GDPR

GDPR, Zaštita podataka o ličnosti, Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti - GDPR, 25.05.2018, General Data Protection Regulation, GDPR Uredba, primena uredbe o zaštiti podataka o ličnosti, lični podaci, zaštita ličnih podataka

TOP 7 načina da podignete svest zaposlenih o korporativnoj bezbednosti!

TOP 7 načina da podignete svest zaposlenih o značaju korporativne bezbednosti!

Funkcionisanje poslovne organizacije bazirano je na umreženim sistemima, te se javljaju imanentne posledice u vidu poteškoća u oblasti bezbednosti informacija, a samim tim i poslovanja - očuvanja poverljivosti, integriteta i lake...
Mobilne aplikacije za praćenje kontakata obolelih od COVID -19 i na Balkanu?

Mobilne aplikacije za praćenje kontakata obolelih od COVID -19 i na Balkanu?

Usled pandemije i borbe protiv Covid-19, u mnogim državama pribeglo se oštrim politikama i primeni novih tehnologija za nadzor građana. Naime, reč je o mobilnim aplikacijama kojima se prati prenošenje virusa,...
Google odredio svog predstavnika u Srbiji za obradu podataka o ličnosti

Google odredio svog predstavnika u Srbiji za obradu podataka o ličnosti

 U saopštenju se navodi da će u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, ta institucija ili druga lica moći da se obrate predstavniku kompanije u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi...
Šta nam donosni upotreba biometrije? Povećana bezbednost VS rizici!

Šta nam donosni upotreba biometrije? Povećana bezbednost VS rizici!

Poslednja dekada obeležena je ekspanzijom biometrije u najrazličitijim domenima u kojima je primena biometrijskih tehnika identifikacije već moguća. U vezi sa tim, dva faktora mogu se uzeti kao relevantna: upotrebljivost –...
Protekcija VIP ličnosti u eri digitalizacije?

PROTEKCIJA VIP LIČNOSTI U ERI DIGITALIZACIJE

Život u centru pažnje je mač sa dve oštrice, koliko imponuje i donosi vrtoglavi uspeh, satisfakciju, ostvarenost, popularnost, bolje kotiranje na društvenom miljeu, toliko može postati i noćna mora posebno ako...
JAVNO DOSTUPNI PODACI GRAĐANA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM!?

Javno dostupni podaci građana zaraženih koronavirusom!?

Imajući u vidu rapidno širenje koronavirusa, na osnovu odluke Vlade Srbije uspostavljen je informacioni sistem COVID-19, kako bi se izgradio mehanizam praćenja stanja i sveobuhvatne obrade podataka svih građana u vezi...
Apple i Google ”contact trace API“ - tehnološko rešenje za COVID -19!

Apple i Google ”contact trace API“- tehnološko rešenje za COVID19!

Vodeće, globalne, tehnološke kompanije, Apple i Google, udružile su se kako bi zajedničkim naporima  razvile tehnologiju koja bi predupredila povećanje rizika od prenošenja COVID -19. Naime, reč je o rešenju koje...
Ugrožena privatnost građana u Podgorici - procurele informacije zaraženih virusom VOCID-19!

Ugrožena privatnost građana u Podgorici – procurele informacije zaraženih virusom COVID-19!

U Crnoj Gori došlo je do “curenja“ informacija o  zaraženim licima koronavirusom, što po Ustavu kao najvišem pravnom aktu predstavlja kršenje ličnog integriteta, privatnosti lica, pa samim tim i negiranje samog...
CCTV and GDPR

CCTV vs GDPR = 3:0 (prvo poluvreme)

Video nadzor je fantastičan način da povećate nivo bezbednosti poslovanja. Ne samo da Vam pruža mogućnost da “držite sve na oku“ i da vam daje opciju kontrole poslovanja, već je i...
Bezbednost naše privatnosti – Da li je imamo?

Bezbednost naše privatnosti – Da li je imamo?

Rapidan razvoj tehnologije u društvu, omogućio je brz pristup informacijama, neutralisanje prostorne i vremenske distance, da ste u svakom trenutku i na svakom mestu u mogućnosti da zavirite u dešavanja neke...
- Sponzor sajta -dahua srbija

INTERVJU

Profil jednog bezbednjaka: Adrenalin me nije napustio i posle gotovo 3...

Kada je pred početak ratnih sukoba na prostoru nekadašnje Jugoslavije, a nakon završetka Fakulteta političkih nauka u Beogradu, Goran Despotović počeo da radi u Resoru državne bezbednost‚ znao je da ga čeka...