ODRŽANA 5. REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA KORPORATIVNE BEZBEDNODSTI

U plenarnom delu sednice, članovi SAMKB su usvojli izveštaje o dosadašnjem radu kao i izveštaje o materijalno-finansijskom poslovanju SAMKB kao i program rada sa finansijskim planom za aktivnosti u 2021. godini.

511
ODRŽANA 21. SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA I 5. REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA KORPORATIVNE BEZBEDNODSTI
- Sponzor članka -hikvision srbija

U reprezentativnom prostoru Vile Club Jelena u Beogradu, u petak, 30.oktobra 2020. godine  organizovana je redovna godišnja sednica Skupštine SAMKB, gde je billa dobra prilika da se članovi Asocijacije okupe i podele razmišljanja i aktivnosti preuzete sa aspekta korporativne bezbednosti u svojim kompanijama usled nastanka krizne situacije i izbijanja pandemije Covid-19.

U plenarnom delu sednice, članovi SAMKB su usvojli izveštaje o dosadašnjem radu kao i izveštaje o materijalno-finansijskom poslovanju SAMKB kao i program rada sa finansijskim planom za aktivnosti u 2021. godini.

Doneta je odluka da se odloži za narednu godinu organizacija 8. Međunarodne konferencija “Dani korporativne bezbednosti” koju SAMKB tradicionalno organizije. Shodno tome, Izvršni odbor Asocijacije je doneo odluku da se ove godine ne dodeljuju i tradicionalne godišnje nagrade za najboljeg menadžera korporativne bezbednosti, kompaniju i knjigu sa zaključkom da su ove godine u ovim teškim uslovima svi koji sprovode svoje redovne poslovne aktivnosti pobednici. Izuzetak je napravljen kada su nominovane knjige u pitanju – doneta je odluka da se prigodnim plaketama podrže svi autori koji su svojim radom doprineli razvoju korporativne bezbednosti u ovim vremenima i to:

  1. „Korporativna sigurnost u okruženju pandemije COVID-19“- nagrada za knjigu za 2019/2020.godinu, koju su priredili  Lane Djurkin Koenig, Alen Ostojić, Alen Delić i Branko Mihaljević
  2. „Analitički menadžment“ – nagrada za knjigu  za 2019/2020.godinu, koju su  priredili  Robert Kopal i Darija Korkut
  3. “Privatni bezbednosni sektor JIE“  – nagrada za knjigu za 2019/2020.godinu, koju su priredili prof.dr Oliver Bakreski, prof.dr Jasmin Ahić i prof.dr Ivan Nađ
  4. „Kriza COVID-19: od menadžerske teorije do prakse“ – nagrada za knjigu za 2019/2020.godinu, koju je priredio prof.dr Zoran Keković
  5. „Cyber  terrorism and extremism as threat to critical infrastructure protection“ – nagrada za knjigu  za 2019/2020.godinu, koju su  priredili  prof.dr Denis Čaleta i James F. Powers
dodela nagrade

Izvršni odbor je dodelio još jednu plaketu predsedniku Asocijacije za korporativnu bezbednost R. S. Makedonije Prof.dr Atanas Kozarevu – u vidu specijalnog priznanja za razvoj korporativne bezbednosti u Republici Severnoj Makedoniji.

Na Skupštini je ove godine po prvi put od osnivanja SAMKB uručena i jedno posebno priznanje – Nagrada za životno delo koje je dodeljeno članu Stručnog saveta Asocijacije prof.dr Milanu Miloševiću za sve što je učino u razvoju i promovisanju strukovne Srpske Asocijacije menadžera korporativne bezbednosti u naučnoj i akademskoj zajednici u Republici Srbiji i inostranstvu.

Po završetku sednica, SAMKB je za svoje članove organizovala kroz sportsku aktivnost na terenima za Paintball, u vidu druženja i takmičenja članova Asocijacije.

Drugi deo ovog skupa je nastavljen prigodnim ručkom za članove Asocijacije u Vili Club Jelena i daljim druženjem između članova razmenujući novosti i aktuelnosti po pitanju korporativne bezbednosti.

paintbol
5/5 - (2 votes)
Prethodni članakPlan kontinuiteta poslovanja: Zašto treba da ga imate?
Sledeći članakKoliko ste bezbedni u svom automobilu?