GDPR

GDPR, Zaštita podataka o ličnosti, Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti - GDPR, 25.05.2018, General Data Protection Regulation, GDPR Uredba, primena uredbe o zaštiti podataka o ličnosti, lični podaci, zaštita ličnih podataka

Google odredio svog predstavnika u Srbiji za obradu podataka o ličnosti

Google odredio svog predstavnika u Srbiji za obradu podataka o ličnosti

 U saopštenju se navodi da će u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, ta institucija ili druga lica moći da se obrate predstavniku kompanije u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi...
Šta nam donosni upotreba biometrije? Povećana bezbednost VS rizici!

Šta nam donosni upotreba biometrije? Povećana bezbednost VS rizici!

Poslednja dekada obeležena je ekspanzijom biometrije u najrazličitijim domenima u kojima je primena biometrijskih tehnika identifikacije već moguća. U vezi sa tim, dva faktora mogu se uzeti kao relevantna: upotrebljivost –...
Protekcija VIP ličnosti u eri digitalizacije?

PROTEKCIJA VIP LIČNOSTI U ERI DIGITALIZACIJE

Život u centru pažnje je mač sa dve oštrice, koliko imponuje i donosi vrtoglavi uspeh, satisfakciju, ostvarenost, popularnost, bolje kotiranje na društvenom miljeu, toliko može postati i noćna mora posebno ako...
JAVNO DOSTUPNI PODACI GRAĐANA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM!?

Javno dostupni podaci građana zaraženih koronavirusom!?

Imajući u vidu rapidno širenje koronavirusa, na osnovu odluke Vlade Srbije uspostavljen je informacioni sistem COVID-19, kako bi se izgradio mehanizam praćenja stanja i sveobuhvatne obrade podataka svih građana u vezi...
Apple i Google ”contact trace API“ - tehnološko rešenje za COVID -19!

Apple i Google ”contact trace API“- tehnološko rešenje za COVID19!

Vodeće, globalne, tehnološke kompanije, Apple i Google, udružile su se kako bi zajedničkim naporima  razvile tehnologiju koja bi predupredila povećanje rizika od prenošenja COVID -19. Naime, reč je o rešenju koje...
Ugrožena privatnost građana u Podgorici - procurele informacije zaraženih virusom VOCID-19!

Ugrožena privatnost građana u Podgorici – procurele informacije zaraženih virusom COVID-19!

U Crnoj Gori došlo je do “curenja“ informacija o  zaraženim licima koronavirusom, što po Ustavu kao najvišem pravnom aktu predstavlja kršenje ličnog integriteta, privatnosti lica, pa samim tim i negiranje samog...
CCTV and GDPR

CCTV vs GDPR = 3:0 (prvo poluvreme)

Video nadzor je fantastičan način da povećate nivo bezbednosti poslovanja. Ne samo da Vam pruža mogućnost da “držite sve na oku“ i da vam daje opciju kontrole poslovanja, već je i...
Bezbednost naše privatnosti – Da li je imamo?

Bezbednost naše privatnosti – Da li je imamo?

Rapidan razvoj tehnologije u društvu, omogućio je brz pristup informacijama, neutralisanje prostorne i vremenske distance, da ste u svakom trenutku i na svakom mestu u mogućnosti da zavirite u dešavanja neke...

GDPR u Srbiji

Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti (General Data Protection Regulation – GDPR) je uredba usvojena na nivou Evropske unije 2016. godine, a cilj njenog donošenja je unificirana zaštita podataka o ličnosti na tlu EU, kao i u zemljama koje obrađuju podatke o ličnosti državljana EU.

U Grčkoj kazna od 150.000 eura za kršenje GDPR-a

U Grčkoj je Uprava za zaštitu podataka izrekla novčanu kaznu u iznosu od 150.000 eura kompaniji Price Waterhouse Coopers Business SA (PWC BS) zbog ilegalne obrade ličnih podataka svojih zaposlenih.
- Sponzor sajta -dahua srbija

INTERVJU

Marko Čabrić: Najveći rizik u korporativnoj bezbednosti je neshvatanje koliko je...

U razgovoru za SecuritySee ekspert za korporativnu bezbednost, konsultant i predavač sa internacionalnim iskustvom Marko Čabrić objašnjava zašto bezbednost uvek trpi u „dobu ušteda i nedostatka vremena”, na koji način firme mogu da iskoriste pitanje bezbednosti za poboljšanje imidža, zašto je kreativnost ključna osobina uspešnih menadžera bezbednosti, ali i otkriva zbog čega su žene mnogo bolji bezbednjaci.