Konferencija Međunarodnih istražitelja (CII) u Sloveniji – Svi detektivi na jednom mestu!

Ovog puta Internacionalno okupljanje CII- Međunarodnog saveta detektiva održano je u Ljubljani 11-12 maja.

119
Konferencija Međunarodnih istražitelja (CII) u Sloveniji - Svi detektivi na jednom mestu!
- Sponzor članka -hikvision srbija

Konferencija, Slovenija: Ovog puta Internacionalno okupljanje CII- Međunarodnog saveta detektiva održano je u Ljubljani 11-12 maja 2023.

Regionalni sastanci predstavljaju bliske susrete koji imaju za cilj okupljanje članova, razmenu iskustva, informacija između kolega članova i  onih koji su zainteresovani da budu deo globalne istražne organizacije. Za one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju AGM-u, regionalni sastanci nude priliku da putuju i otkriju nove lokacije u svetu bez novčanih investicija . Postavka pruža priliku da se izgrade prijateljstva i iznesu ideje i brige članovima odbora CII.

Detaljno o CII i zašto je važan pročitajte u našem prethodnom tekstu.

USPEŠNO ODRŽANA JOŠ JEDNA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA DETEKTIVA U HOLANDIJI

Konferencija je obeležena brojnim sastancima, koktelima, diskusijama i prijateljskim večerama.

Reč su imali:

  • Marta Kos, suosnivač organizacije ONA VE (She knows). Marta Kos je tokom svoje karijere bila portparol vlade, ambasador u Švajcarskoj i Nemačkoj. Govorila je o značaju i uticaju žena u industriji međunarodnih istraživanja
  • Andrej Božič, bivši predsednik udruženja menadžera Slovenije, lider transformacije poslovanja, koji je dobio evropsku poslovnu nagradu za Menadžera godine u nagradu za izuzetna poslovna dostignuća.
  • Dr Iztok Podbregar, dekan na fakultetu organizacionih nauka i bivši vojni general Slovenije, pilot vazduhoplovnih saga, bivši direktor bezbednosno-obaveštajne službe SOVA. Na konferenciji je predstavilo procese prikupljanja, analize i interpretacije informacija dostupnih putem javno dostupnih izvora.

  • Robert Tekavec načelnik odeljenja Uprave kriminalističke policije za maloletnike, kriminalistički detektiv specijalizovan za sajber kriminal, istrage i zlostavljanje dece.
  • Primož Podbelšek – viši kriminalistički inspektor specijalizovan za istrage zlostavljanja dece i za sajber kriminal.  Obojica su govorili o onlajn kriminalu i velikoj međunarodnoj istrazi zlostavljanja dece, napisali su u saopštenju za javnost.
  • Damjan Miklič, kriminalni istražitelj, šef odeljenja za ubistva i seksualne delikte. Višedecenijsko iskustvo donelo je velike rezultate u njegovoj karijeri. Od 2020 do 2022 bio je predsednik ekspertskog policijskog tima za nestale osobe, zvanično poznat kao deo Saveta Evropske Unije.
  • Robert Radiković načelnik službe za obezbeđenje i planiranje bezbednosti u Ministarstvu pravde Bio je rukovodilac stručnih i istraživačkih projekata, službeno lice u oblasti pristupa informacijama od javnog značaja. Fokus njegovog izlaganja bio je na temu uloge detektiva u korporativnoj bezbednosti.

Takođe predstavljene su nove mogućnosti u zaštiti mobilnih komunikacija sa fokusom na bezbednu komunikaciju, anonimnost i sprečavanje oticanja podataka sa mobilnih uređaja. Eventu je prisustvovala i Mila Kisić, osnivač srpske detektivske agencije – SCORP.

Ljubljana je drugi put domaćin konferencije

CII konferencija slovenija
Ljubljana je drugi put domaćin konferencije, a predstavnici velikih detektivskih kompanija iz SAD, Holandije, Južne Afrike, Švedske, Norveške, Finske, Irske, Švajcarske, Velike Britanije, Italije, Francuske, Rumunije, Poljske, Srbije i drugih zemalja imali su prilike da se okupe.

Organizatorka konferencije Bernarda Škrabar Damnjanović je u svom pozdravnom obraćanju ocenila da su se tu okupili najbolji detektivi i stručnjaci iz oblasti istrage i detektivskog rada. „Zajedno otkrivamo nove tehnologije i jačamo našu posvećenost da učinimo svet bezbednijim“, istakla je ona.

5/5 - (2 votes)
Prethodni članakPod budnim okom skrivenih kamera
Sledeći članakWeb kamera – Omiljena meta predatora! Kako da zaštitite vaše dete?