checkpoint

Video nadzor

CCTV – Video nadzor je jedna od podkategorija kategorije Sistemi bezbednosti kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Video nadzor Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

zaboravite-na-turiranje-i-drift-uvode-se-kamere-koje-snimaju-buku

ZABORAVITE NA TURIRANJE I DRIFT! Uvode se kamere koje snimaju buku!

Saobraćajne kamere koje detektuju buku biće isprobane u Engleskoj u pokušaju da se suzbiju „dečaci trkači“ koji turiraju motore praveći buku i koriste nedozvoljene izduvne gasove, saopštilo je Ministarstvo za saobraćaj .
sta-mogu-da-snime-a-sta-ne-da-li-termovizijske-kamere-mogu-da-vide-kroz-zidove

Da li termovizijske kamere mogu da “vide“ kroz zidove?

Filmsko prikazivanje termalnih kamera najčešće stvara zablude koje povlače brojne nedoumice oko toga šta se zaista može snimiti. Saznajte u daljem tekstu mogu li infra kamere videti kroz zidove, šta zaista mogu da „vide“, a šta ne.
uloga-video-nadzora-na-gradskim-ulicama-da-li-bezbednost-iskljucuje-privatnost

Uloga video nadzora na gradskim ulicama: Da li bezbednost isključuje privatnost?

Velika Britanija je prepoznata kao vodeći korisnik CCTV -a i javnost je navikla da vidi CCTV kamere na gotovo svakoj glavnoj ulici, po čemu ni naša prestonica u poslednjih par godina, ne zaostaje. CCTV zapisi koji se često povezuju sa digitalnom mapom okoline – obezbeđuje efikasnu raspoređenost pripadnicima policije, obezbeđujući maksimalnu efikasnost operacija.
pod-budnim-okom-hrvatske-autoceste-dobijaju-1700-novih-kamera

„POD BUDNIM OKOM“! Hrvatske autoceste dobijaju 1700 kamera

U Hrvatskoj je pokrenuta implementacija novog saobraćajno-informacionog sistema na autoputevima, koji podržava više od 1700 digitalnih kamera za novi sistem video nadzora i video detekcije.

Gde postaviti sigurnosne kamere u kući? TOP SAVETI za optimalnu zaštitu

S obzirom da ste kliknuli na ovaj tekst, verovatno ste na korak od kupovine ili ste već kupili kamere za video nadzor. Sada je pravo vreme da saznate koje su najbolje pozicije kako bi ste na najbolji mogući način upotrebili video nadzor i zaštitili vaš dom i članove porodice.

“Veliki brat“ na putu: ŠTA SNIMAJU SAOBRAĆAJNE KAMERE U BEOGRADU?

Spisak saobraćajnih prekršaja je veoma dugačak. Među najblažima spadaju oni koji se najčešće i detektuju nadzornim kamerama.

10 zanimljivih činjenica o video nadzoru – DOBRODOŠLI U BUDUĆNOST!

Prema istraživanjima, prosečan građanin je "uhvaćen" objektivom kamere oko 300 puta dnevno

UVOĐENJE VIDEO NADZORA I U DOMOVE ZDRAVLJA: Trend ili potreba?

Znali mi to ili ne, skoro svaki put kada smo na javnom mestu, pod nadzorom smo CCTV kamere. Obično ove kamere ne ometaju našu privatnost jer nemamo prava na privatnost na javnim površinama. Međutim, njihovo uvođenje u zdravstvene ustanove kao što su domovi zdravlja, bolnice, može otvoriti pravne i etičke dileme.

Bezbedniji uz video nadzor: Top 7 CCTV kamera za vaš poslovni prostor

Instalacija kamera je danas neophodna, kako u poslovnim i stambenim prostorima, tako i u domaćinstvu. Da li se pitate koju CCTV kameru da kupite za svoj poslovni prostor? Pratite naš stručni vodič da izaberete rešenje koje odgovara svrsi i pruža nivo bezbednosti koji vam je potreban, kako biste zaštitili svoju imovinu i zaposlene.

DA LI KOMŠIJA SME DA ME SNIMA? Sve o video nadzoru u stambenim zgradama...

Građani sve više i više upućuju pritužbe koje se odnose na obradu putem video-nadzora u stambenim zgradama. Zakonska regulativa po ovom pitanju je drugačija od države do države, a kod nas ne postoji poseban zakon koji se isključivo bavi ovom problematikom.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."