Dodatnu vrednost ovim aktivnostima daje i aktivno učešće Saveta za bezbednost saobraćaja u opštini ili gradu gde se kampanja sprovodi, kao i učešće ugostiteljskih objekata u okviru društveno-odgovornog doprinosa lokalnoj zajednici.

Krajem avgusta ova akcija sprovedena je u Sokobanji, gde su gosti, koji su konzumirali alkoholna pića, mogli su da izmere količinu alkohola u organizmu i da pomoći „Kaznene karte“ koja staji na stolu zajedno sa cenovnikom pića, dobiju informacije o predviđenim kaznenim merama.

Vlasnici ugostiteljskih objekata, zaposleni i gosti su tokom sprovođenja anketiranja iznosili  svoje stavove i mišljenja o ovoj vrsti kampanje, a svi učesnici su dobili promotivne poklone sa sloganom kampanje. Svi gosti u lokalima gde je sprovedena kampanja dobili su flajere sa „Kaznenom kartom“ na kojoj su precizno navedene sankcije i kazne za određenu količinu alkoholisanosti, kao i ključne poruke kampanje, navode u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Osnovna ideja je da gosti imaju mogućnost da, nakon konzumiranja alkohola, a na osnovu preciznih informacija o količini alkohola u organizmu, predviđenim novčanim kaznama i negativnim bodovima, kao i zaštitnim merama i zabranama upravljanja, donesu ispravnu odluku.

Aktivnost sa „Kaznenim kartama“ realizovana u Nišu, Bečeju i Kikindi

Agencija za bezbednost saobraćaja nastavila je aktivno sprovođenje aktivnosti sa „Kaznenim kartama“, pod sloganom „U kola bez alkohola“ a u okviru kampanje „Um na drum“.

U okviru kampanje, Agencija za bezbednost saobraćaja sprovela je aktivnosti pod nazivom „Kaznene karte“ i to: 31.08.2018. godine u Bečeju, 01.09.2018. godine u Nišu i 08.09.2018. godine u Kikindi.

Cilj ovih aktivnosti je, kako navode iz Agencije, smanjenje vožnje pod uticajem alkohola, a samim tim i smanjenje rizika od stradanja u saobraćajnim nezgodama. Aktivnosti su realizovane u saradnji sa predstavnicima lokalnih saveta za bezbednost saobraćaja, a događaje su ispratili lokalni mediji.

Savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Ilić, u izjavi za medije, naglasio je važnost saradnje Agencije za bezbednost saobraćaja sa lokalnim savetima za bezbednost saobraćaja u realizaciji ovih i sličnih projekata.

Aktivnost je realizovana u lokalima sa gostima ugostiteljskih objekata koji su konzumirali alkoholna pića, gde su prisutni imali priliku da pomoću alkometra izmere tačnu količinu alkohola u organizmu i da se pomoću „Kaznene karte“ upoznaju sa činjenicom kolika ih kazna čeka ukoliko bi upravljali automobilom i bili otkriveni od strane saobraćajne policije.

Savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Ilić, izjavio je za lokalne medije da je osnovna ideja da gosti imaju mogućnost da nakon konzumiranja alkohola, a na osnovu precizne informacije o količini alkohola u organizmu, te predviđenim novčanim kaznama i negativnim bodovima, kao i zaštitnim merama i zabranama upravljanja vozilom, donesu ispravnu odluku.

Kampanja za smanjenje vožnje pod uticajem alkohola na mestima gde se konzumiraju alkoholna pića se po prvi put realizuje kod nas.

5/5 - (1 vote)
IZVORAgencija za bezbednost saobraćaja
Prethodni članakVranje dobija Regionalni centar za vanredne situacije
Sledeći članakNajveći ekološki projekat u regionu povodom Svetskog dana čišćenja