Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Sistemi bezbednosti Nove tehnologije

Nove tehnologije

Nove security tehnologije je jedna od podkategorija kategorije Sistemi bezbednosti kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Najnovija tehnološka dostignuća u oblasti bezbjednosti i zaštite Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

VIDI ME - NE VIDI ME: Kroz zidove do privatnosti

VIDI ME – NE VIDI ME: Kroz zidove do privatnosti

U eri tehnoloških čuda, naučnici prelaze granice mogućeg, istražujući kako WiFi signali mogu 'videti' ljudska tela kroz zidove. Da li naš dom više nije naša oaza privatnosti?
Od MODNIH pista do OBAVEŠTAJNIH operacija: SMART ePANTS - Novi projekat špijuniranja!

Od MODNIH pista do OBAVEŠTAJNIH operacija: SMART ePANTS – Novi projekat špijuniranja!

Smart ePants projekat usmerava se ka razvoju odeće opremljene senzorima, kamerama i mikrofonima, koji će iz korena unaprediti način obaveštajnih operacija.
motorola-solutions-aikom-international-jedna-briga-manje-uz-vb400-motorola-body-cam

MOTOROLA SOLUTIONS & AIKOM INTERNATIONAL: JEDNA BRIGA MANJE UZ VB400 MOTOROLA BODY CAM

Motorola Solutions predstavlja revolucionarno rešenje MOTOTRBO VB400 body kamera za dokumentovanje incidenta i unapređenje bezbednosti na radnom mestu. Saznajte zašto vam je ovaj mali uređaj tako potreban !
ultra-safe-tehnologija-na-gradilistu-za-22-vek-od-pametnih-slemova-do-dronova

ULTRA SAFE: Tehnologija na gradilištu za 22. vek – Od pametnih šlemova do dronova

Građevinski sektor je, složićete se, među najopasnijim, ali to ne znači da firme moraju da pristanu na visok nivo rizika. Od pametnih šlemova, preko VR i AR obuka, do upotrebe dronova, “ultra safe“ tehnologija, polako menja lice ove industrije, čineći je znatno bezbednijom.

Ko sve može da me prati? Fascinantne tajne GPS tehnologije

GPS (Globalni Pozicioni Sistem) omogućava praćenje položaja uređaja na osnovu signala koji prima od satelita. S obzirom na to kako je tehnologija postala sveprisutna i pristupačna, mnoge strane mogu potencijalno koristiti GPS za praćenje osoba. Saznajte ko može da vas prati.
Nova pravila na horizontu Kina razmatra regulaciju tehnologije za prepoznavanje lica

Nova pravila na horizontu: Kina razmatra regulaciju tehnologije za prepoznavanje lica

Kina je predstavila nacrt propisa i počela da traži mišljenje javnog mnjenja u vezi sa upravljanjem bezbednošću tehnologije prepoznavanja lica kako bi se regulisala upotreba relevantnih tehnologija i ojačala zaštita ličnih podataka.

Svetliji, zeleniji, sigurniji: Hikvision LED ekrani menjaju budućnost!

Hikvision LED ekrani koriste vrhunsku tehnologiju koja smanjuje potrošnju energije čak i do 50%, produžava životni vek proizvoda i pomaže u smanjenju emisije ugljen dioksida. U daljem tekstu saznajte moć transformacije LED ekrana i kako se mogu primeniti u sektoru bezbednosti.
MAGIJA ZAŠTITE: Smart Glass – Revolucionarna tehnologija za veću bezbednost

MAGIJA ZAŠTITE: Smart Glass – Revolucionarna tehnologija za veću bezbednost

Smart Glass je revolucionarna tehnologija koja drastično menja izgled i funkcionalnost vašeg prostora dajući mu glamuroznost, privatnost i veću bezbednost.
Koliko je bezbedna digitalna vozačka dozvola? Evo šta treba da znate

Koliko je bezbedna digitalna vozačka dozvola? Evo šta treba da znate

Vaš telefon ćete morati da čuvate kao oči u glavi. To više nije samo telefon već postaje virtuelni dokument kojim potvrđujete vaš identitet i pravo da upravljate određenim tipom vozila bez pokazivanja dosadašnje, konvencionalne, plastične kartice. Ako izgubite telefon, vaša vožnja biće okvalifikovana kao nelegalna, osim ako sa sobom niste poneli i plastičnu ID saobraćajnu dozvolu.
vise-od-maste-acusense-deepinmind-novi-standard-zastite

Više od mašte! AcuSense & DeepinMind – Novi standard zaštite

Zamislite da sve može biti brže i jednostavnije, da vas vaša kamera obaveštava dok je incident „u najavi“, da postoje kamere koje upravljaju organizacijom i smanjuju redove na blagajnama, da bez muke upravljate digitalnom arhivom cctv zapisa…

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."