Consultigence Group

Video nadzor

CCTV – Video nadzor je jedna od podkategorija kategorije Sistemi bezbednosti kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Video nadzor Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

UVEK U KADRU: Šta snimaju kamere na uniformama saobraćajne policije?

Kamere će koristiti policijski službenici saobraćajne policije prilikom obavljanja policijskih poslova ili primene policijskih ovlašćenja i dužni su da obaveste građane ukoliko se službeno postupanje snima audio i vizuelno. U daljem tekstu saznajte.
Nova pravila na horizontu Kina razmatra regulaciju tehnologije za prepoznavanje lica

Nova pravila na horizontu: Kina razmatra regulaciju tehnologije za prepoznavanje lica

Kina je predstavila nacrt propisa i počela da traži mišljenje javnog mnjenja u vezi sa upravljanjem bezbednošću tehnologije prepoznavanja lica kako bi se regulisala upotreba relevantnih tehnologija i ojačala zaštita ličnih podataka.

PAZI SNIMA SE! POLICAJCI U SRBIJI NOSIĆE KAMERE I NA UNIFORMAMA

Od 1. septembra deo pripadnika saobraćajne policije nosiće kamere na uniformama kao deo redovne opreme. najavljeno je juče iz MUP - a.
DA LI ĆE BIOMETRIJSKI VIDEO NADZOR UGROZITI PRIVATNOST GRAĐANA? Šta kaže Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti?

DA LI ĆE BIOMETRIJSKI VIDEO NADZOR UGROZITI PRIVATNOST GRAĐANA? Šta kaže Poverenik za informacije...

Poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Milan Marinović,, istakao je da je potrebno naći balans koji se može postići tako što bi se, "nakon prepoznavanja lika lica za kojima se traga, unapred u softver ugrađenim tehničkim merama, likovi ostalih građana učinili neprepoznatljivim".
cnVision – profesionalno bežično rješenje za projekte video nadzora

CnVision – Profesionalno bežično rješenje za projekte video nadzora

CnVision portfelj rješenja koristi prednosti jakog pedigrea bežičnosti tvrtke Cambium Networks, a služi kao bežična okosnica mreže u povezivanju nadzornih video sustava u točka-točka ili točka-više točaka konfiguraciji. Rješenje je dizajnirano na...
Sindikat obrazovanja traži uvođenje video nadzora u školama i veći broj stručnih saradnika

Da li će se uvesti video nadzor u školama i veći broj stručnih saradnika?

Posle tragedije u školi "Vladislav Ribnikar", traži se uvođenje sistema video nadzora, povećenje broja stručnih saradnika kao i uvođenje drugih mera.
na-nemacke-puteve-stizu-kamere-koje-snimaju-upotrebu-mobilnog-telefona-u-voznji

Na nemačke puteve stižu kamere koje snimaju upotrebu mobilnog telefona u vožnji

Ako ste planirali da otputujete za Nemačku, budite uvereni da ćete za držanje i korišćenje telefona biti kažnjeni. Kamere su tako postavljene da imaju potpuni pregled kabine vašeg vozila.
(Ne)Realno? Iran postavlja kamere za identifikaciju žena koje krše pravilo oblačenja

(Ne)Realno? Iran postavlja kamere za identifikaciju žena koje krše pravilo oblačenja

Iranske vlasti postavljaju kamere na javnim mestima i putevima kako bi identifikovali i kažnjavali žene koje se ne pridržavaju kodeksa oblačenja. Upozorenje o kršenju šalju putem SMS-a.
Zaposleni u kompaniji Tesla tajno uzimali i delili privatne video zapise iz vozila

Zaposleni u kompaniji Tesla tajno uzimali i delili privatne video zapise iz vozila

Grupa zaposlenih u američkoj kompaniji Tesla tajno je pristupala i uzimala privatne video zapise iz automobila kupaca i delila ih putem internog sistema za razmenu poruka.
Prepoznavanje lica u supermarketima: Softver radi punom parom!

Prepoznavanje lica u supermarketima: Softver radi punom parom!

Sve više ljudi koristi parking mesta ispred supermarketa iako tamo zapravo ne kupuju. Zbog toga su u nekim nemačkim gradovima Rewe, Aldi i drugi trgovinski lanci postavili video nadzor, a jedan supermarket otišao je i korak dalje i pokrenuo softver za prepoznavanje lica.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."