checkpoint

Video nadzor

CCTV – Video nadzor je jedna od podkategorija kategorije Sistemi bezbednosti kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Video nadzor Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

biometrijski-video-nadzor-na-javnim-mestima-za-ili-protiv

BIOMETRIJSKI VIDEO NADZOR NA JAVNIM MESTIMA: ZA ILI PROTIV?

Nekada davno, ideja o prepoznavanju lica je možda bila nešto što smo povezivali sa svetovima naučnofantastičnih filmova. Međutim, tehnologija je već u širokoj upotrebi, u privatnim i javnim prostorima.
Gde sedi “Veliki brat“

Gde sedi “Veliki brat“?

Svi smo se barem jednom zapitali čije oko nas posmatra iza kamere, ko je veliki brat i šta on zapravo radi. Da bude još interesantnije, „veliki brat“ nije neumoran niti svemoguć da prati 24/7 sve što kamere beleže, te zbog toga nikada nije sam. Gde se nalazi fotelja velikog brata i kako izgleda ta čuvena prostorija zvana „Kontrolna soba“?
izlazak-na-ulicu-ulazak-u-rijaliti-uskoro-gradjani-pod-budnim-okom-biometrijskih-kamera

Izlazak na ulicu – Ulazak u rijaliti: Uskoro građani pod budnim okom biometrijskih...

„Nijedna zemlja EU još uvek nije uvela ovakav sistem biometrijskog nadzora, a i u samim institucijama EU se vode oštre diskusije oko načina kako ovo pitanje legalno urediti“. Da li nam je sistem prepoznavanja lica građana zaista prekopotreban i da li nas čeka "rijaliti"?
BEZ DAHA! – “COOL“ tehnologije za PRVOKLASNU zaštitu biznisa

BEZ DAHA! – “COOL“ tehnologije za PRVOKLASNU zaštitu biznisa

Muče vas sumnje, brige i nemir šta se dešava u kancelariji kada niste tamo? Nemate adekvatna rešenja, a užurbani poslovni tempo ostavlja manjak vremena za lične provere i rešavanje problema. Cool sigurnosne tehnologije idealne su za mala i srednja preduzeća, dajući slobodu vlasnicima da nadziru security sisteme sa bilo kog mesta u bilo koje vreme!
Povuci – Potegni! Uskoro i mališani pod budnim okom objektiva

Povuci – Potegni! Uskoro i mališani pod budnim okom objektiva

Brojni bezbednosni incidenti u vrtićima obeležili su 2022.godinu a kako su medijski propraćeni, izazvali su veliko zaprepašćenje i burne reakcije građana. Očekuje se da će video nadzor i fizičko obezbeđenje biti uvedeni kao obaveza u predškolske ustanove.
hakovanje-bebi-monitora-maciji-kasalj-evo-sta-treba-da-znate

Hakovanje bebi monitora – mačiji kašalj! Evo šta treba da znate!

Zašto bi neko želeo da hakuje bebi monitor? Kome i zašto može biti interesantna beba u krevecu? Iako se niste nadali, odgovori mogu zaista biti brojni. Sama pomisao predstavlja noćnu moru za svakog roditelja. Naoružajte se informacijama i zaštitite vašeg mališana!
evo-kako-da-izbegnete-uobicajene-greske-prilikom-instaliranja-video-nadzora

TOP 11 uobičajenih grešaka prilikom instalacije video nadzora

Konačno ste završili sva istraživanja i odlučili koju sigurnosnu kameru da kupite. Odlično! Ovde dolazi teži deo posla: instalacija. Pročitajte tekst i vidite, da li je vaša greška dospela na listu.

Ko snima i ko prati? Ne zna se da li kamere na Nikšićkom trgu...

Iako postojeće kamere na Trgu, po svemu sudeći, stoje tek tako, još se ne zna dokle se stiglo sa najavljenim video-nadzorom iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i da li su iste instalirane u sklopu projekata planiranih za 2021. godinu.
zaboravite-na-turiranje-i-drift-uvode-se-kamere-koje-snimaju-buku

ZABORAVITE NA TURIRANJE I DRIFT! Uvode se kamere koje snimaju buku!

Saobraćajne kamere koje detektuju buku biće isprobane u Engleskoj u pokušaju da se suzbiju „dečaci trkači“ koji turiraju motore praveći buku i koriste nedozvoljene izduvne gasove, saopštilo je Ministarstvo za saobraćaj .
sta-mogu-da-snime-a-sta-ne-da-li-termovizijske-kamere-mogu-da-vide-kroz-zidove

Da li termovizijske kamere mogu da “vide“ kroz zidove?

Filmsko prikazivanje termalnih kamera najčešće stvara zablude koje povlače brojne nedoumice oko toga šta se zaista može snimiti. Saznajte u daljem tekstu mogu li infra kamere videti kroz zidove, šta zaista mogu da „vide“, a šta ne.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."