checkpoint
Naslovna Menadžment

Menadžment

Security management – Bezbednosni menadžment je jedna od glavnih kategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Bezbjednosni menadžment Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

TOP 10 špijunskih sprava za koje nećete verovati da postoje

TOP 10 špijunskih sprava za koje nećete verovati da postoje

Tokom Drugog svetskog rata i Hladnog rata, pripadnici bezbednosnih organizacija su imali na raspolaganju niz visokotehnoloških terenskih naprava: od eksplodirajućih kutija za olovke do kišobrana sa otrovnim vrhom. Evo koji gedžeti se nalaze na listi.
da-li-je-vasim-zaposlenima-potrebna-obuka-o-zastiti-licnih-podataka

GDPR: Da li je vašim zaposlenima potrebna obuka o zaštiti ličnih podataka?

Svrha obuke je održavanje usklađenosti sa GDPR-om. Vaši zaposleni moraju da razumeju kako i gde se lični podaci kreću kroz proces poslovanja. Oni treba da znaju gde leže rizici i koje su njihove individualne odgovornosti.
ljubav-kao-metod-regrutacije-ko-su-regruteri-i-kako-obavestajne-sluzbe-biraju-agente-za-svoje-redove

LjUBAV KAO METOD REGRUTACIJE: Ko su „regruteri“ i kako obaveštajne službe biraju agente za...

Angažovanje agenta u radu specijalnih službi krucijalno je za celokupan mehanizam funkcionisanja mreže, zbog čega se koriste različite metode za različite profile koji mogu biti iz bezbednosnih struktura, studenti, ulični dileri, zvaničnici, umetnici, doktori, sveštenici, pa čak i baka Mileva. Morate imati veštine psihologa, demagoga, rečitost, brzo reagovanje na nastalu situaciju - sve su to profesionalne karakteristike visoke klase obaveštajaca koji pažljivo bira isto takvog, budućeg kolegu.
zastita-podataka-u-radnim-odnosima-pregled-vazecih-zakona-u-jugoistocnoj-evropi-2022

Zaštita podataka u radnom odnosu – Pregled važećih zakona u jugoistočnoj Evropi 2022.

Svedoci smo da se često krše odredbe u pogledu korišćenja podataka zaposlenih, posebno posredstvom tehnologije video nadzora. Pa da vidimo kako se tretiraju podaci zaposlenih i kojim zakonima su regulisani u Regionu, gde se razlikujemo od naših suseda i ko ima najnaprednije mehanizme zaštite.

„Menadžer bezbednosti po meri“ – najveći benefit u korporativnom svetu

Često se susrećemo sa činjenicom da potražnja za uslugama progesionalaca u oblasti bezbednosti, konkretno Security menadžera stagnira, obzirom da problemi koji nastaju unutar organizacije bivaju rešeni delegiranjem na tehničke službe koje nisu specijalizovane za...
odbio-da-ukljuci-web-kameru-i-dobio-otkaz-neposlusnost-zaposlenog-ili-kompanijski-prekrsaj

„Šefe koji ti je vrag?“- Odbio da uključi web kameru i dobio otkaz!

„Ne osećam se prijatno kada me kamera prati 9 sati dnevno. Ovo je zadiranje u moju privatnost i čini da se osećam zaista neprijatno.“ Da li u pravu kompanija ili zaposleni? Gde je granica privatnosti?

BEZBEDAN GOST – Glavna briga vrhunskih hotela

Hotel gradi svoju reputaciju na sigurnosti i udobnosti svojih gostiju. Svaki hotel ima različite rizike, potrebe i budžete. Zbog toga je od suštinskog značaja da se izvrši personalizovana revizija ili dizajnira sveobuhvatno bezbednosno rešenje kroz akt o proceni rizika.
uloga-video-nadzora-na-gradskim-ulicama-da-li-bezbednost-iskljucuje-privatnost

Uloga video nadzora na gradskim ulicama: Da li bezbednost isključuje privatnost?

Velika Britanija je prepoznata kao vodeći korisnik CCTV -a i javnost je navikla da vidi CCTV kamere na gotovo svakoj glavnoj ulici, po čemu ni naša prestonica u poslednjih par godina, ne zaostaje. CCTV zapisi koji se često povezuju sa digitalnom mapom okoline – obezbeđuje efikasnu raspoređenost pripadnicima policije, obezbeđujući maksimalnu efikasnost operacija.

Uobičajene metode krađa zaposlenih i kako se nositi sa tim?

Različite vrste krađa zaposlenih: Prvi korak ka sprečavanju krađe je razumevanje njenih različitih tipova i motiva zaposlenog. Krađa novca ili robe može biti očigledan oblik krađe, ali zaposleni mogu postati prevrtljiviji, mogu poništavati transakcije da...
uspesno-odrzana-jos-jedna-medjunarodna-konferencija-detektiva-u-holandiji

USPEŠNO ODRŽANA JOŠ JEDNA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA DETEKTIVA U HOLANDIJI

Internacionalni Savet Istražitelja CII, održao je generalnu godišnju konferenciju AGM u Harlemu od 14 – 17. septembra.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."