Balkan Security EXPO 2024
Naslovna IT Bezbednost

IT Bezbednost

Cyber security – IT bezbednost je jedna od glavnih kategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. IT bezbjednost Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Bezbednost preko žice odlazi u istoriju: Šta mogu IP i WiFi kamere?

Sa naprednim funkcijama kao što su noćni vid, optički zum, i prepoznavanje lica, digitalne IP kamere omogućavaju ne samo monitoring, već i analizu ponašanja i efikasno upravljanje incidentima.

Na klik do susreta ili catfishing-a?

Verujem da se većina vas koji ovo čitate seća stare Nokie. Pre deceniju i malo jače, dobijali bismo obaveštenje ispisano preko celog ekrana, pet puta manjeg od današnjeg, da smo dobili...
Napad je najbolja odbrana: Šta je test penetracije i zašto je ključan za korporacije?

Napad je najbolja odbrana: Šta je test penetracije i zašto je ključan za korporacije?

Test penetracije omogućava organizacijama da procene stepen svoje izloženosti rizicima, da prepoznaju ranjivosti u svojim sistemima i aplikacijama i da efikasno prioritizuju mere za mitigaciju identifikovanih rizika.

Cyber bezbednost počinje od malih nogu

Biti roditelj nosi puno izazova sa sobom, a jedan od značajnijih je i kako zaštiti svoje dete na internetu i istovremeno mu dati slobodu kada dođe vreme za to. Sasvim je...
GDPR EVOLUCIJA: Zašto je spajanje uloge DPO i ISO budućnost u upravljanju podacima o ličnosti?

GDPR EVOLUCIJA: Zašto je spajanje uloge DPO i ISO budućnost u upravljanju podacima o...

Kako digitalni svet postaje složeniji, sve je verovatnije da će DPO (Lica za zaštitu podataka o ličnosti) preuzeti zadatke tradicionalno rezervisane za ISO (Stručnjak za informacionu bezbednost). Spajanje uloga DPO i ISO u jednu poziciju je potez koji “ubija dve muve jednim udarcem.” Ova uloga zahteva sveobuhvatno razumevanje kako Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, tako i praksi informacione bezbednosti, uključujući tehničko znanje o IT sistemima i praksama tehničke zaštite privatnosti podataka. Uloga DPO-a je više strateška, uključujući razvoj politika, procenu uticaja i nadgledanje usklađenosti. S druge strane, ISO je odgovoran za upravljanje i sprovođenje mera informacione bezbednosti unutar organizacije i orijentisan je na zaštitu poverljivosti, integriteta i dostupnosti informacija.
Zabrinjavajući trend: Krađe identiteta u značajnom porastu

Zabrinjavajući trend: Krađe identiteta u značajnom porastu

U poslednjih nekoliko godina, digitalni svet postao je plodno tlo za razne vrste sajber pretnji, među kojima su krađe identiteta postale posebno izražene. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije skreće pažnju na alarmantni porast ovih slučajeva, ističući neopreznost korisnika kao glavni uzrok. Kako se boriti protiv ovog rastućeg problema? Evo nekoliko ključnih preporuka za zaštitu vašeg digitalnog identiteta u eri sve sofisticiranijih digitalnih pretnji.
Za ovaj “maliciozni program” biće vam potrebna mnogo veća zaštita u odnosu na druge

Za ovaj “maliciozni program” biće vam potrebna mnogo veća zaštita u odnosu na druge

Odgovornost koju zaposleni nose sa sobom prati još jedan aspekt, a to je da su upravo oni ti koji su najranjiviji i koje je potrebno zaštiti isto onako kako se trudimo da sačuvamo osetljive podatke u digitalnom svetu.
Google Maps revolucija: Kraj praćenja lokacija od strane policije

Google Maps revolucija: Nema više praćenja lokacije od strane policije

Korisnici Google Maps uskoro će moći da uživaju u većoj privatnosti, a najnovija ažuriranja onemogućavaju policijskim agencijama pristup lokacijama korisnika.
Kada podaci postanu plen Hakeri znaju zašto - A da li znate i vi

Kada podaci postanu plen: Hakeri znaju zašto – A da li znate i vi?

Na meti hakera može biti baš svako, bez izuzetaka – svako ko koristi telefon, računar, internet, uređaje i sisteme povezane na mrežu. To može biti vaš kolega ili komšija, prijatelj, partner, kompanija u kojoj radite
KONAČNO I U SRBIJI! „H3C Digital Tour 2023“ – Zajedno ka digitalnoj budućnosti“

KONAČNO I U SRBIJI! „H3C Digital Tour 2023“ – Zajedno ka digitalnoj budućnosti“

H3C, ​​svetski lider u oblasti IT infrastrukture, organizovao je H3C Digital Tour 2023, konferenciju pod sloganom "Zajedno za digitalnu budučnost" koja se održala u Beogradu 16. novembra.

POSLEDNJE OBJAVLJENO