Osnovne prednosti korišćenja ANPR kamera u kombinaciji sa parking barijerama

Prva linija odbrane i ulazna tačka kod preduzeća, državnih ustanova, gradskih parkinga jesu sigurnosne kapije ili automatkse rampe (parking barijere). Izbor pravog tipa kapije ili barijere je važan, ali šta je sa sigurnijim načinom praćenja: ko ulazi i izlazi i osiguravanjem ulaska samo ovlašćenih vozila?

763
Osnovne prednosti korišćenja ANPR kamera u kombinaciji sa parking barijerama
- Sponzor članka -hikvision srbija

Automatska rampa je prva zaštita od neovlašćenih vozila i posetilaca u Vašem preduzeću. Potrebno Vam je rešenje koje efikasno sprečava neovlašćena vozila, ali efikasno omogućava pristup ovlašćenim vozilima.  Automatske parking barijere najbolje funkcionišu kada ih zapravo i ne primietite – kada neprimetno rade svoj posao dozvoljavajući pristup ovlašćenim vozilima, a da ih ne morate posebno nadgledati ili kontrolisati. Da bi radile efikasno i neprimetno, automatske rampe se sve više koriste u kombinaciji sa kamerama koje koriste ANPR tehnologiju.

Automatsko prepoznavanje registarskih brojeva (Automatic Number Plate Recognition – ANPR) je tehnologija koja koristi kamere i optičko prepoznavanje znakova da bi se uskladila sa bazom podataka u kojoj se nalaze registarske tablice ili „bela lista“. Ukoliko dođe do poklapanja, parking rampa se automatski otvara i tako isključuje potrebu za dodatnim daljinskim upravljačima i starim sredstvima za pristup, omogućavajući brz i lak pristup zaposlenima ili ovlašćenim posetiocima.

ANPR se često koristi na graničnim prelazima i naplatnim rampama, ali kako ova vrsta  tehnologije postaje sve pristupačnija, ona postaje sve popularnija i kao rešenje za upravljanje parkiranjem automobila i kontrolu pristupa za kompanije svih veličina.

Koje su to prednosti instaliranja ANPR sistema zajedno sa pariking rampom na ulazu Vašeg preduzeća možete da vidite u nastavku:

 

Efikasna ušteda

Kada se budete odlučili za instaliranje teške sigurnosne kapije koja efikasno štiti od uljeza, razmislite kako je onim ljudima kojima će pristup biti omogućen – zaposlenima, partnerima, dostavnim vozilima… Postojanje kapije/rampe koja se ručno otvara može da oduzima mnogo vremena, a ako se dostavna vozila drže strogih logističkih rasporeda, to bi moglo da utiče na njhov učinak. Ako uz automatsku rampu koja se može otvarati putem daljinskog upravljača ili tastera iz portirske prostorije imate i ANPR sistem, to znači da se određenim vozilima može automatski dozvoliti pristup ( ulaz i izlaz ), a da pri tome niko ne mora da izvršava dugotrajne ručne provere i niko ne mora ni da izlazi do same rampe da ispituje posetioca, a sve to štedi i vreme i dodatne resurse.

Dodatatna sigurnost

Koliko god Vaši procesi provere bili strogi i koliko god ljudi na ulazu u vašu firmu detaljno i pažljivo prikupljaju podatke posetilaca, još uvek nema pravog rešenja za ljudsku grešku. Jedan pogrešan broj, slovo i podaci su već nepotpuni i dolazi do kršenja sigurnosti.  Koristeći Hikvision ANPR kameru, dobijate oko 98% tačnost prilikom čitanja registarske tablice, što Vam daje sigurnost da možete da se oslonite na tehnologiju da će uočiti neovlašćena vozila i onemogućiti im ulazak.

Upravljanje resursima

ANPR sistem ne samo da može da pomogne u upravljanju pristupom Vašim automatskim rampama, već Vam može pomoći i u upravljanu vremenom i resursima. Praćenje registarskih tablica predstavlja efikasan i efektan način da se poveća praćenje kada zaposleni dolaze i napuštaju prostorije preduzeća. Ako se ovakav sistem poveže sa HR sistemom, to može dovesti do tačnih i preciznih informacija i otklanjanju bilo kog problema i nesuglasica da li je bilo kašnjenja na posao ili preranog odlaska sa istog.

upravljanje parkingom

Upravljanje parkingom

U kombinaciji sa najsavremenijim sistemom upravljanja parkiranjem, ANPR vam može pomoći u boljem upravljanju protokom saobraćaja i parkiranjem u Vašim prostorijama. Ako zaposleni ili posetilac moraju da preparkiraju svoj automobil,  ANPR potpomognut bazom podataka s registarskim tablicama olakšava identifikaciju vozila i osobe kojoj pripada i osobe koja mora da preparkira svoje vozlo, što znači da će se svi problemi rešavati mnogo brže.

 

Bezbednost

Opet u kombinaciji sa tehnologijom praćenja i upravljanja parkiralištima, ANPR vam može pomoći da identifikujete i rešite potencijalna pitanja u vezi sa sigurnošću. Ako dobijete obaveštenja da neko vozi nepažljivo i prebrzo, uporedite tablice tog vozila sa svojom bazom podataka kako biste brzo identifikovali zaposlenog ili osobu o kojoj je reč i brzo ćete rešiti problem pre nego što se dogodi nesreća.

Kamere za prepoznavanje registarskih tablica vozila i za upravljanje ulaznim/izlaznim rampama su od sada dostupne širokom spektru malih i srednjih preduzeća, jer njihova cena više nije tako visoka.

Automatske rampe koje nudi i instalira SMIT MEDIA, a u kombinaciji sa Hikvision LPR kamerama, pružaju kompletno rešenje za brzo i efikasno identifikovanje vozila i automatsko otvaranje rampe nakon prepoznavanja registarske tablice i mogu se  prilagoditi širokom rasponu postavki, uključujući komercijalne parkirne prostore, parkirališta za osoblje, javne parking prostore, industrijske objekte i višestambena parkirališta.

Naravno, prodaja i montaža najnovije Hikvision ANPR tehnologije i italijanskih rampi je podržana i sa kvalitetnim servisom nakon montaže i redovnim održavanjem kako bi bili sigurni da dobijete najviše od Vašeg sistema za kontrolisanje ulaza na parking.

5/5 - (3 votes)
Prethodni članakTOP 10 saveta da zaštite vaše dete na internetu!
Sledeći članakSMART HOMES – FUTURISTIČKI ŽIVOT JE VEĆ OVDE!