checkpoint
Naslovna Novosti U fokusu

U fokusu

Bezbednosna problematika i teme iz oblasti bezbednosti koju su članovi redakcije magazina za bezbednost SecuritySEE.com stavili u fokus interesovanja bezbednjaka u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori.

oprez-prevara-u-toku-je-zloupotreba-licnih-podataka-gradjana-cert-upozorava-na-laznu-stranicu-narodne-banke-srbije

OPREZ, PREVARA! U toku je zloupotreba ličnih podataka građana – CERT upozorava na lažnu...

U toku je prevara građana na lažnoj stranici Narodne banke Srbije gde im se nudi lažna mogućnost da dupliraju iznos na Dina kartici, ukoliko dostave tražene podatke, upozorio je CERT.
world-security-cup-obezbedjenje-navijaca-na-svetskom-prvenstvu-katar-2022

WORLD SECURITY CUP – KATAR 2022: OBEZBEĐENJE NAVIJAČA NA SVETSKOM PRVENSTVU

Prodaja ulaznica za događaj približava se na neviđenih 1,2 miliona posetilaca što povlači da je „pametna bezbednost“ od krucijalnog značaja za obezbeđenje na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. Nove tehnologije obećavaju novo iskustvo, a kako ono izgleda, pročitajte u nastavku.
sextortion-sa-cime-se-suocavaju-nasa-deca-i-sta-roditelji-treba-da-znaju

SEXTORTION – Sa čime se suočavaju naša deca i šta roditelji treba da znaju?

Predatori na mreži putem prevara, manipulativnih tehnika prinuđuju mlade da dele eksplicitne video sadržaje i svoje fotografije, a često i otvorenim ucenama da će isti biti objavljeni javno ukoliko ne nastave sa slanjem sličnog sadržaja – “sextortion“. Saznajte u daljem tekstu sa čime se suočavaju vaša deca i kako da ih zaštitite.
srbi-iz-cikaga-optuzeni-za-pranje-novca-i-proneveru-od-16-miliona-dolara-prete-im-kazne-i-do-20-godina

Srbi iz Čikaga optuženi za pranje novca i proneveru od 16 miliona dolara!

Optuženi su u proleće i leto 2020. podneli SBA lažne prijave u kojima su tvrdili da poseduju i vode različite poslove u Ilinoisu i Floridi. Prijave i prateća dokumentacija sadržali su materijalno lažne izjave o preduzećima na osnovu čega su iz američkog budžeta izvukli milionsku pomoć.
privatnost-na-udaru-hakera-da-li-ce-ispuniti-pretnje-i-objaviti-zdravstvene-podatke-poznatih 1

PRIVATNOST NA UDARU HAKERA: Da li će ispuniti pretnje i objaviti zdravstvene podatke poznatih?

Hakeri su zapretili da će objaviti zdravstvene podatke preko hiljadu poznatih Australijanaca nakon sajber napada koji je Australijska vlada nazvala "velikim znakom upozorenja".
najbezbedniji-i-najopasniji-gradovi-na-svetu-rang-lista-za-2022-godinu

Najbezbedniji i najopasniji gradovi na svetu – Rang lista za 2022.godinu

Nigde na svetu ne možete biti 100 procentno bezbedni, uključujući i vaš rodni grad. Korišćenje zdravog razuma je ključ lične bezbednosti gde god da idemo. Ali očigledno je da ćete se u gradovima sa naše rang liste osećati sigurnije nego bilo gde drugde. Koje mesto je po vašoj meri?
neka-ostane-licno-oebs-podrzao-prvu-kampanju-zastite-podataka-o-licnosti-u-srbiji

„Neka ostane lično“- OEBS podržao prvu kampanju zaštite podataka o ličnosti u Srbiji

Misija OEBS-a u Srbiji, u partnerstvu sa Kancelarijom Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, podržala je javnu kampanju u cilju unapređenja svesti građana, budući da su istraživanja pokazala da 64% ispitanika nije upoznato sa svojim pravima o zaštiti podataka o ličnosti.

NE PROPUSTITE NAJVEĆU TECH HOSTED KONFERENCIJU DO SADA! – Banja Luka, 12 – 14....

Najveća multivendorska konferencija Tech Hosted koju organizuje kompanija LANACO  održaće se u Banja Luci naredne nedelje od 12. do 14. Oktobra.

Vozači na oprezu: Pojačana kontrola saobraćaja u okviru akcije „Dani bezbednosti na putevima“

DANI BEZBEDNOSTI ROADPOL, takođe, imaju za cilj smanjenje ukupnog broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom i dovođenjem njihovog broja na nulu. Zanimljivost: Uvek se održavaju u isto vreme kada i Evropska komisija...
odlaganje-operacija-zbog-hakerskog-napada

Odlaganje operacija zbog hakerskog napada

Bolnički centar u Francuskoj trenutno mora da odbije pacijente i odloži operacije zbog napada ransomvare-om. Napadači traže 10 miliona dolara za oslobađanje bolničkog sistema.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."