Razvijena tehnologija za prepoznavanje lica i pod hiruškim maskama!

Kineska kompanija počela je sa razvojem tehnologije za prepoznavanje lica i pod medicinskim maskama radi poboljšanja nadzora. Sistem može da identifikuje bilo koje lice i to za samo jedan sekund, uz 95% tačnosti

142
Razvijena tehnologija za prepoznavanje lica i pod hiruškim maskama!
- Sponzor članka -hikvision srbija

Budući da je korona virus prouzrokovao vanrdeno stanje širom planete u oblasti zdravstva, ni ostale grane nisu ostale imune na posledice alarmantne ekspanzije, pa ni oblast bezbednosti. Sve je veći procenat ljudi koji nose hiruške maske, pa je kineska kompanija počela sa razvojem tehnologije za prepoznavanje lica i pod medicinskim maskama radi poboljšanja nadzora.

Kina je svakako poznata po korišćenju najsofisticiranijih sistema elektronskog nadzora, uključujući i biometrisjke sisteme za prepoznavanje lica, no, epidemija korona virusa, dovela je do masovne upotrebe hiruških maski koja je prouzrokovala problem nadzora, što je ujedno i bio okidač da se razvije nova, prva tehnologija za identifikaciju i kada osoba nosi hirušku masku radi zaštite.

Kompanija sa sedištem u Pekingu saopštila je da je tim  od 20 stručnjaka u radu koristio tehnologije koje su razvijene proteklih 10 godina na uzorku  od oko šest miliona nepoznatih lica  i mnogo manjem  uzorku maskiranih lica.

Sistem može da identifikuje bilo koje lice i to za samo jedan sekund, uz 95% tačnosti. Takođe, većina ima ugrađen temperaturni senzor koji prilikom identifikacije lica očitava i telesnu temperaturu, koja je inače jedan od simptoma korona vrusa.

5/5 - (3 votes)
AUTORObjektiv
Prethodni članakCCTV vs GDPR = 3:0 (prvo poluvreme)
Sledeći članakI tehnologijom protiv koronavirusa!