POSLEDNJE DODATO

Kako da znam da li je moja bankarska aplikacija bezbedna?

Ako ste ikada izgubili mobilni telefon, makar i na minut, onda vam je poznat osećaj panike koji se javlja od trenutka kada posegnete za telefonom i shvatite da ga nema, i taj jeziv osećaj traje sve do trenutka dok se ne pojavi i ponovo nađe u vašim rukama. U tim momentima, imate osećaj kao da ste izgubili sve što ste imali. Osim velike neprijatnosti zbog gubitka svih vaših kontakata (i čiste jezive spoznaje da slučajni stranac možda gleda vaše fotografije i tekstualne poruke), ako je u pitanju smart telefon, on može sadržati čak i osetljive podatke koji bi mogli ugroziti vašu finansijsku bezbednost.

15 razloga da ugradite PTZ kameru i još 15 da budete bezbedniji

Za veliko područje pokrivanja, širokopojasna kamera je vrlo korisna metoda za nadzor, koju koriste mnoge kompanije ili vlasnici kuća. Pan -tilt zoom kamera je vrsta IP sigurnosne kamere , koja se može rotirati horizontalno i vertikalno za uvećanje i umanjivanje sitnih detalja. Pomeranje je moguće zahvaljujući ugrađenom motoru koji se može kontrolisati putem softvera/aplikacija. Kapacitet zumiranja pokreće varifokalno sočivo koje podešava žižnu daljinu za promenu vidnog polja.

Zašto je IKT infrastruktura važna za Vaš biznis?

Ulaganje u modernu poslovnu IKT infrastrukturu može vam pomoći da pojednostavite svoje usluge i operacije, dajući veću vrednost klijentima i korisnicima uz manje troškove za vaše poslovanje. Zaposleni i menadžeri takođe imaju velike koristi od kohezivnog i lakog sistema za korišćenje koji automatizuje procese i omogućava im da rade sa manje poteškoća. Izrada Procene rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja, kao zakonska obaveza preduzeća, studiozno se bavi i IKT sektorom u organizaciji: analizira trenutno stanje, identifikuje rizike, određuje veličinu opasnosti i propisuje mere zaštite. Na osnovu Procene, kao strateškog akta, organizacija dobija sveobuhvatan prikaz svih kritičnih tački iz svake grupe rizika, i ponuđena rešenja kako bi se ispunili bezbednosni i zakonski zahtevi za adekvatno i prosperitetno poslovanje.

Tinejdžeri oprez! 5 najčešćih prevara na internetu i kako se zaštititi

Budući da su društveni mediji digitalno igralište za većinu tinejdžera, prirodno je da će preduzimljivi prevaranti pokušati da ih targetiraju tamo gde provode većinu svog vremena, istraživajući njihove profile i preferencije. U eri tehnološke ekspanzije, veliki procenat roditelja razume se u tehnologiju tek toliko da je koristi za svoje potrebe, ali ne i da edukuje decu po pitanju rizika u koje bespotreno mogu da se upuste njihova deca.

Tipovi CCTV kamera: Kako odabrati onu pravu?

Kada je u pitanju obezbeđenje vašeg poslovanja, postoji mnogo različitih vrsta CCTV kamera, koje odgovaraju različitim situacijama i prostorijama, zbog čega je odabir odgovarajuće kamere za primenu zaista od vitalnog značaja.

Rekordna kazna za WhatsApp – 225 miliona evra zbog povrede privatnosti

WhatsApp je u Irskoj kažnjen sa 225 miliona evra za povredu GDPR-a i kršenja privatnosti. Ovo je najveća kazna ikad izrečena od strane Irske komisije za zaštitu podataka, nadležne za ovu zemlju u kojoj Facebook ima sedište.Istraga je ispitala da li je WhatsApp ispunio svoje obaveze prema Opštoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) u pogledu pružanja informacija i transparentnosti tih informacija i korisnicima i ne-korisnicima WhatsApp usluga. To uključuje transparentnost informacija koje se pružaju korisnicima o obradi njihovih podataka između WhatsAppa i Facebook kompanije.

BEZBEDNOST AERODROMA: TRENDOVI I IZAZOVI

Danas imamo ekstremno povezivanje svih uređaja:   fizička sredstva, uključujući skenere, kontrolu pristupa i odlaska i povezane sigurnosne kamere, što sajber kriminalcima olakšava pristup fizičkoj opremi. Ekspanzijom IoT uređaja pojavljuju se nove mogućnosti, ali i, što je još važnije, pojavljuju se novi izazovi, povezani sa inherentnim nedostatkom sigurnosti ovih uređaja. Zbog toga je važno uložiti u zaštitu budući da su aredoromi i dalje interesantni iz ugla terorista, posebno ako uzmemo u obzir tehnološke ranjivosti sistema i nove načine izvođenja terorističkih napada

Kako sprečiti hakovanje kućne sigurnosne kamere?

Jedna od velikih ironija života može biti to što se uređaji koje stvaramo da bi nas zaštitili ponekad mogu iskoristiti protiv nas. Ako su svi povezani uređaji podložni hakovanju, to znači da kućne sigurnosne kamere povezane WiFi mrežom nisu izuzete od ranjivosti. Dobra vest je da vlasnici kuća mogu preduzeti jednostavne mere kako bi sprečili hakovanje i pouzdano koristiti svoje povezane kućne bezbednosne uređaje

Etičko hakovanje VS test penetracije: Koja je razlika?

Ispitivanja sistema organizacija su postala krucijalna u sajber bezbednosti koja je naša nezaobilazna svakodnevnica. Svuda je oko vas i ako se vi ne bavite njome, ona će se pozabaviti vama, jer današnje doba je informaciono doba, u kome imamo prilično razvijene AI sisteme, ekspanziju i dostupnost informacija; podaci su postali najskuplja „roba“, a mnogi stručnjaci čak sugerišu da su vredniji od nafte. Dakle, ne treba čuditi što je sajber bezbednost postala najvažnija, a sa njom i etičko hakovanje (testiranje penetracije).

POŽAR U TRŽNOM CENTRU U BLOKU 70: Gorelo je 4.000 kvadrata, više od 127...

Borba sa vatrenom stihijom trajala je čitavu noć, a na licu mesta bilo je više od 50 vatrogasnih vozila. Gasili su požar 8 sati bez prestanka. Gorelo je 4.000 kvadrata. Iako je situacija pod kontrolom, potpuno gašenje požara moglo bi da potraje i još dva-tri dana, a i dalje se povremeno mogu čuti i male detonacije.