TELOHRANITELj ISPRAZNIO ŠARŽER U KLIJENTA

Telohranitelj je upucao svog štićenika, ministra vlade u Ugandi prošlog utorka u ranim jutarnjim časovima u očiglednom privatnom sporu, navode vojska i lokalni mediji.

306
TELOHRANITELJ ISPRAZNIO ŠARŽER U KLIJENTA
- Sponzor članka -hikvision srbija

Telohranitelj je upucao svog štićenika, ministra vlade u Ugandi prošlog utorka u ranim jutarnjim časovima u očiglednom privatnom sporu, navode vojska i lokalni mediji.

Čovek kome je dodeljeno da štiti ministra, potegao je oružje i ubio štićenika, a potom je okrenuo oružje i pucao u sebe, navodi državna televizija UBC. Žrtva, Čarls Engola (Charles Angola), služio je u vladi predsednika Yoweri Musevenija kao mlađi ministar zadužen za rad, zapošljavanje i industrijske odnose.

Pucnjava se dogodila u kući Engole u ​​predgrađu ugandske prestonice Kampale dok se pripremao da krene na sastanak kabineta u Državnu kuću u Entebeu.

Čarls Engola
Bivši ministar Čarls Engola Izvor: Monitor.co.ug

Nije plaćen mesecima…?

Policijski detektivi su izašli na licu mesta. Kako kažu, motiv nije odmah bio jasan, ali lokalni mediji su došli do informacija da je došlo do očiglednog spora oko plata fizičkog obezbeđenja. „Svedoci tvrde da je vojnik vikao da već dugo nije plaćen iako je radio za ministra“, preneo je onlajn list NilPost.

Dok policija nastavlja da istražuje motiv ubistva, ispostavilo se da se vojnik koji je ubio ministra mučio da sastavi kraj s krajem sa svojom skromnom platom pokušavajući da prehrani trudnu suprugu.

Članovi skupštinskog odbora za odbranu i unutrašnje poslove zabrinuti su što neki visoki oficiri dobijaju povećanje od preko 100 odsto, dok niži oficiri i dalje rade za veoma niske plate što, kako tvrde, može predstavljati ogromnu pretnju. Što se ispostavilo u ovom slučaju.

telohranitelj upucao klijentaIncident će verovatno izazvati šokove u zemlji u kojoj su drugi visoki zvaničnici tokom godina ubijeni, ali i u drugim zemljama u kojima je plata telohranitelja i pripadnika fizičkog obezbeđenja minimalna ili je čak i nema.

Rešenje na pomolu

„Uvek sam bio u rukama obezbeđenja i iz prve ruke sam video patnju ovih ljudi. Hajde da duboko razmotrimo njihove probleme i učinimo im živote boljim“ rekao je poslanik Francis Mwijukye.

Ovo je otvorilo debatu o tretmanu pripadnika fizičkog obezbeđenja u Ugandi. Ostaje nam da vidimo na koji način će se ova problematika rešiti i koji je zapravo brackground ovog tragičnog epiloga.

Povezane teme:

Plata ili kora hleba – Zarade službe obezbeđenja

5/5 - (1 vote)
AUTORAfrica News
IZVORMONITOR
Prethodni članakCrna Gora postaje regionalni centar za sajber bezbednost – WB3C obuke su već počele!
Sledeći članakDa li će se uvesti video nadzor u školama i veći broj stručnih saradnika?