Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Rešenja

Rešenja

Alati bolji od FBI: Svako može da vas nađe u dva klika!

Alati bolji od FBI: Svako može da vas nađe u dva klika!

Svako ko koristi biometrijske alate za pronalaženje osoba, može identifikovati vaše slike iz baza podataka, da naglasimo - bez vašeg znanja i pristanka. Da li smo voljnim postavljanjem fotografija na socijalnim mrežama ipak dali pristanak ili je javna dostupnost ovakvih alata nezakonita i neetična?
PAMETNE KANCELARIJE: Evolucija ili samo još jedan izazov modernog doba?

PAMETNE KANCELARIJE: Evolucija ili samo još jedan izazov modernog doba?

U eri tehnološkog napretka, koncept pametnih kancelarija sve više postaje realnost, obećavajući revolucionarne promene u načinu na koji poslujemo. Od digitalnih ekrana do virtuelne stvarnosti, pametne kancelarije uvode inovativne alate za povećanje efikasnosti, produktivnosti i kvaliteta rada. Međutim, dok tehnologija otvara nove mogućnosti, postavlja se pitanje sajber bezbednosti i privatnosti zaposlenih. Ovaj tekst istražuje kako pametne kancelarije oblikuju budućnost poslovanja, istovremeno naglašavajući važnost svesti o potencijalnim rizicima koje sa sobom donose.
DEEP FAKE: Da li ćemo odgovarati za krivična dela koja nismo počinili?

DEEP FAKE: Da li ćemo odgovarati za krivična dela koja nismo počinili?

Jedno od gorućih pitanja je odgovornost za krivična dela koja nisu počinjena, ali se prikazuju kao stvarna uz pomoć generativne veštačke inteligencije, poznatije kao 'deep fake' tehnologija.
Biometrijska autentifikacija - Benefiti i rizici 01

Biometrijska autentifikacija – Benefiti i rizici

Biometrija se koristi kao oblik identifikacije skoro svuda, od otključavanja pametnih telefona, pristupa obezbeđenim objektima, autorizacije finansijskih transakcija i obezbeđivanja sigurnog pristupa računarskim sistemima. Koliko je poželjna biometrijska autentifikacija? Koji su benefiti, a koji su rizici?
PRIVATNOST NA NIŠANU: AI otkriva gde ste, bez vašeg znanja!

PRIVATNOST NA NIŠANU: AI otkriva gde ste, bez vašeg znanja!

AI Projekat pod imenom PIGEON sposoban je da na osnovu bilo koje fotografije odredi tačnu lokaciju, pretvarajući svaku sliku u potencijalni GPS uređaj.
Bezbednost na dlanu: Video analitika – Ključ efikasnog obezbeđenja

Bezbednost na dlanu: Video analitika – Ključ efikasnog obezbeđenja

Video analitika u realnom vremenu postaje ključni alat za unapređenje bezbednosti i operativne efikasnosti. Sa razvojem veštačke inteligencije i naprednih računarskih tehnologija, mogućnosti koje pruža video analitika se šire, nudeći sveobuhvatne i brze odgovore na izazove. Od detaljne analize video snimaka koje prevazilaze ljudske kapacitete, preko prepoznavanja objekata i detekcije pokreta, do automatizovanih sistema nadzora i inteligentnih obaveštenja - video analitika u realnom vremenu transformiše sistem obezbeđenja.
KONAČNO I U SRBIJI! „H3C Digital Tour 2023“ – Zajedno ka digitalnoj budućnosti“

KONAČNO I U SRBIJI! „H3C Digital Tour 2023“ – Zajedno ka digitalnoj budućnosti“

H3C, ​​svetski lider u oblasti IT infrastrukture, organizovao je H3C Digital Tour 2023, konferenciju pod sloganom "Zajedno za digitalnu budučnost" koja se održala u Beogradu 16. novembra.

VAŠ AUTO ZNA VAŠE NAVIKE! Savremeni automobili prikupljaju gomilu podataka o načinu na koji...

Savremeni automobili nude mnoge sisteme pomoći, ali istovremeno komuniciraju i sa proizvođačem i pružaju mu mnoštvo informacija o vašim navikama u vožnji.
INTEROPERABILNOST: Od Izolovanih rešenja do integrisanog sistema zaštite

INTEROPERABILNOST: Od izolovanih rešenja do integrisanog sistema zaštite

Interoperabilnost omogućava kompanijama da svoje resurse koriste na najefikasniji način i prilagode se brzo promenljivim bezbednosnim izazovima.
5G mreža Prednosti i izazovi

Uticaj 5G tehnologije na bezbednost: Prednosti i izazovi

5G otvara nove mogućnosti u svim segmentima tehnologije, ona takođe donosi nove izazove. Saznajte koje su prednosti i izazovi 5g mreže.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."