POŽAR U TRŽNOM CENTRU U BLOKU 70: Gorelo je 4.000 kvadrata, više od 127 vatrogasaca borilo se sa vatrenom stihijom!

Borba sa vatrenom stihijom trajala je čitavu noć, a na licu mesta bilo je više od 50 vatrogasnih vozila. Gasili su požar 8 sati bez prestanka. Gorelo je 4.000 kvadrata. Iako je situacija pod kontrolom, potpuno gašenje požara moglo bi da potraje i još dva-tri dana, a i dalje se povremeno mogu čuti i male detonacije.

131
- Sponzor članka -hikvision srbija

Veliki požar zahvatio je sinoć oko 20 časova Kineski tržni centar u Bloku 70 na Novom Beogradu. Na teren je odmah po pozivu hitno izašlo 63 vatrogasca-spasioca sa 22 vatrogasna vozila, koji su na lice mesta stigli šest minuta po prijemu poziva. U međuvremenu su na lice mesta pristigla nova vatrogasna vozila, a neki vatrogasci u specijalnoj korpi, auto-mehaničkim lestvama, gasili su požar preko krova.

Sa vatrenom stihijom borilo se 127 vatrogasaca, Požar je uništio ceo levi objekat. Oko ponoći vatrogasci su lokalizovali požar, a desni deo centra je spašen. U akciji gašenja požara bilo je više intervencija zbog vatre koja se ponovo navraćala i gutala objekat. Posle prve intervencije vatrogasaca i smirivanja vatre, oko 21.20 ponovo se razbuktao požar. Iz straha od širenja požara, vlasnici prodavnica i drugih lokala su izbacivali inventar i robu na ulicu.

Prema zvaničnim informacijama, požar je jutros pod kontrolom iako je oko 7.15 buknula nova vatra koja je prouzrokovana eksplozijom plinskih boca iz drugih radnji tržnog centra, koje su pravile nove požare, pa se strahovalo od nezaustavljivog širenja vatre zbog plinskih boca i blizine benzinske pumpe. Građani koji su posmatrali jeziv prizor su upozoreni da se udalje od zgrade jer je pretila eksplozija plinskih boca.

Sem vatrogasaca koji su se lavovski borili da ugase požar, na terenu su bili pripadnici hitne medicinske pomoći i policije. Ekipa hitne pomoći do sada nije imala posla sem manje intervencije koju je bilo neophodno ukazati jednom vatrogascu.

Gust dim širio se Novim Beogradom, a temperatura u blizini zapaljenog objekta bila je izuzetno visoka, pa su vatrogasci bili prinuđeni da se polivaju vodom iz flaša kako bi se rashladili i mogli da nastave da sa gašenjem razbuktale vatre.

Požar u tržnom centru u Bloku 70 pod kontrolom, a brojni trgovci čije radnje nisu zahvaćene plamenom uz pomoć pripadnika vatrogasne ekipe pokušavaju da uđu unutra i izvuku nešto od stvari, kako prenosi Beta.

Komandant vatrogasne brigade Beograd Miloš Majstorović rekao je da je gašenje požara u Bloku 70 jedna od najvećih akcija koju je ta brigada ikada sprovela. Potpuno gašenje požara moglo bi da potraje i još dva-tri dana, a i dalje se povremeno mogu čuti i male detonacije.

5/5 - (4 votes)
Prethodni članakRAD OD KUĆE ILI NOĆNA MORA? Svetska kompanija vrši pritisak na zaposlene da prihvate VIDEO NADZOR u svojim domovima!
Sledeći članakEtičko hakovanje VS test penetracije: Koja je razlika?