checkpoint
Naslovna IT Bezbednost

IT Bezbednost

Cyber security – IT bezbednost je jedna od glavnih kategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. IT bezbjednost Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

sveobuhvatna-sajber-zastita-vaseg-poslovanja-uz-acronis-cyber-cloud

Sveobuhvatna sajber zaštita Vašeg poslovanja uz Acronis Cyber Cloud

Acronis Cyber Protect Cloud sprečava zastoje u radu sa klijentima, gubitak podataka, ugrožavanje privatnosti. Pametno i multifunkcionalno rešenje korisnicima pruža višestruku sajber zaštitu. Jednostavnost, fleksibilnost korišćenja i probni FREE period opredeljuju izbor preko 5 miliona korisnika.
privatnost-na-udaru-hakera-da-li-ce-ispuniti-pretnje-i-objaviti-zdravstvene-podatke-poznatih 1

PRIVATNOST NA UDARU HAKERA: Da li će ispuniti pretnje i objaviti zdravstvene podatke poznatih?

Hakeri su zapretili da će objaviti zdravstvene podatke preko hiljadu poznatih Australijanaca nakon sajber napada koji je Australijska vlada nazvala "velikim znakom upozorenja".

Tech Hosted – Dokazani lider u zbližavanju poslovne i IT zajednice u BiH

Uspešno je održana najveća multivendorska konferencija u Bosni i Hercegovini „Tech Hosted by LANACO“ od 12 do 14 oktobra.

Lako do posla – Lako do podataka

Zajedno sa IP adresama, izložene su baze ličnih podataka korisnika i klijenata portala i agencija za zapošljavanje, kao što su biografije, imena, e-poruke, brojevi telefona, radna istorija...

Da li nas pametni telefoni prisluškuju? Evo načina da prepoznate da li ste meta...

To je priča koja se često ponavlja: ​​Neko razgovara sa prijateljem o određenoj stvari, a onda se, na ekranu pametnog telefona pojavljuje oglas za to. Ali neki slučajevi izazivaju više sumnje. Na...

Kako do IT sektora? Evo koje veštine poseduju sajber stručnjaci

U ovom članku navešćemo neophodne kvalitete, kompetencije, sposobnosti i veštine. Izložićemo načine kako iste i da poboljšate prilikom apliciranja za poziciju u IT sektoru i kako da baš Vi izdominirate u...
odlaganje-operacija-zbog-hakerskog-napada

Odlaganje operacija zbog hakerskog napada

Bolnički centar u Francuskoj trenutno mora da odbije pacijente i odloži operacije zbog napada ransomvare-om. Napadači traže 10 miliona dolara za oslobađanje bolničkog sistema.
moc-pracenja-sta-prikupljaju-aplikacije-za-pracenje-lokacije

MOĆ PRAĆENJA: Šta prikupljaju aplikacije za praćenje lokacije?

Često su nam vezane ruke po pitanju očuvanja naše privatnosti i ličnih podataka i ne znamo kuda odlaze, ko ih koristi i zašto. Među korisnicima uglavnom ne postoji svest o implikacijama na privatnost nekih dozvola koje daju aplikacijama i uslugama, posebno kada su u pitanju informacije o praćenju lokacije.

Kompanije u panici! Ransomware hara poslednjih godinu dana: Kako da sprečimo posledice?

Ransomware je postao popularno sredstvo za sajber kriminalce da unovče svoje aktivnosti. Oni koriste ransomware za šifrovanje krucijalnih podataka kompanija i traže da plate otkup zauzvrat. Ako kompanije nisu napravile rezervnu kopiju svojih informacija, moraju “kopati“ po džepovima da bi ih povratile.

Kupovina hleba kriptovalutama: Koliko je bezbedan sistem plaćanja nove generacije?

El Salvador je postala prva zemlja na svetu koja je zvanično proglasila bitkoin legalnom valutom, navodi se da trend počinje i u Njujorku i da će korisnici moći da plaćaju kriptovalutama - bitkoinima i Ethereumom na isti način na koji to rade sa svojim kreditnim karticama.

POSLEDNJE DODATO

MORATE PROČITATI