Consultigence Group
Naslovna Menadžment

Menadžment

Security management – Bezbednosni menadžment je jedna od glavnih kategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Bezbjednosni menadžment Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Održivost i korporativna bezbednost: Win-Win scenarijo

Održivost i eko-inicijative ne samo da poboljšavaju korporativni imidž i smanjuju operativne troškove, već i doprinose opštoj bezbednosti.
tiktok-opet-na-tapetu-skupi-penali-zbog-povrede-privatnosti-dece

TikTok opet na tapetu: Skupi penali zbog povrede privatnosti dece

TikTok je kažnjen sa 345 miliona evra zbog kršenja zakona EU o podacima prilikom upravljanja dečjim nalozima, uključujući i propust da zaštiti sadržaj maloletnih korisnika od javnosti.

Quick Guide to Insurance Fraud Investigation

Introduction to Insurance Fraud Investigation Insurance fraud is a widespread problem that costs the insurance industry billions of dollars each year. As a result, insurance companies have become increasingly vigilant in their efforts to identify...

Špijuniranje LEVEL PRO! Zavirite u svet obaveštajnih službi i saznajte

Obaveštajne službe: U svetu gde je informacija moć neophodno je da se bude korak ispred protivnika. Saznajte TOP 12 špijunskih LEVEL PRO metoda!

Prislušni uređaji na točkovima: Vozite li auto ili auto vozi vas?

VEĆINA najnovijih automobila deli lične podatke njihovih vlasnika, a zagovornici zaštite privatnosti podataka upozoravaju da automobilska industrija ne mari za to. Devetnaest proizvođača automobila otvoreno navodi da mogu da prodaju lične podatke, a polovina njih voljna je da podeli te informacije sa državnim organima na zahtev, zaobilazeći potrebu za sudskim nalogom.

Dr Nenad Komazec – U susret IX Međunarodnom forumu „Bezbednost za budućnost 2023“

Šta nam donosi IX Međunarodni forum „Bezbednost za budućnosti“? Ko su učesnici? Koji su trendovi i stanje u oblasti korporativne bezbednosti? Saznajte iz prve ruke.

Platforma X uskoro prikuplja biometrijske podatke korisnika

Platforma X - prikupljaće biometrijske podatke, koji se odnose na fizičke atribute osobe kao što su skeniranje lica ili otisak prsta

Umesto tople vode, hladna istina: KRIŠOM POSTAVLJAO KAMERE U ŽENSKIM TOALETIMA

Čistačica je, prilikom čišćenja toaleta, slučajno primetila kameru i sve odmah prijavila šefu. Ubrzo je osumnjičeni priveden i zadržan u prostorije MUP-a.
Nova pravila na horizontu Kina razmatra regulaciju tehnologije za prepoznavanje lica

Nova pravila na horizontu: Kina razmatra regulaciju tehnologije za prepoznavanje lica

Kina je predstavila nacrt propisa i počela da traži mišljenje javnog mnjenja u vezi sa upravljanjem bezbednošću tehnologije prepoznavanja lica kako bi se regulisala upotreba relevantnih tehnologija i ojačala zaštita ličnih podataka.

Trojanski konj u procesima nabavke

U složenim uslovima savremenog poslovanja, gde je konkurencija žestoka a resursi ograničeni, proces nabavke dobara i usluga se nameće kao ključna funkcija koja može ili da pokrene uspeh kompanije ili da otvori put njenom propadanju.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."