POSLEDNJE DODATO

Preduslovi bezbedne vožnje

Preduslovi bezbedne vožnje

Šta je to bezbedna vožnja? Poznavanje propisa, pridržavanje istih, kontrola nad vozilom i Vaše osobine,  opredeljujući su faktori bezbedne vožnje! Osobine vozača smatraju se presudnim faktorom...

TAIGA – Telefon koji je nemoguće špijunirati

Ruska kompanija InfoWatch Group, koja se bavi sigurnošću podataka i sigurnošću u svakom smislu, najavila je prvi smartfon koji onemogućava aplikacije da prikupljaju podatke o...

POSTANITE SERTIFIKOVANI MENADŽER KORPORATIVNE BEZBEDNOSTI

Specijalistički program dopunskog obrazovanja stručnjaka koji se bave poslovima upravljanja korporativnom bezbednošću

HCZ osudio napad na zaštitare: Tražimo bolje uslove rada!

Povodom događaja koji je uznemirio hrvatsku javnost i region, oružani napad i teško ranjavanje zaštitara prilikom prevoza novca u Dubrovniku i Osijeku strukovna zaštitarska komora,Hrvatski ceh zaštitara, osudila je ovaj napad i uputila reči podrške ranjenim zaštitarima i njihovim porodicama.

Akt o bezbednosti IKT sistema kao uslov zaštite vitalnih sistema zemlje

Hakerski napadi na sisteme od ključne važnosti su sve učestaliji, a posledice ovih napada mogu da dovedu do opšteg haosa u čitavoj zemljii. Neovlašćeni napadi na gasovode, elektrodistributivne i vodovodne mreže mogu ostaviti stanovništvo bez struje, vode, hrane i ugroziti njihovu osnovnu egzistenciju.

Gradovi budućnosti: Fikcija ili stvarnost?

Razvoj sveta se odvija takvom brzinom noseći sa sobom promene koje drastično menjaju naše živote. Inovacije koje su do pre samo nekoliko godina bile nešto nezamislivo, nešto što smo samo mogli da vidimo u filmovima naučne fantastike, postaće sastavni deo naših života.

Vozači prilagodite brzinu! Auto-put E75 je pod budnim okom kamera!

U toku je faza testiranja najnovijeg projekta JP „Putevi Srbije“ gde se vrši pojačana video kontrola kretanja vozila na auto-putevima. Test faza će trajati naredna tri meseca, a nakon toga ako se projekat pokaže kao uspešan postaće validan sistem kontrole saobraćaja. U toku testiranja kamera vozačima koji prekorače dozvoljenu brzinu kretanja na auto-putu slaće se samo opomene na kućnu adresu a nakon isteka probnog perioda opomene bi mogle da pređu i u novčane kazne.

Beograd pokriven kamerama: Da li će nove kamere ugroziti privatnost građana?

U Beogradu na 800 lokacija instaliraće se inteligentne kamere sa softverom za otkrivanje i prepoznavanje lica ljudi i registarskih tablica. Pripadnici MUP-a Srbije tvrde da privatnost građana neće biti ugrožena.

Načini da zaštitite svoj pametni telefon

Pojavom pametnih telefona stigli su i ozbiljni bezbednosni rizici. Brojni skandali širom sveta vezani za špijuniranje preko mobilnih telefona, kao i krađe velikog broja ličnih podataka učinili su da se korisnici tehnoloških servisa osećaju nesigurno.

Još jedna uspešna PETA MEĐUNARODNA NAUČNO – STRUČNA KONFERENCIJA -„Bezbednost i krizni menadžment-teorija i...

Iza nas je još jedna uspešna PETA MEĐUNARODNA NAUČNO - STRUČNA KONFERENCIJA -„Bezbednost i krizni menadžment-teorija i praksa“, koja je održana 03. i 04. oktobra 2019. godine u Beogradu u studentskom odmaralištu "Radojka Lakić" na Avali.