infopoint- proverite kako posluju vaši saradnici

GDPR

GDPR, Zaštita podataka o ličnosti, Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti – GDPR, 25.05.2018, General Data Protection Regulation, GDPR Uredba, primena uredbe o zaštiti podataka o ličnosti, lični podaci, zaštita ličnih podataka

POZIVI SA NEPOZNATIH BROJEVA ODLAZE U ISTORIJU! KOLIKO JE EVRYBODY EFIKASAN I DA LI SE KRŠI VAŠA PRIVATNOST?...SAZNAJTE

POZIVI SA NEPOZNATIH BROJEVA ODLAZE U ISTORIJU! KOLIKO JE EVERYBODY EFIKASAN I DA LI...

Kompanije u Srbiji koje na bilo koji način obrađuju podatke građana moraju da primenjuju pravila Zakona o zaštiti podatka o ličnosti. Srbija je u januaru 2019. usvojila novi Zakon po ugledu na GDPR evropsku regulativu kojim se direktno štiti i privatnost pojedinca i poslovanje kompanije.
WhatsApp

Penali za WhatsApp i do 50 miliona evra zbog deljenja ličnih podataka!

Iako su mnoge kompanije iskorenile svoje stare, nemarne navike kada je u pitanju zaštita podataka, veliki je broj onih koji i dalje krše zakon, a protiv njih se vrši istraga i propisuju novčane kazne. Prema zvaničnim podacima, priprema se kazna za globalnu kompaniju WhatsApp koja se će najverovatnije biti u opsegu od 30 do 50 miliona evra.
Šta preduzeća u Srbiji treba da znaju? Koji su to osetljivi lični podaci i šta nam nalaže zakon?

Šta preduzeća u Srbiji treba da znaju? Koji su to osetljivi lični podaci i...

Postoje određene vrste podataka koje Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR), a u Srbiji Zakon o zaštiti podataka o ličnosti (ZZPL) smatra osetljivim ličnim podacima i zbog toga ih kvalifikuje kao posebnu kategoriju ličnih podataka. Rukovalac – Privredno društvo mora biti upoznato sa svojim obavezama, ne samo da ispunjava traženu formu – slovo na papiru, već izgradnju sistema korporativne bezbednosti, gde su podaci i upravljanje podacima krucijalna kategorija na kojoj se i bazira poslovanje. Jedino tako se istinski gradi poverenje, beleži ekspanzija biznisa, jača kredibilitet, jer je upravo bezbednosna funkcija temelj prosperiteta.
video nadzor

Imate video nadzor, a ne znate gde ste u prekršaju? Evo zašto je važno...

Svi smo svesni široke upotrebe video nadzora kada uđemo u banku, hotel, apoteku, javne površine poput parkova ili trgova i na svoje radno mesto. Trenutni broj nadzornih kamera u svetu, aproksimativno...
GDPR obuka za zaštitarsku delatnost u kontekstu COVID-a 19: pitanja biometrijskih podataka, prikupljanje i obrada putem sistema video nadzora

GDPR obuka za zaštitarsku delatnost u kontekstu COVID-a 19: Pitanja biometrijskih podataka, prikupljanje...

Kako uskladiti poslovanje sa Opštom uredbom o zaštiti podataka, koje su sve obaveze u vezi sa prikupljanjem i obradom ličnih podataka i koje su specifičnosti bezbednosnih aktivnosti? Ključna pitanja obrađena su...
Mislite da lični podaci nisu bitni? Evo kako neadekvatno “regulisanje“ može uticati na vaše poslovanje

Mislite da lični podaci nisu bitni? Evo kako neadekvatno “regulisanje“ može uticati na vaše...

Prema studiji o uticaju finansijskih kriminala koju je 2020. objavio KPMG, 21% anketiranih kompanija priznaje da poreklo računarskih incidenata uzrokuju zaposleni ili bivši zaposleni u kompaniji, što je generalno praksa i...
OVO SE TIĆE I VAS! EVO KAKO JE GDPR UTICAO NA RAZVOJ NOVIH TRENDOVA!

OVO SE TIČE I VAS! EVO KAKO JE GDPR UTICAO NA RAZVOJ NOVIH TRENDOVA!

Sva dešavanja koja su obeležila ovu godinu, ukazuju da je upravo 2020. godina bila vrlo burna i uzbudljiva za privatnost podataka (posebno kada je CCPA stupio na snagu 1. januara 2020.). DONOŠENJE...
Naloženo brisanje snimaka zbog nezakonitog snimanja građana

Naloženo brisanje snimaka zbog nezakonitog snimanja građana

Krajem jula 2020. u Podgorici su instalirani sistemi video nadzora na deset lokacija, najavljujući to kao pilot projekat koji ima za cilj da unapredi zaštitu imovine i bezbednost građana. Instalirano je ukpuno...
Vajber imenovao svog predstavnika za Republiku Srbiju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Vajber imenovao svog predstavnika za Republiku Srbiju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka...

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je 01.10.2020. godine pismenu odluku kompanije Viber Media S.a.r.l. sa sedištem u Luksemburgu. Na osnovu donete odluke ova kompanija...
Da li je merenje temperature pitanje obrade podataka u kontekstu GDPR-a i kada?

Da li je merenje temperature pre ulaska u objekat pitanje obrade podataka u kontekstu...

Merenje temperature prilikom ulaska u polsovni prostor NE podleže GDPR regulativi niti se kosi sa bilo kakvim pravnim odredbama iste u slučaju kada se rezultati merenja ne beleže. Tada ne postoji...
- Sponzor sajta -dahua srbija

INTERVJU

SINIŠA PETROVIĆ: Borilačke veštine su način života kroz koji jačamo i...

Gospodin Petrović nam je ukazao na raznovrsnost poznavanja borilačkih veština imajući u vidu iskustvo preko 30 godina u izraelskom borilačkom siistemu koji uključuje Kapap,...