Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Sistemi bezbednosti Zaštita od požara

Zaštita od požara

Fire protection – Zaštita od požara je jedna od podkategorija kategorije Sistemi bezbednosti kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Zaštita od požara Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Zaštita od požara u stambenim objektima: Mitovi i istine

Požari se mogu širiti izuzetno brzo. Za manje od 30 sekundi, mali plamenčić vrlo lako se može otrgnuti kontroli.
kako-radi-sprinkler-za-gasenje-pozara

Kako radi SPRINKLER za gašenje požara?

Na malim ekranima sprinkler sistem se prikazuje senzacionistički radi boljeg doživljaja filmskog iskustva gledalaca ali i pokazivanja mogućnosti napredne filmske tehnologije. To znači da se šteta pravi tamo i gde realno ne postoji. Svi smo imali prilike da gledamo scene kako plamen bukti u zatvorenom prostoru, ali nismo imali prilike da saznamo da sprinkler sistem u filmovima radi na pogrešan način.
zastita-od-pozara-u-stambenim-zajednicama-da-li-vasa-zgrada-ima-protivpozarnu-zastitu

Zaštita od požara u stambenim zajednicama: Da li vaša zgrada ima protivpožarnu zaštitu?

Da li ste upoznati gde stoje protivpožarni aparati i hidranti u vašoj stambenoj zgradi? Da li znate da ih koristite? Da li vaša zgrada poseduje opremu za zaštitu od požara u skladu sa Zakonom?
pametna-rasveta-u-zgradama-imperativ-za-bezbednost-u-hitnim-situacijama

PAMETNA RASVETA U ZGRADAMA – IMPERATIV ZA BEZBEDNOST U HITNIM SITUACIJAMA!

Pametna rasveta u hitnim situacijama je neophodna u svim komercijalnim i stambenim objektima i mora biti strateški postavljena kako bi cela zgrada bila pokrivena. Svetla za hitne slučajeve se povezuju sa alarmnim sistemima zgrade tako da ta svetla pokazuju put do najbližeg izlaza u slučaju opasnosti.
Znamo li gde su skloništa Građani Srbije potpuno neobavešteni i neuvežbani za rizične situacije

Fatalne greške koje pravite u slučaju požara: Ovih 5 stvari ne radite NIKAKO!

Izbijanje požara može biti izuzetno stresna situacija koja može paralisati naš proces razmišljanja o tome šta da radimo, a šta ne - situacija je nepoznata, opasna i ne ostavlja mnogo mogućnosti za izbor. Evo kojih 5 stvari ne radite nikako!
sitan-dinamitan-najmanji-aparat-za-gasenje-pozara-najveci-stepen-zastite3

Najmanji aparat za gašenje požara – najveći stepen zaštite!

Ovaj majušan uređaj minimizira rizik od požara, štiti zaposlene, ukućane i omogućava redovan kontinuitet poslovanja bez ekonomske štete!
POŽAR I EVAKUACIJA NA RADNOM MESTU: Gde? Šta? Kako?

Požar i evakuacija na radnom mestu: GDE? ŠTA? KAKO?

Protokol evakuacije i gašenje požara mora "ući u krv“ kako bi se u takvim situacijama automatski odreagovalo po protokolu. Efikasne protivpožarne - simulacione vežbe su sastavni deo kompanijskog bezbednosnog plana.

Najbolja prevencija uz DETEKTORE DIMA! Gde, kako i zašto?

Dim i štetni gasovi imaju tendenciju da se šire brže i delje od samog požara zbog čega najveći procenat strada direktno od udisanja dima i toksičnih gasova, a ne od opekotina. Detektor dima predstavlja osnovnu komponentu sistema zaštite od požara i najbolju početnu signalizaciju za pripravnost i reagovanje.

Zaštita od požara: TOP 10 zabluda u koje ste do sada verovali

Zaštita od požara je veoma značajan segment integrativne zaštite lica, imovine i poslovanja koja najčešće nailazi na puno zabluda. Ako niste potpuno informisani o činjenicama koje se tiču požara, možda ipak ne radite u bezbednom radnom okruženju. Budući da postoji toliko zabluda o zaštiti od požara, neretko zaposleni dođu u zabludu u pogledu valjanih bezbednosnih praksi, pa mnoge kompanije nisu sigurne šta je istina. Ako ste spremni da razbijete uobičajene mitove u domenu zaštite od požara, pročitajte dalji tekst Navešćemo 10 najčešćih zabluda za koje većina ljudi veruje da su tačne. Kada saznate činjenice, moći ćete ispravno da postupate i održite bezbednije radno okruženje.

5 KLJUČNIH RAZLOGA ZA UVOĐENJE PROTIVPOŽARNIH ALARMNIH SISTEMA

Instaliranje protivpožarnog alarma jedna je od najvažnijih mera koje možete preduzeti kada je u pitanju upravljanje rizikom od požara. Ako u vašoj poslovnoj zgradi nemate instaliran protivpožarni alarm, razmislite o tome da ga što je pre moguće uvedete. Takođe, treba imati na umu svu relevantnu dokumentaciju koju firma treba da poseduje u zavisnosti od kategorizacije objekta. A u vezi sa tim, ključan je inspekcijski nadzor i održavanje i testiranje opreme.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."