Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Sistemi bezbednosti Fizičko obezbeđenje

Fizičko obezbeđenje

Physical security – Fizičko obezbeđenje je jedna od podkategorija kategorije Sistemi bezbednosti kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Fizičko obezbeđenje Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

MOBILNE PATROLE: Nova era upravljanja bezbednosnim izazovima

MOBILNE PATROLE: Nova era upravljanja bezbednosnim izazovima

Ključna komponenta mobilnih patrola jeste upotreba naprednih tehnoloških rešenja. Softverska podrška koja prati mobilne patrole nije samo pomoćno sredstvo, već i edukativna platforma koja omogućava razvoj veština kod službenika.
ROBOTI NA STRAŽI: Da li fizičko obezbeđenje odlazi u penziju?

ROBOTI NA STRAŽI: Da li fizičko obezbeđenje odlazi u penziju?

U svetu gde tehnološki giganti neumorno pomeraju granice mogućeg, i gde automatizovana tehnologija postaje sveprisutni deo naše svakodnevice, nameće se ozbiljno pitanje: Da li će roboti uskoro i potpuno zameniti fizičko obezbeđenje?

TOP 10 BIZARNIH INCIDENATA U KOMPANIJAMA – Šta još može da se desi?

Bezbednost je izuzetno ozbiljna branša i na izgled čini se kao da nema mesta humoru, ali to je samo na izgled. Smešne situacije, koje od rutine postanu avanutra i komedija su i više nego učestale,
Od mornaričkih foka do odbrane fudbalske legende MMA borac čuva Lionela Mesija i na terenu

Od mornaričkih foka do odbrane fudbalske legende: MMA borac čuva Lionela Mesija i na...

Mesijev telohranitelj je bivši vojnik Sjedinjenih Država i služio je u Iraku i Avganistanu kao mornarički specijalac, a takođe ima iskustvo u boksu, tekvondou i mešovitim borilačkim veštinama (MMA).

DVOSTRUKA ZAŠTITA: KAD TELOHRANITELJ SRETNE DETEKTIVA

Kada detektiv sretne telohranitelja, ne mora nužno izgledati kao scena iz akcionog filma. Umesto toga, može biti početak plodonosne saradnje u kojoj se kombinuju veštine i znanja sa obe strane
TELOHRANITELJ ISPRAZNIO ŠARŽER U KLIJENTA

TELOHRANITELj ISPRAZNIO ŠARŽER U KLIJENTA

Telohranitelj je upucao svog štićenika, ministra vlade u Ugandi prošlog utorka u ranim jutarnjim časovima u očiglednom privatnom sporu, navode vojska i lokalni mediji.
profesionalac-ili-amater-10-gresaka-koje-prave-operativci-bliske-zastite

Profesionalac ili amater? 10 grešaka koje prave operativci bliske zaštite

Često je telohranitelj između dve vatre, treba da ispuni zahteve prema ugovoru, da bude pristojan i na odstojanju sa decom i supružnikom, da se ne zbliži, a da ne bude suvišan; da bude tu kad treba i da ga nema kada ne treba.
evo-koju-opremu-nose-sluzbenici-obezbedjenja-da-li-bi-ste-nesto-dodali

Evo koju opremu nose službenici obezbeđenja – Da li bi ste nešto dodali?

Prilikom obavljanja visokorizičnih aktivnosti i u zonama sa visokim stepenom rizika, službenici obezbeđenja često su naoružani kako bi zaštitili sebe, svoj tim, imovinu ili lica na čijoj zaštiti su i angažovani.
privatno-obezbedjenje-samo-uz-licencu

Privatno obezbeđenje samo uz licencu!

Kada prate štićeno lice ili obezbeđuju objekat, pripadnici privatnog obezbeđenja imaju slična ovlašćenja kao i policija. Vatreno oružje mogu da upotrebe samo u slučajevima nužne odbrane i krajnje nužde.
transporter-na-putu-bezbedniji-na-tockovima-uz-licnog-vozaca

„TRANSPORTER“ NA PUTU: Bezbedniji na točkovima uz ličnog vozača!

Većina napada na rukovodioce kompanija, vladine zvaničnike, uopšte istaknute ličnosti, desi se upravo na putu. Osim direktnih napada, mete su izložene riziku da budu otete ili dožive saobraćajnu nesreću. Evo zašto sve možete da angažujete ličnog vozača.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."