GDPR

GDPR, Zaštita podataka o ličnosti, Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti - GDPR, 25.05.2018, General Data Protection Regulation, GDPR Uredba, primena uredbe o zaštiti podataka o ličnosti, lični podaci, zaštita ličnih podataka

GDPR je samo početak - sledeća velika stvar u zaštiti podataka je ePRIVACY

GDPR je samo početak – sledeća velika stvar u zaštiti podataka je ePRIVACY

Posle četiri godine pripreme i rasprave, odobrena od strane Parlamenta EU 14. aprila 2016. godine, Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti stupila je na snagu 25. maja 2018. Međutim, čini se da je GDPR je samo početak - velika borba u zaštiti podataka tek sledi.

SEMINAR: Novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i primena Opšte uredbe evropske unije...

11.05.2018 godine u Institutu za međunarodnu politiku i privredu održan je seminar u organizaciji advokatske kancelarije SD (Stević Dulić) i u saradnji sa kancelarijom Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Nemačko-srpskom privrednom komorom (AHK Srbije) na temu: ZNAČAJ ZAŠTITE PODATAKA O LIČNOSTI I PRIMENA OPŠTE UREDBE EVROPSKE UNIJE O ZAŠTITI FIZIČKIH LICA U ODNOSU NA OBRADU PODATAKA (GDPR) OD 25.05.2018.
Zaštita podataka i informacija kao bezbednosni imperativ

Zaštita podataka i informacija kao bezbednosni imperativ

Zaštititi podatke i informacije sa kojima jedan poslovni sistem upravlja i manipuliše polako postaje bezbednosni imeprativ, a tome je u Republici Srbiji doprineo i Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i novi pravni okvir koji propisuje Evropska unija a to je GDPR Uredba (General Data Protection Regulation)
GDPR – Zakonska prekretnica u digitalnom dobu

GDPR – Zakonska prekretnica u digitalnom dobu

Odbrojavanje je počelo. Primena nove Opšte regulative o zaštiti podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) počinje 25. maja 2018. godine. Kompanije su do tada dužne da svoje programe za zaštitu podataka dovedu usklade za obavezama koje nameće ova Direktiva
GDPR - Održana Međunarodna konferencija na temu Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti

Održana Međunarodna konferencija na temu Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)

U organizaciji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, 17 i 18. aprila 2018. godine, održana je Međunarodna konferencija na temu Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)
Međunarodna konferencija na temu Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)

Međunarodna konferencija na temu Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)

U organizaciji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u utorak i sredu, 17 i 18. aprila 2018. godine (8.30-17 časova) u Klubu poslanika, Tolstojeva 2, održaće se Međunarodna konferencija na temu Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)

Početak kraja? Novi izazovi za kompaniju Facebook na evropskom tlu

Kada govorimo o privatnosti podataka, Evropljani polako postaju nesigurni oko toga koliko privatnih podataka kompanije sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama prikljupljaju u Evropi i šta sa njima zapravo rade
Stroža zaštita podataka o ličnosti uvođenjem nove regulative!

Stroža zaštita podataka o ličnosti (GDPR) uvođenjem nove regulative!

Opšta regulativa o zaštiti podataka o ličnosti, odnosno General Data Protection Regulation (GDPR) predstavlja novi pravni okvir koji propisuje način korišćenja podataka o ličnosti građana Evropske unije
Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti („GDPR“) u svetlu predloga izmene zakona o zaštiti podataka

Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti („GDPR“) u svetlu predloga izmene zakona o...

Uredba Evropske Unije o zaštiti podataka o ličnosti predstavlja novi balans koji treba da dobije svoj regulatorni smisao, ne samo na teritoriji EU, već i šire. Pre osvrta na konkretne regulatorne promene, neophodno je ukazati da nova regulativa stvara potrebu za revizijom poslovnih modela i strategija kod mnogih evropskih i vanevropskih kompanija koje nude svoje usluge i robe u EU
Lični podaci više neće biti roba: Šta je GDPR i zašto se odnosi na sve kompanije u regionu?

Lični podaci više neće biti roba: Šta je GDPR i zašto se odnosi na...

Ako vas pitaju da li želite da neko poseduje vaše lične podatke, prodaje ih i skladišti - verovatno ćete odgovoriti da to ne želite. Ipak, lične informacije svih nas se nalaze širom Interneta, a da toga često nismo ni svesni, u masovnim bazama podataka telekom operatera, banaka, društvenih mreža, Internet prodavnica i drugih preduzeća kojima je njihovo skladištenje i obrada posao
- Sponzor sajta -dahua srbija

INTERVJU

Profil jednog bezbednjaka: Adrenalin me nije napustio i posle gotovo 3...

Kada je pred početak ratnih sukoba na prostoru nekadašnje Jugoslavije, a nakon završetka Fakulteta političkih nauka u Beogradu, Goran Despotović počeo da radi u Resoru državne bezbednost‚ znao je da ga čeka...