Consultigence Group

Video nadzor

CCTV – Video nadzor je jedna od podkategorija kategorije Sistemi bezbednosti kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Video nadzor Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Bezbednost na dlanu: Video analitika – Ključ efikasnog obezbeđenja

Bezbednost na dlanu: Video analitika – Ključ efikasnog obezbeđenja

Video analitika u realnom vremenu postaje ključni alat za unapređenje bezbednosti i operativne efikasnosti. Sa razvojem veštačke inteligencije i naprednih računarskih tehnologija, mogućnosti koje pruža video analitika se šire, nudeći sveobuhvatne i brze odgovore na izazove. Od detaljne analize video snimaka koje prevazilaze ljudske kapacitete, preko prepoznavanja objekata i detekcije pokreta, do automatizovanih sistema nadzora i inteligentnih obaveštenja - video analitika u realnom vremenu transformiše sistem obezbeđenja.
Amazon: I odeća i privatnost na čiviluku

Amazon: I odeća i privatnost na čiviluku

Amazon se suočava sa tužbom devojke koja tvrdi da je bila snimana u svom kupatilu. Ni manje ni više kamera se nalazila u kukicama namenjenim za peškire i odeću. Ova situacija ne samo da izaziva zabrinutost, već i pokreće ozbiljna pitanja o etici i moralu u svetu rastuće tehnologije…
Motorola V500 body kamera: Za efikasne intervencije bez propusta

V500 Body kamera: Za efikasne intervencije bez propusta

V500 bodycam u realnom vremenu koristi veštačku inteligenciju za pravovremene i efikasne intervencije i efikasniju saradnju pripadnika službi obezbeđenja,
KAMERE U VRTIĆIMA: Šta roditelji treba da znaju

KAMERE U VRTIĆIMA: Šta roditelji treba da znaju

Bezbednost dece postaje primarni fokus, a korišćenje kamera u vrtićima predstavlja vitalnu meru zaštite. Treba imati u vidu da to nije samo puko instaliranje uređaja koji „nešto“ treba da snimi. Ovo je kompleksan proces koji zahteva pažljivo razmatranje kako bezbednosnih tako i pravnih aspekata.
UBRZANJE: Najnoviji trendovi u CCTV tehnologiji

UBRZANJE: Najnoviji trendovi u CCTV tehnologiji

Od UHD kamere koje hvataju svaki detalj do AI sistema, svet CCTV-a ulazi u novu eru napredne bezbednosti, gde je svaki piksel i algoritam ključan za zaštitu onoga što je najvažnije.

NOVI TREND U TRGOVINAMA: RADNICI LIDLA MORAĆE DA NOSE KAMERE NA UNIFORMI, A EVO...

Kako se navodi, enorman porast krađa, naročito tokom božićnih praznika, uslovio je Lidlove prodavnice da se odluče za nepopularne mere. Da li su kamere na uniformi zaposlenih adekvatno bezbednosno rešenje i da li su ovakve ekstremne mere u skladu sa zakonom?
motorola-solutions-aikom-international-jedna-briga-manje-uz-vb400-motorola-body-cam

MOTOROLA SOLUTIONS & AIKOM INTERNATIONAL: JEDNA BRIGA MANJE UZ VB400 MOTOROLA BODY CAM

Motorola Solutions predstavlja revolucionarno rešenje MOTOTRBO VB400 body kamera za dokumentovanje incidenta i unapređenje bezbednosti na radnom mestu. Saznajte zašto vam je ovaj mali uređaj tako potreban !
VIDEO NADZOR U STAMBENIM ZGRADAMA: KOMŠIJA ILI ŠPIJUN?

VIDEO NADZOR U STAMBENIM ZGRADAMA: KOMŠIJA ILI ŠPIJUN?

Često se dešava da nečije pravo da zaštiti imovinu bude ispred prava na vašu privatnost. Instalacija sistema video nadzora i drugih uređaja kojima se omogućava prikupljanje podataka (video zapisa) zaista i može biti pogrešno korišćena, posebno ako vas dotični komšija ima „na zubu“. Onda se njegova „zaštita“ proširuje na sve aspekte koji imaju vezu sa vama.
Krađe u maloprodaji: Bezbednost VS Rizik

Krađe u maloprodaji: Bezbednost VS Rizik

Svet maloprodaje se neprestano menja, a izazovi sa kojima se prodavnice suočavaju postaju sve složeniji, naročito kada su u pitanju krađe. Da li se krade po sistemu „skup proizvod – skupa krađa“ ili se nešto promenilo? Koje su tehnike lopova i kako se zaštiti od krađa u prehrambenim i tekstilnim trgovinama? Saznajte.
Vožnja u eri velikog brata: Nove kamere pratiće kada kočite i ubrzavate

Vožnja u eri velikog brata: Nove kamere pratiće kada kočite i ubrzavate

Testiraju se nove kamere za kontrolu brzine. Reč je o vrlo jednostavnim uređajima koji mogu ispratiti dinamiku ubrzavanja ili naglog kočenja.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."