Naslovna Novosti U fokusu

U fokusu

Bezbednosna problematika i teme iz oblasti bezbednosti koju su članovi redakcije magazina za bezbednost SecuritySEE.com stavili u fokus interesovanja bezbednjaka u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Srpska kompanija Tigar iz Pirota počela proizvodnju obuće za finsku i švedsku armiju

Srpska kompanija Tigar iz Pirota počela proizvodnju obuće za finsku i švedsku armiju

U pirotskoj fabrici obuće, planirana proizvodnja za finsku armiju je 15.000 pari specijalne, letnje i zimske obuće u vrednosti od oko 660.000 evra (za 2018/2020 godinu), a očekuje se da će u sledećoj godini u čizmama „Kaira", istog brenda proizvedenog u Tigrovoj fabrici, koračati i švedska armija.
u-subotici-odrzana-akcija-policajac-u-zajednici

U Subotici održana akcija „Policajac u zajednici“

Prošle nedelje, u okviru akcije „Policajac u zajednici“ građani Subotice imali su priliku da se upoznaju sa veštinama i metodama rada policijskih službenika i opremom koju koriste, a program je bio posebno prilagođen najmlađim sugrađanima. Mališani su imali priliku da se uz pomoć pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice penju na veštačku stenu, na improvizovanom pešačkom prelazu uče kako se bezbedno prelazi ulica, a u druženju sa policijskim službenicima nezaobilazni su bili vatrogasci i uživanje u vatrogasnoj peni.
globalni-indeks-mira-negativni-trend-se-nastavlja-svet-je-sve-opasniji

GLOBALNI INDEKS MIRA: Negativni trend se nastavlja, svet je sve opasniji

Naša planeta je tokom proteklih godinu dana postala nesigurnije mesto, pokazuje Globalni indeks mira, ukazujući na činjenicu da dugogodišnji globalni konflikti ostaju nerešeni, kao i da su SAD i druge svetske sile suočene sa političkim nestabilnostima. Na skali Globalnog indeksa mira većina država nazaduje, dok se Srbija nalazi u zlatnoj sredini. Procenjuje se da konflikti, ratovi i nasilje godišnje koštaju 15 biliona dolara.
PREDSTAVLJEN PROJEKAT„SAMOODBRANA POD STRESOM” U OPŠTINI SAVSKI VENAC

Predstavljen projekat „SAMOODBRANA POD STRESOM” u opštini Savski venac

Predsednica opštine Savski venac i Saveta za rodnu ravnopravnost grada Beograda Irena Vujović i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević predstavile su u prostorijama opštine projekat „Samoodbrana pod stresom” čiji je cilj da unapredi psihofizičke sposobnosti i potrebne veštine i znanja za bezbedniji život žena u savremenom okruženju.
Obeležen Dan policije Srbije

Obeležen Dan policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova obeležilo je 27. maja 2018. godine centralnom svečanošću svoj Dan na kome je prikazalo sposobnosti i veštine svojih pripadnika, kao i opremu i vozila sa kojima raspolaže, a predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je da pripadnici MUP-a štite našu slobodu, spokoj, mir i bezbednost.
Srpski lekari zabrinuti za svoju bezbednost

Srpski lekari zabrinuti za svoju bezbednost!

Lekar Branko S. (39) lakše je povređen na radnom mestu u Domu zdravlja Novi Beograd, u Bulevaru maršala Tolbuhina, kada ga je fizički napao pacijent. Kako mediji prenose, lekara je u ordinaciji M. J. (29) prvo vređao, a zatim ga napao, pocepao zdravstvene kartone i pobegao. Lekar je u incidentu lakše povređen, a policija utvrđuje sve okolnosti ovog slučaja i traga za napadačem.
Migrantska kriza u BiH prilika za jačanje terorističkih uporišta islamskih ekstremista

Migrantska kriza u BiH prilika za jačanje terorističkih uporišta islamskih ekstremista

Sednica Vlade Republike Srpske u Banjaluci, kojoj je prisustvovao i predsednik RS, kao i sastanak koji je organizovao predsedavajući Vijeća ministara BiH, kojem je prisustvovao i ministar sigurnosti, ministar ekonomskih odnosa i vanjske trgovine, direktor Službe za poslove sa strancima, kao i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u BiH, imali su samo jednu temu - povećani broj migranata na teritoriji BiH.
Borba protiv korupcije jedan od prioriteta Vlade Srbije

Borba protiv korupcije jedan od prioriteta Vlade Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je prvom sastanku Koordinacionog tela za usmeravanje aktivnosti u sprovođenju preporuka Grupe zemalja protiv korupcije – GREKO, koji je održan u Vladi Srbije
Čista i zdrava životna sredina u interesu svih

Čista i zdrava životna sredina u interesu svih

Ministarstvo zaštite životne sredine pozvalo je juče građane, predstavnike civilnog društva, privrednu, naučnu i stručnu javnost i medije da Dan planete Zemlje postane deo našeg svakodnevnog života, i da na taj način damo lični i zajednički doprinos zdravoj životnoj sredini Srbije i očuvanju planete Zemlje
Fejsbuk traži saglasnost za prepoznavanje lica u EU i Kanadi

Fejsbuk traži saglasnost za prepoznavanje lica u EU i Kanadi

Nakon skandala koji je uzdrmao svet, u vezi "Kembridž analitike" i zloupotrebe podataka, potez kompanije Fejsbuk ponovo šokira!
- Sponzor sajta -dahua srbija
- Najava -energetika-ekologija-112-expo

INTERVJU

Profil jednog bezbednjaka: Adrenalin me nije napustio i posle gotovo 3...

Kada je pred početak ratnih sukoba na prostoru nekadašnje Jugoslavije, a nakon završetka Fakulteta političkih nauka u Beogradu, Goran Despotović počeo da radi u Resoru državne bezbednost‚ znao je da ga čeka...