STIŽE NOVI TREND: Biometrija stupa na snagu – Podizanje gotovine samo otiskom prsta!

Bankarske i druge kartice sa čipovima i pin kodovima koje vlasnici unose prilikom plaćanja i podizanja novca polako odlaze u istoriju, jer banke polako prelaze na izdavanje biometrijskih platnih kartica.

93
STIŽE NOVI TREND: Biometrija stupa na snagu - Podizanje gotovine samo otiskom prsta!
- Sponzor članka -hikvision srbija

Biometrija: Bankarske i druge kartice sa čipovima i pin kodovima koje vlasnici unose prilikom plaćanja i podizanja novca polako odlaze u istoriju, jer banke polako prelaze na izdavanje biometrijskih platnih kartica.

Sve što treba da uradite kada su u pitanju biometrijske kartice, jeste da odete u banku i ostavite otisak kažiprsta, piše britanski Mirror. Taj otisak se registruje samo na platnoj kartici, tako da niko ne može da koristi bez dozvole vlasnika.

Kada plaćate u radnji, potrebno je da stavite kažiprst na karticu u automatu kako bi odobrili isplatu, objašnjava list.

10 zanimljivih činjenica o biometriji koje sigurno niste znali!

Prodavnice neće morati da menjaju uređaje za plaćanje, jer će nove biometrijske platne kartice moći da se koriste i na sadašnjim platnim terminalima.

biometrija: plaćanje otiskom prstaKineski gigant Tencent, otišao je korak dalje u razvoju ovog trenda. Nedavno su u metrou u Pekingu putnicima omogućili da karte plaćaju dlanom ruke. Počevši od nedelje, korisnici koji se upišu na uslugu prepoznavanja dlanova mogu da plate vožnju na Daxing Airport Express liniji držeći ruke iznad skenera na okretnicama metro stanica. Prepoznavanje jedinstvenog otiska dlana pokreće automatsko plaćanje preko WeChat naloga korisnika.

Šta nam donosni upotreba biometrije? Povećana bezbednost VS rizici!

5/5 - (1 vote)
IZVORNova
Prethodni članakEU: NOVI MONITOR OBAVEZAN U AUTOMOBILIMA OD 2024. GODINE
Sledeći članakINTERFAST & INTERFAST ADVANCED OBELEŽILI JUBILEJ! 30 godina postojanja i ukazanog poverenja!