Evo kako da saznate da li vam se neko „zakačio” na Wi-Fi

Ukoliko je vaša mreža osigurana tajnom i jakom lozinkom, izvršene su provere sa provajderom i sve je u redu sa njihove strane, a vaša Internet veza je i dalje spora, isprekidana ili primećujete neke druge čudne stvari na računaru, vreme je da testirate broj korisnika koji koristi vašu mrežu - čak i bez vaše dozvole

337
Evo kako da saznate da li vam se neko „zakačio” na Wi-Fi
- Sponzor članka -hikvision srbija

Kako danas sve više korisnika upotrebljava bežični prenos signala, sve je više i onih koji pokušavaju da upadnu i na osigurane i na slobodne Wi-Fi mreže, kojih je sve manje. Naravno, sve zbog toga da bi Internet mogli da koriste besplatno.

Ko je na mojoj Wi-Fi vezi (https://whoisonmywifi.com/windows/) je jednostavan program za detekciju korisnika prikačenih na neku bežičnu konekciju.

Nakon instalacije i pokretanja programa, dobićete osnovno objašnjenje o načinu korištenja aplikacije, kao i opciju da skenirate svoju mrežu. Tada se pojavljuje tabela sa svim priključenim uređajima. Tu se vidi MAC adresa, kao i lokalna IP adresa.

Ukoliko imate više povezanih uređaja, najlakši način za identifikaciju je da isključujete jedan po jedan uređaj, i po ponovnom uključivanju ih označite ih kao poznate  ili nekim posebnim i vama prepoznatljivim  imenom.

Nakon toga, konačno ćete moći da locirate „uljeze” i uzročnike svoje nervoze svaki put kada vam je bio loš Internet i kada ste morali da prekidate bitne stvari kojima ste se bavili na svom računaru ili mobilnom telefonu.

U videu ispod teksta pogledajte kako  program funkcioniše:

4.2/5 - (4 votes)
IZVORn1info.com
Prethodni članakZašto masovni oružani zločini neće organičiti posedovanje i korišćenje vatrenog oružja?
Sledeći članakKako da bezbednosnu kontrolu na aerodromu prođete brzo i bez stresa?