infopoint- proverite kako posluju vaši saradnici

GDPR

GDPR, Zaštita podataka o ličnosti, Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti – GDPR, 25.05.2018, General Data Protection Regulation, GDPR Uredba, primena uredbe o zaštiti podataka o ličnosti, lični podaci, zaštita ličnih podataka

Da li će biometrijski nadzor na javnim mestima biti zabranjen?

Višestranačka grupa od 40 članova Evropskog parlamenta pozvala je Komisiju da ojača novi zakonodavni predlog o veštačkoj inteligenciji koji uključuje i potpunu zabranu upotrebe prepoznavanja lica i drugih oblika biometrijskog nadzora na javnim mestima.

VIDEO NADZOR U VRTIĆIMA: Kada je dozvoljeno snimanje dece i šta roditelji kažu

Postavljanje kamera u obrazovnim ustanovama i vrtićima otvara raspravu o njihovoj upotrebi pa nastaju brojna pitanja, od toga da li se instalacija video nadzora vrši u cilju sprečavanja lošeg ponašanja nekih učenika, u cilju otkrivanja zanemarivanja i zlostavljanja dece u vrtićima i školama, ili pak da bi se vršila kontrola ponašanja dece i rad zaposlenih?

Preko 533 miliona telefonskih brojeva i ličnih podataka korisnika Facebooka procurilo je na hakerske...

Procurili podaci uključuju brojeve telefona, Facebook ID-ove, puna imena, lokacije, rođendane, biografije, a neki uključuju i adrese e-pošte. Dakle svaki podatak koji je korisnik postavio na facebook društvenu mrežu.

TOP 5 NAJVEĆIH GDPR KAZNI DO SADA!

Okvirni iznos svih do sada izdatih GDPR kazni iznosi od 275 miliona evra. Zanimljivo je da je Google-u izrečena i najmanja i najveća novčana kazna do danas. Postoje i neke GDPR kazne (ukupno 7), pri čemu iznosi nisu javno objavljeni, pa ih ne možemo uključiti, četiri iz Slovačke, dve iz Nemačke i jedna iz Hrvatske.

PRAVO NA PRIVATNOST ZAPOSLENIH: Evo šta treba da znate

Video nadzor je alat za prikupljanje (obradu) podataka o ličnosti kojim se u velikoj meri zadire u privatnost fizičkih lica, ali i druga prava i slobode koja su garantovane Ustavom RS, kao što su pravo na zaštitu podataka o ličnosti i pravo na poštovanje dostojanstva ličnosti na radu.
POZIVI SA NEPOZNATIH BROJEVA ODLAZE U ISTORIJU! KOLIKO JE EVRYBODY EFIKASAN I DA LI SE KRŠI VAŠA PRIVATNOST?...SAZNAJTE

POZIVI SA NEPOZNATIH BROJEVA ODLAZE U ISTORIJU! KOLIKO JE EVERYBODY EFIKASAN I DA LI...

Kompanije u Srbiji koje na bilo koji način obrađuju podatke građana moraju da primenjuju pravila Zakona o zaštiti podatka o ličnosti. Srbija je u januaru 2019. usvojila novi Zakon po ugledu na GDPR evropsku regulativu kojim se direktno štiti i privatnost pojedinca i poslovanje kompanije.
WhatsApp

Penali za WhatsApp i do 50 miliona evra zbog deljenja ličnih podataka!

Iako su mnoge kompanije iskorenile svoje stare, nemarne navike kada je u pitanju zaštita podataka, veliki je broj onih koji i dalje krše zakon, a protiv njih se vrši istraga i propisuju novčane kazne. Prema zvaničnim podacima, priprema se kazna za globalnu kompaniju WhatsApp koja se će najverovatnije biti u opsegu od 30 do 50 miliona evra.
Šta preduzeća u Srbiji treba da znaju? Koji su to osetljivi lični podaci i šta nam nalaže zakon?

Šta preduzeća u Srbiji treba da znaju? Koji su to osetljivi lični podaci i...

Postoje određene vrste podataka koje Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR), a u Srbiji Zakon o zaštiti podataka o ličnosti (ZZPL) smatra osetljivim ličnim podacima i zbog toga ih kvalifikuje kao posebnu kategoriju ličnih podataka. Rukovalac – Privredno društvo mora biti upoznato sa svojim obavezama, ne samo da ispunjava traženu formu – slovo na papiru, već izgradnju sistema korporativne bezbednosti, gde su podaci i upravljanje podacima krucijalna kategorija na kojoj se i bazira poslovanje. Jedino tako se istinski gradi poverenje, beleži ekspanzija biznisa, jača kredibilitet, jer je upravo bezbednosna funkcija temelj prosperiteta.
video nadzor

Imate video nadzor, a ne znate gde ste u prekršaju? Evo zašto je važno...

Svi smo svesni široke upotrebe video nadzora kada uđemo u banku, hotel, apoteku, javne površine poput parkova ili trgova i na svoje radno mesto. Trenutni broj nadzornih kamera u svetu, aproksimativno...
GDPR obuka za zaštitarsku delatnost u kontekstu COVID-a 19: pitanja biometrijskih podataka, prikupljanje i obrada putem sistema video nadzora

GDPR obuka za zaštitarsku delatnost u kontekstu COVID-a 19: Pitanja biometrijskih podataka, prikupljanje...

Kako uskladiti poslovanje sa Opštom uredbom o zaštiti podataka, koje su sve obaveze u vezi sa prikupljanjem i obradom ličnih podataka i koje su specifičnosti bezbednosnih aktivnosti? Ključna pitanja obrađena su...
- Strateški partner -security market srbija
- Sponzor sajta -dahua srbija

INTERVJU

SINIŠA PETROVIĆ: Borilačke veštine su način života kroz koji jačamo i...

Gospodin Petrović nam je ukazao na raznovrsnost poznavanja borilačkih veština imajući u vidu iskustvo preko 30 godina u izraelskom borilačkom siistemu koji uključuje Kapap,...