checkpoint
Naslovna IT Bezbednost

IT Bezbednost

Cyber security – IT bezbednost je jedna od glavnih kategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. IT bezbjednost Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

moj-tv-me-slusa

Moj TV me sluša!?

Da, vaš smart TV vas sluša, u smislu da prikuplja podatke o tome šta gledate. Smart TV nadzor koristi automatsko prepoznavanje sadržaja (ACR) za prikupljanje podataka o vašim navikama gledanja. Vaš pametni TV uređaj može takođe imati pametnu TV kameru i mikrofon za pomoć u prikupljanju podataka.

Za savremeno poslovanje, savremena zaštita – Korak ispred uz Acronis Advanced Security + EDR

Acronis nudi jedinstvenu i sveobuhvatnu zaštitu vašeg IT sistema kroz napredna rešenja – Advanced Security + Endpoint detection and Response (EDR). Pravovremeno, brzo, efikasno otkrivanje upada u sistem čini vaše poslovanje sigurnije nego ikad.
curenje-podataka-ahilova-peta-modernog-poslovanja

Curenje podataka: Ahilova peta modernog poslovanja

Prema izveštaju o istrazi povrede podataka iz 2022. popularan metod je kriminalno hakovanje. Korišćene metode: phishing, brute-force napadi na servere podataka, špijunski softver i malver. Sem toga, do oticanja i odavanja informacija dolazi i unutar kompanija od strane zaposlenih.
black-friday-pravi-raj-za-online-prevare-evo-kako-da-izbegnete-zamke-prilikom-kupovine-na-mrezi

Black Friday – Pravi raj za online prevare! Evo kako da izbegnete zamke prilikom...

Omiljena taktika prevaranata je da vas privuku e-poštom koja izgleda izuzetno legitimno, naizgled nudi ekskluzivnu ponudu kod jednog od vaših omiljenih prodavaca. To je klasičan scenario koji se priprema za Black Friday.
Facebook i Instagram uvode novu opciju za zaštitu tinejdžera i njihove privatnosti

Facebook i Instagram uvode novu opciju za zaštitu tinejdžera i njihove privatnosti

Facebook je omogućio tinejdžerima nove alate zaštite kao i mogućnost da destigmatizuju intimne slike, da traže pomoć́ i preuzmu kontrolu nad svojim podacima. Funkcije su već dostupne, ali će biti potrebno neko vreme da u potpunosti stignu do svih tinejdžera.
sveobuhvatna-sajber-zastita-vaseg-poslovanja-uz-acronis-cyber-cloud

Sveobuhvatna sajber zaštita Vašeg poslovanja uz Acronis Cyber Cloud

Acronis Cyber Protect Cloud sprečava zastoje u radu sa klijentima, gubitak podataka, ugrožavanje privatnosti. Pametno i multifunkcionalno rešenje korisnicima pruža višestruku sajber zaštitu. Jednostavnost, fleksibilnost korišćenja i probni FREE period opredeljuju izbor preko 5 miliona korisnika.
privatnost-na-udaru-hakera-da-li-ce-ispuniti-pretnje-i-objaviti-zdravstvene-podatke-poznatih 1

PRIVATNOST NA UDARU HAKERA: Da li će ispuniti pretnje i objaviti zdravstvene podatke poznatih?

Hakeri su zapretili da će objaviti zdravstvene podatke preko hiljadu poznatih Australijanaca nakon sajber napada koji je Australijska vlada nazvala "velikim znakom upozorenja".

Tech Hosted – Dokazani lider u zbližavanju poslovne i IT zajednice u BiH

Uspešno je održana najveća multivendorska konferencija u Bosni i Hercegovini „Tech Hosted by LANACO“ od 12 do 14 oktobra.

Lako do posla – Lako do podataka

Zajedno sa IP adresama, izložene su baze ličnih podataka korisnika i klijenata portala i agencija za zapošljavanje, kao što su biografije, imena, e-poruke, brojevi telefona, radna istorija...

Da li nas pametni telefoni prisluškuju? Evo načina da prepoznate da li ste meta...

To je priča koja se često ponavlja: ​​Neko razgovara sa prijateljem o određenoj stvari, a onda se, na ekranu pametnog telefona pojavljuje oglas za to. Ali neki slučajevi izazivaju više sumnje. Na...

POSLEDNJE DODATO

MORATE PROČITATI