Na nemačke puteve stižu kamere koje snimaju upotrebu mobilnog telefona u vožnji

Ako ste planirali da otputujete za Nemačku, budite uvereni da ćete za držanje i korišćenje telefona biti kažnjeni. Kamere su tako postavljene da imaju potpuni pregled kabine vašeg vozila.

177
na-nemacke-puteve-stizu-kamere-koje-snimaju-upotrebu-mobilnog-telefona-u-voznji
- Sponzor članka -hikvision srbija

Kamere na putu: Ako ste planirali da otputujete za Nemačku, budite uvereni da ćete za držanje i korišćenje telefona biti kažnjeni. Kamere su tako postavljene da imaju potpuni pregled kabine vašeg vozila.

Upotreba ovih uređaja za detekciju korišćenja telefona i tableta je dugo najavljivana

Naime, vozači u Nemačkoj se ne odvajaju od svojih telefona čak i kada su za volanom, a to može prouzrokovati kobne posledice. Zato je pokrenut tromesečni pilot-projekat sa novim kamerama kojim se beleži svaka upotreba uređaja.

Kako navode, postavljanje kamere na dve lokacije u Triru i Majncu dovele su do drastičnog smanjenja broja ovakvih prekršaja.

Novom izmenom Zakona o policiji i redu u tekućoj godini biće sačinjen predlog zakonskog osnova koji će omogućiti trajno korišćenje Monocama, navodi Revija HAK.

Sistem Monocam, razvijen u Holandiji detektuje u livestreamu kada vozač koristi pametni telefon ili tablet i zatim automatski snima fotografiju. Slike se zatim šalju obučenim policijskim službenicima na procenu.

Kada se ustanovi ili je evidentno da vozač koristi mobilni uređaj tokom vožnje automatski ispisuju kaznu u iznosu od 100 evra i daju jedan negativan bod. Kamere su postavljene na drugačijim pozicijama u odnosu na klasičan video nadzor za merenje brzine jer se akcenat stavlja na dijagonalu pod kojom snimaju, kako bi dobili preglednu sliku kabine vozila.

5/5 - (2 votes)
IZVORTekDeeps
Prethodni članakPRIVATNOST NA MARGINI: Medicinska sestra uživo prenosila porođaj na mreži!
Sledeći članakVrhunsko iskustvo na mreži uz Cambium Networks