Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Menadžment Obaveštajne službe

Obaveštajne službe

Bezbednosno – obaveštajne službe regiona, analitika i agentura, rad obaveštajnih službi, službe bezbednosti Srbija – BIA, VOA, VBA, Hrvatska – SOA, VSOA, Slovenija – SOVA, OVS, Crna Gora – ANB

Demokratija u senci: Korišćen PEGASUS – izraelski malver za špijuniranje ruske novinarke

Prema spisku klijenata NSO koji je procurio 2021. godine, više od 50.000 političara, novinara, aktivista i poslovnih ličnosti je praćeno pomoću malvera.

Špijuniranje LEVEL PRO! Zavirite u svet obaveštajnih službi i saznajte

Obaveštajne službe: U svetu gde je informacija moć neophodno je da se bude korak ispred protivnika. Saznajte TOP 12 špijunskih LEVEL PRO metoda!
bivsi-agent-fbi-otkriva-tri-stvari-koje-koriste-visoko-emocionalno-inteligentni-ljudi

Bivši agent FBI otkriva: Tri stvari koje koriste visoko emocionalno inteligentni ljudi

Kris Vos otkriva tri veštine svojstvene ljudima sa visokom emocionalnom inteligencijom koje je savladao kao međunarodni pregovarač FBI-a
Konferencija Međunarodnih istražitelja (CII) u Sloveniji - Svi detektivi na jednom mestu!

Konferencija Međunarodnih istražitelja (CII) u Sloveniji – Svi detektivi na jednom mestu!

Konferencija detektiva u Sloveniji: Ovog puta Internacionalno okupljanje CII- Međunarodnog saveta detektiva održano je u Ljubljani 11-12 maja.
WAD konferencija, Prag 2023: Dobrodošli u Svetsko udruženje detektiva!

WAD konferencija, Prag 2023: Dobrodošli u Svetsko udruženje detektiva!

Pridružite se svetskoj asocijaciji detektiva WAD u terminu od 26. do 29. aprila u Pragu, Hilton Old Town – registracija je otvorena.
TOP 10 špijunskih sprava za koje nećete verovati da postoje

TOP 10 špijunskih sprava za koje nećete verovati da postoje

Tokom Drugog svetskog rata i Hladnog rata, pripadnici bezbednosnih organizacija su imali na raspolaganju niz visokotehnoloških terenskih naprava: od eksplodirajućih kutija za olovke do kišobrana sa otrovnim vrhom. Evo koji gedžeti se nalaze na listi.
ljubav-kao-metod-regrutacije-ko-su-regruteri-i-kako-obavestajne-sluzbe-biraju-agente-za-svoje-redove

LjUBAV KAO METOD REGRUTACIJE: Ko su „regruteri“ i kako obaveštajne službe biraju agente za...

Angažovanje agenta u radu specijalnih službi krucijalno je za celokupan mehanizam funkcionisanja mreže, zbog čega se koriste različite metode za različite profile koji mogu biti iz bezbednosnih struktura, studenti, ulični dileri, zvaničnici, umetnici, doktori, sveštenici, pa čak i baka Mileva. Morate imati veštine psihologa, demagoga, rečitost, brzo reagovanje na nastalu situaciju - sve su to profesionalne karakteristike visoke klase obaveštajaca koji pažljivo bira isto takvog, budućeg kolegu.

TOP ZABLUDE O TAJNIM AGENTIMA: Holivudski mit ili realnost?

Gledajući „Nemoguću misiju“ verovatno ste se bar jednom zapitali kakav je život specijalnih tajnih agenata? Da li su svi u stvarnom životu tako zgodni kao Tom Kruz? Da li je zaista moguće stvoriti lažnu masku za lice u svega par minuta? I Šta bi se desilo kada bi u realnom životu sve bezbednosne protokole "bacio pod noge"?

“Ništa nije onako kao što izgleda” – Sve o prisluškivanju!

Ponekad se pitamo da li postoji šansa da nas prisluškuju i prate "tajne obaveštajne službe". No, zapitajmo se koliko je tu prisutan naš iracionalni strah, a koliko zaista realna mogućnost prisluškivanja. „Možda ste dobili pogrešan broj, al' ste dobili onog kog ste tražili“ - Da li centrala može da pogreši jednom ili sto puta, saznajte u daljem tekstu, jer ništa nije onako kao što izgleda.
10 taktika američkih tajnih službi na obezbeđenju predsednika države

10 taktika američkih tajnih službi na obezbeđenju predsednika države

Različita radna mesta zahtevaju razičite nivoe zaštite. Ipak, složićete se da je funkcija “izvršnog direktora države“ neosporno najugroženija imajući u vidu sveobuhvatnost zadataka i težinu lanaca koju sa sobom nosi upravo...

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."