Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Novosti U fokusu

U fokusu

Bezbednosna problematika i teme iz oblasti bezbednosti koju su članovi redakcije magazina za bezbednost SecuritySEE.com stavili u fokus interesovanja bezbednjaka u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori.

DEEP FAKE: Da li ćemo odgovarati za krivična dela koja nismo počinili?

DEEP FAKE: Da li ćemo odgovarati za krivična dela koja nismo počinili?

Jedno od gorućih pitanja je odgovornost za krivična dela koja nisu počinjena, ali se prikazuju kao stvarna uz pomoć generativne veštačke inteligencije, poznatije kao 'deep fake' tehnologija.
Biometrijska autentifikacija - Benefiti i rizici 01

Biometrijska autentifikacija – Benefiti i rizici

Biometrija se koristi kao oblik identifikacije skoro svuda, od otključavanja pametnih telefona, pristupa obezbeđenim objektima, autorizacije finansijskih transakcija i obezbeđivanja sigurnog pristupa računarskim sistemima. Koliko je poželjna biometrijska autentifikacija? Koji su benefiti, a koji su rizici?

SIGURAN START ZA NOVU GODINU: Zaštita vašeg vozila tokom praznika

Zaštita vašeg vozila tokom praznika je ključna kako biste izbegli nepotrebne brige i osigurali da vaša proslava Nove godine počne srećno i bezbedno.
PRIVATNOST NA NIŠANU: AI otkriva gde ste, bez vašeg znanja!

PRIVATNOST NA NIŠANU: AI otkriva gde ste, bez vašeg znanja!

AI Projekat pod imenom PIGEON sposoban je da na osnovu bilo koje fotografije odredi tačnu lokaciju, pretvarajući svaku sliku u potencijalni GPS uređaj.
Amazon: I odeća i privatnost na čiviluku

Amazon: I odeća i privatnost na čiviluku

Amazon se suočava sa tužbom devojke koja tvrdi da je bila snimana u svom kupatilu. Ni manje ni više kamera se nalazila u kukicama namenjenim za peškire i odeću. Ova situacija ne samo da izaziva zabrinutost, već i pokreće ozbiljna pitanja o etici i moralu u svetu rastuće tehnologije…

FENG SHUI ZAPOŠLJAVANJE: BEZ PREPORUKE ASTROLOGA NEMA POSLA!

Kompanije sve više pribegavaju astrolozima i Feng Shui metodama u donošenju značajnih poslovnih i privatnih odluka! Nećete verovati kako u Singapuru zapošljavaju kandidate!

Umesto tople vode, hladna istina: KRIŠOM POSTAVLJAO KAMERE U ŽENSKIM TOALETIMA

Čistačica je, prilikom čišćenja toaleta, slučajno primetila kameru i sve odmah prijavila šefu. Ubrzo je osumnjičeni priveden i zadržan u prostorije MUP-a.

Bezbedno putovanje, uspešno poslovanje: Navigacija za bezbedan poslovni put

Poslovni put nije samo stvar pakovanja i odlaska na sastanke; postoji niz mera bezbednosti koje treba uzeti u obzir. Od momenta kad uđete u vozilo, preko same destinacije, do korišćenja službenih uređaja – bezbednost mora biti prioritet.
Nova pravila na horizontu Kina razmatra regulaciju tehnologije za prepoznavanje lica

Nova pravila na horizontu: Kina razmatra regulaciju tehnologije za prepoznavanje lica

Kina je predstavila nacrt propisa i počela da traži mišljenje javnog mnjenja u vezi sa upravljanjem bezbednošću tehnologije prepoznavanja lica kako bi se regulisala upotreba relevantnih tehnologija i ojačala zaštita ličnih podataka.
Web kamera - Omiljena meta predatora. Kako da zaštitite vaše dete?

Web kamera – Omiljena meta predatora! Kako da zaštitite vaše dete?

Stručnjaci savetuju roditelje da uvek prekrivaju web kamere svoje dece na kompjuterima, što neće nužno sprečiti seksualno zlostavljanje, ali hoće web špijuniranje i prikupljanje podataka

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."