infopoint- proverite kako posluju vaši saradnici

Video nadzor

CCTV – Video nadzor je jedna od podkategorija kategorije Sistemi bezbednosti kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Video nadzor Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Uniview paket za video nadzor

Najbolja zaštita za Vas i Vaš biznis – UNV paket za video nadzor

Security Market je online security platforma koja nudi katalog vrhunskih brendova za zaštitu lica, imovine i poslovanja. Jedan od najbrže rastućih brendova u današnjoj industriji bezbednosti koji koristi veliki broj svetskih kompanija je i UNIVIEW koja je svoju primenu našla u različitim vertikalnim tržištima, od gigantskih korporacija, preko obrazovnih ustanova, stambenih zgrada, do maloprodajnih mreža i industrija.

LAŽNE KAMERE ZA VIDEO NADZOR NISU BAŠ PAMETNO REŠENJE, A EVO I ZAŠTO!

Bezbednosne kamere su jedna od glavnih komponenti efikasnog sistema obezbeđenja, nadgledaju vašu imovinu i odvraćaju potencijalne uljeze.Kamera, sama po sebi ima odvraćajući efekat, što je značajan aspekt, ali sam po sebi nije dovoljan za adekvatnu zaštitu lica, imovine i poslovanja. Korišćenje lažnih kamera nije stvarno rešenje već neefikasna formula za zaštitu lica, imovine i poslovanja.

Da li će biometrijski nadzor na javnim mestima biti zabranjen?

Višestranačka grupa od 40 članova Evropskog parlamenta pozvala je Komisiju da ojača novi zakonodavni predlog o veštačkoj inteligenciji koji uključuje i potpunu zabranu upotrebe prepoznavanja lica i drugih oblika biometrijskog nadzora na javnim mestima.

VIDEO NADZOR U VRTIĆIMA: Kada je dozvoljeno snimanje dece i šta roditelji kažu

Postavljanje kamera u obrazovnim ustanovama i vrtićima otvara raspravu o njihovoj upotrebi pa nastaju brojna pitanja, od toga da li se instalacija video nadzora vrši u cilju sprečavanja lošeg ponašanja nekih učenika, u cilju otkrivanja zanemarivanja i zlostavljanja dece u vrtićima i školama, ili pak da bi se vršila kontrola ponašanja dece i rad zaposlenih?

Otkrivanje oružja u realnom vremenu putem video nadzora

Istraživački tim Univerziteta u Sevilji automatizovao je sistem nadzora koji izdaje upozorenje na moguće prisustvo oružja u objektima prikazujući ga na displeju kamere. Model je predložen u cilju poboljšanja rada službi obezbeđenja i bezbednosnih snaga koje su striktno zadužene za kontrolu napada u različitim objektima kao što su aerodromi, autobuske ili železničke stanice ili tržni centri.
Rusija proširuje upotrebu CCTV tehnologije na javnim mestima: veći broj kamera, prepoznavanje lica, praćenje silueta

Rusija proširuje upotrebu CCTV tehnologije na javnim mestima: veći broj kamera, prepoznavanje lica, praćenje...

Rusija planira da proširi upotrebu CCTV kamera za prepoznavanje lica, a prema broju postojećih kamera, svrstana je na treće mesto u svetu. U tom slučaju neophodno je da takav postupak bude u skladu sa zakonom i da sve regulativne praznine budu eliminisane rešavanjem pitanja o prikupljanju, protoku, obradi, skladištenju, prenosu, uopšte zaštiti ličnih podataka, kako ne bi došlo do curenja, prodaje na darknetu, otkrivanja i činjenja javno dostupnih ili bilo koje druge zloupotrebe istih.

Ključni trendovi CCTV tehnologije za 2021. godinu

Za 2021. godinu navodi se pet trendova koji će biti od ključnog značaja za legalnu i bezbednu upotrebu video nadzora koji uključuju inteziviranje i aktuelizovanje veštačke inteligencije, pitanja sajber bezbednosti, ulogu cloud-a u poslovanju i najvažnije – poštovanje zakonske regulative u domenu privatnosti i zaštite ličnih podataka usklađivanjem sa GDPR regulativom, odnsono sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.
OVO SU 10 NAJMOĆNIJIH KOMPANIJA ZA VIDEO NADZOR!

10 NAJMOĆNIJIH KOMPANIJA ZA VIDEO NADZOR U 2020. GODINI!

Top 10 najvećih kompanija za video nadzor, na ovogodišnjoj Security 50 listi, čine pozamašan udeo u ukupnom prihodu od video nadzora, što ukazuje na to da je dominacija vodećih brendova u video nadzoru dobro uspostavljena i verovatno će se takav trend nastaviti u bliskoj budućnosti. Sa razlogom se pretpostavlja da će ove velike kompanije, zahvaljujući svojim enromnim prihodima, širokoj ekspanziji tržišta, mreži partnera i tehnološkim mogućnostima, nastaviti da dominiraju u video nadzoru i u narednim godinama.
Grad Niš dobio moderan sistem video nadzora

Grad Niš dobio moderan sistem video nadzora

Gradski bezbednosni kamen temeljac činiće video nadzor u čijem sistemu će biti instalirano više od stotinu kamera. “Dogovoreno je da grad Niš pokrije 70 najznačajnijih lokacija sa 100-120 kamera, kako bismo unapredili...
Naloženo brisanje snimaka zbog nezakonitog snimanja građana

Naloženo brisanje snimaka zbog nezakonitog snimanja građana

Krajem jula 2020. u Podgorici su instalirani sistemi video nadzora na deset lokacija, najavljujući to kao pilot projekat koji ima za cilj da unapredi zaštitu imovine i bezbednost građana. Instalirano je ukpuno...
- Strateški partner -security market srbija
- Sponzor sajta -dahua srbija

INTERVJU

Evo zbog čega ne treba propustiti Međunarodni sajam iSEC – Pametni...

„Imperativ za modernog građanina i poslovnog lidera je uhvatiti korak sa vremenom i digitalnim tehnologijama, a iSEC – Pametni i sigurni gradovi je prvi i najvažniji korak u toj agendi”, kaže za SecuritySee koordinator projekta Zoran Gligorić