Jednostavan Preventivni Model korišćenja poslovnih prostora – BEZBEDNI KLIJENTI – COVID 19

191
COVID 19
- Sponzor članka -hikvision srbija

Posmatranjem gužvi i haosa izazvanih strahom i panikom širenja virusa COVID 19, prvenstveno u trgovinskim objektima, bankama, poštama i lokalima različite namene, kompanija Special Security iznosi predlog koji može biti od koristi u primeni propisanih preventivnih mera i eventualnih inkriminisanih dela.

Za trgovinske objekte, banke, pošte, mobilne provajdere (gde se čeka u redovima, a neophodno je kretanje kroz prostor) potrebno je označiti razdaljinu 2 metra od pulta (blagajne, kase, šaltera…) na kome se primaju zahtevi, kao i od svake sledeće osobe. Do pulta osoba koja je prva u redu, može doći samo na poziv zaposlenog. Takođe, ukoliko postoji mogućnost u objektu u kome se mera sprovodi, obezbediti posebna vrata za ulaz i posebna vrata za izlaz, tako da se oni koji završe obavezu, ne približavaju onima koji čekaju na red. Onog momenta kada jedan klijent izađe, može da uđe sledeći.

Međutim, jasno je da u velikom broju objekata nije projektovan drugi ulaz/izlaz. U tom slučaju, red je potrebno izmestiti na 2 metra od ulaza u desnu ili levu stranu, tako da će osoba koja izlazi takođe biti udaljena 2 metra od osobe koje je u redu.

Preventivni Model korišćenja poslovnih prostora – BEZBEDNI KLIJENTI

Primena ovakvog modela na trgovine, sa označenim obaveznim pravcem kretanja pored izloženih artikala, imaće pozitivan ekonomski efekat po trgovinske objekte, povećanjem prometa. Naravno, broj kupaca u objektu će zavisiti od površine objekta i označenih obaveznih pravaca kretanja. Ostali kupci, po istom principu mogu čekati u redu ispred ulaza na bezbednoj razdaljini

Za uspešnu primenu modela obavezno je na samom ulazu istaći jasno pisano uputstvo o ponašanju i pravilima postupanja.

5/5 - (2 votes)
IZVORSpecial security
Prethodni članakI tehnologijom protiv koronavirusa!
Sledeći članakGlineni golubovi pandemije