checkpoint
Naslovna Sistemi bezbednosti Fizičko obezbeđenje

Fizičko obezbeđenje

Physical security – Fizičko obezbeđenje je jedna od podkategorija kategorije Sistemi bezbednosti kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Fizičko obezbeđenje Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

privatno-obezbedjenje-samo-uz-licencu

Privatno obezbeđenje samo uz licencu!

Kada prate štićeno lice ili obezbeđuju objekat, pripadnici privatnog obezbeđenja imaju slična ovlašćenja kao i policija. Vatreno oružje mogu da upotrebe samo u slučajevima nužne odbrane i krajnje nužde.
transporter-na-putu-bezbedniji-na-tockovima-uz-licnog-vozaca

„TRANSPORTER“ NA PUTU: Bezbedniji na točkovima uz ličnog vozača!

Većina napada na rukovodioce kompanija, vladine zvaničnike, uopšte istaknute ličnosti, desi se upravo na putu. Osim direktnih napada, mete su izložene riziku da budu otete ili dožive saobraćajnu nesreću. Evo zašto sve možete da angažujete ličnog vozača.
pocetnicke-greske-sluzbenika-obezbedjenja

„POČETNIČKE“ GREŠKE SLUŽBENIKA OBEZBEĐENJA

Ono što zabrinjava i narušava moral i epitet dobrog „zaštitnika“ je upravo nepoštovanje protokola ili pogrešna primena istih, nepostojanje procedura i pozicija od strane kompanije koja ih je angažovala kao i niz drugih „detalja“ koje odaju neprofesionalnost i nesigurnost.
10-fascinantnih-cinjenica-o-telohraniteljima-koje-sigurno-niste-znali

10 fascinantnih činjenica o telohraniteljima koje sigurno niste znali!

Biti telohranitelj je sinonim za opasnost. Vi ih plaćate da prime metak koji je namenjen vama, i složićete se da takav posao nikada ne može biti dovoljno plaćen, jer ljudski život nema cenu.
ko-moze-a-ko-ne-vrste-i-uslovi-za-izdavanje-licenci-u-oblasti-privatnog-obezbedjenja

KO MOŽE, A KO NE? Vrste i uslovi za izdavanje licenci u oblasti privatnog...

Ukoliko ste čvrsto rešili da se bavite poslovima u domenu privatnog obezbeđenja, onda neizostavno treba da imate na umu da je licenca zakonski uslov i potvrda vašeg znanja i kvaliteta.

Međunarodni dan službenika obezbeđenja

Obeležavanje međunarodnog dana službe obezbeđenja prvi put je započeo ASIAL, a danas je svetski događaj koji se obeležava širom sveta. Da li je Srbija na listi zemalja?

ZA ONE KOJI VOLE ADRENALIN: 🔥NAJOPASNIJI POSLOVI U OBLASTI BEZBEDNOSTI 🔥

Poslovi u oblasti bezbednosti maltene se mogu svrstati u najtraženije širom sveta. U daljem tekstu navešćemo najopasnije poslove u bezbednosnoj branši. Neki od vas će se prepoznati jer već taj posao obavlja, dok će se neki zaljubiti i postati deo „security“ ekipe državnog ili privatnog sektora.
vip-security-koliko-poznate-licnosti-ulazu-u-bezbednost

VIP & SECURITY: Koliko poznate ličnosti ulažu u bezbednost?

Iako nemate milione da potrošite na obezbeđenje vašeg doma tokom cele godine da biste se zaštitili, ipak možete da sledite dobar primer i prakse od bogatih i slavnih u skladu sa vašim budžetom, a evo i kako. Sveobuhvatna rešenja za zaštitu vašeg doma ili poslovnog prostora možete naći na prodajnoj web platformi SecurityMarket.rs . Ne budite deo statistike! Obezbedite se već danas!

Put do pakla popločan je dobrim namerama

Službenik obezbeđenja ruske umetničke galerije optužen je da je oštetio sliku vrednu milion dolara koja datira iz sovjetskog doba za koju je bio odgovoran još od prvog dana na poslu.Shodno bezbednosnoj praksi, regulativama kojima se uređuje ova oblast jasno su naznačene dužnosti delokruga rada službe obezbeđenja, šta se sme, a šta se ne sme. Zakonom se jasno preciziraju zaduženja, a Planom obezbeđenja kao izlaznom aktu Procene rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja detaljno specifikuju zadaci i aktivnosti u zavisnosti od institucije koja se obezbeđuje.

FIZIČKO OBEZBEĐENJE U ŠKOLAMA: Luksuz ili potreba?

Kada ste okruženi velikim brojem dece, velike su šanse da se svašta desi u bilo kom trenutku. Tim obezbeđenja mora biti pri ruci da se uhvati u koštac sa svim potencijalnim kriminalnim aktivnostima i da pomogne u sprečavanju bilo kakve vrste nesreće uz hitno reagovanje.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."