Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Menadžment

Menadžment

Security management – Bezbednosni menadžment je jedna od glavnih kategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Bezbjednosni menadžment Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Za ovaj “maliciozni program” biće vam potrebna mnogo veća zaštita u odnosu na druge

Za ovaj “maliciozni program” biće vam potrebna mnogo veća zaštita u odnosu na druge

Odgovornost koju zaposleni nose sa sobom prati još jedan aspekt, a to je da su upravo oni ti koji su najranjiviji i koje je potrebno zaštiti isto onako kako se trudimo da sačuvamo osetljive podatke u digitalnom svetu.

VAZDUH U BEOGRADU: Da li znamo šta udišemo?

Izazov zagađenog vazduha u Srbiji dostigao je kritične nivoe. Beograd se posebno izdvaja na više lokacija gde je kvalitet vazduha označen kao izuzetno nezdrav.
Amazon: I odeća i privatnost na čiviluku

Amazon: I odeća i privatnost na čiviluku

Amazon se suočava sa tužbom devojke koja tvrdi da je bila snimana u svom kupatilu. Ni manje ni više kamera se nalazila u kukicama namenjenim za peškire i odeću. Ova situacija ne samo da izaziva zabrinutost, već i pokreće ozbiljna pitanja o etici i moralu u svetu rastuće tehnologije…
Obeležena proslava GLOSEC-ove osmogodišnjice Dosadašnji uspesi i pogled u budućnost!

Obeležena proslava GLOSEC-ove osmogodišnjice: Dosadašnji uspesi i pogled u budućnost!

Fokus ovogodišnje proslave bio je na značajnim dostignućima u proteklim godinama, kao i na nedavno dobijenim licencama u sistemu tehničke zaštite, što će predstavljati novu uslugu u ponudi GLOSEC-a.
Kako efikasno zaštititi podatke o ličnosti Tehničke mere i najbolje prakse

Kako efikasno zaštititi podatke o ličnosti: Tehničke mere i najbolje prakse

Korisnici, klijenti, zaposleni i druga lica čiji se podaci masovno prikupljaju, shvataju značaj i postaju svesni potencijalnih rizika i posledica neovlašćenog pristupa, zloupotrebe i curenja njihovih podataka. Kao rezultat toga, kompanije moraju dati prioritet zaštiti podataka kako bi stekle i održale poverenje svojih korisnika. U ovom članku istraživaćemo pojam privatnosti podataka, njegov odnos sa bezbednošću podataka i važnost zaštite podataka o ličnosti.
novi-talas-skole-i-vrtici-opet-na-meti-dojava-o-bombama

Novi talas: Škole i vrtići opet na meti dojava o bombama

Brojne škole i institucije u Beogradu suočavaju se sa hitnim evakuacijama nakon serije dojava o bombama, uzrokujući prekid nastave i širenje zabrinutosti među građanima.
Nuklearni sat otkucava – Hoće li biti novog Černobilja?

Nuklearni sat otkucava – Hoće li biti novog Černobilja?

Između 2,3 i 2,5 kubnih metara radioaktivne "tečnosti" curi iz objekta svakog dana, a potencijalna nesreća u Selafildu može biti dosta opasnija od Černobilja jer sadrži znatno više radioaktivnog materijala nego nuklearna elektrana u Ukrajini. Navodi se i da bi ispuštanje radioaktivnog otpada u atmosferu dovelo do eksplozija i izazvalo padove aviona.
YouTube na udaru EU Zakona Optužbe za špijuniranje i krivične prijave zbog blokade reklama

YouTube na udaru EU Zakona: Pale optužbe za špijuniranje i krivične prijave

Platforma YouTube pod optužbama za špijuniranje, stručnjak za privatnost podnosi krivične prijave.
Od MODNIH pista do OBAVEŠTAJNIH operacija: SMART ePANTS - Novi projekat špijuniranja!

Od MODNIH pista do OBAVEŠTAJNIH operacija: SMART ePANTS – Novi projekat špijuniranja!

Smart ePants projekat usmerava se ka razvoju odeće opremljene senzorima, kamerama i mikrofonima, koji će iz korena unaprediti način obaveštajnih operacija.
DIGITALNI OTISAK: Šta NIKAKO NE TREBA da radite na društvenim mrežama

DIGITALNI OTISAK: Šta NIKAKO NE TREBA da radite na društvenim mrežama

Objavljivanje neprimerenog, kontroverznog ili uvredljivog sadržaja na društvenim mrežama može imati ozbiljne posledice na vaš profesionalni i lični život. Takvi postovi mogu biti zauvek dostupni online i mogu biti viđeni od strane potencijalnih poslodavaca, kolega ili čak državnih organa.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."