infopoint- proverite kako posluju vaši saradnici

GDPR

GDPR, Zaštita podataka o ličnosti, Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti – GDPR, 25.05.2018, General Data Protection Regulation, GDPR Uredba, primena uredbe o zaštiti podataka o ličnosti, lični podaci, zaštita ličnih podataka

GDPR obuka za zaštitarsku delatnost u kontekstu COVID-a 19: pitanja biometrijskih podataka, prikupljanje i obrada putem sistema video nadzora

GDPR obuka za zaštitarsku delatnost u kontekstu COVID-a 19: Pitanja biometrijskih podataka, prikupljanje...

Kako uskladiti poslovanje sa Opštom uredbom o zaštiti podataka, koje su sve obaveze u vezi sa prikupljanjem i obradom ličnih podataka i koje su specifičnosti bezbednosnih aktivnosti? Ključna pitanja obrađena su...
Mislite da lični podaci nisu bitni? Evo kako neadekvatno “regulisanje“ može uticati na vaše poslovanje

Mislite da lični podaci nisu bitni? Evo kako neadekvatno “regulisanje“ može uticati na vaše...

Prema studiji o uticaju finansijskih kriminala koju je 2020. objavio KPMG, 21% anketiranih kompanija priznaje da poreklo računarskih incidenata uzrokuju zaposleni ili bivši zaposleni u kompaniji, što je generalno praksa i...
OVO SE TIĆE I VAS! EVO KAKO JE GDPR UTICAO NA RAZVOJ NOVIH TRENDOVA!

OVO SE TIČE I VAS! EVO KAKO JE GDPR UTICAO NA RAZVOJ NOVIH TRENDOVA!

Sva dešavanja koja su obeležila ovu godinu, ukazuju da je upravo 2020. godina bila vrlo burna i uzbudljiva za privatnost podataka (posebno kada je CCPA stupio na snagu 1. januara 2020.). DONOŠENJE...
Naloženo brisanje snimaka zbog nezakonitog snimanja građana

Naloženo brisanje snimaka zbog nezakonitog snimanja građana

Krajem jula 2020. u Podgorici su instalirani sistemi video nadzora na deset lokacija, najavljujući to kao pilot projekat koji ima za cilj da unapredi zaštitu imovine i bezbednost građana. Instalirano je ukpuno...
Vajber imenovao svog predstavnika za Republiku Srbiju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Vajber imenovao svog predstavnika za Republiku Srbiju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka...

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je 01.10.2020. godine pismenu odluku kompanije Viber Media S.a.r.l. sa sedištem u Luksemburgu. Na osnovu donete odluke ova kompanija...
Da li je merenje temperature pitanje obrade podataka u kontekstu GDPR-a i kada?

Da li je merenje temperature pre ulaska u objekat pitanje obrade podataka u kontekstu...

Merenje temperature prilikom ulaska u polsovni prostor NE podleže GDPR regulativi niti se kosi sa bilo kakvim pravnim odredbama iste u slučaju kada se rezultati merenja ne beleže. Tada ne postoji...
FAKULTET BEZBEDNOSTI OTVARA NOVI STUDIJSKI PROGRAM 2020/2021: „OBUKA MENADŽERA ZA ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI“!

KONKURS ZA UPIS NA KRATKI PROGRAM STUDIJA „OBUKA MENADŽERA ZA ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI“...

Imajući u vidu značaj GDPR regulative i uopšte zaštitu ličnih podataka i u skladu sa aktuelnim zahtevima tržišta, Fakultet bezbednosti i kancelarija poverenika napravili su kratki program studija obuke menadžera za...
OVO NISTE ZNALI: KAKO IZGLEDA PRIVATNOST U ERI PAMETNIH TEHNOLOGIJA!

OVO NISTE ZNALI: KAKO IZGLEDA PRIVATNOST U ERI PAMETNIH TEHNOLOGIJA?!

Proteklih godina, širom sveta, održane su prezentacije koje se bave temom bezbednosti i zaštite podataka. Naime, prezentacije su opisale nedostatak privatnosti i nedovoljnu zaštitu pametnih uređaja koji postaju neraskidivi deo naše...
OVO SU 10 NAJMOĆNIJIH KOMPANIJA ZA VIDEO NADZOR!

Snimaće nas 8000 kamera: Problem obrade i čuvanja podataka i dalje visi u...

Ukoliko se na javnom mestu vrši nadzor, nužno je da postoji znak koji ukazuje da se na tom mestu trajno ili povremeno snima. Do sada je takve znakove postavljala inicijativa hiljadu.camera.rs, ali...
Koliko je bezbedan TikTok?

Koliko je bezbedan TikTok?

Platforma TikTok je relativno novi socijalni medij koji je zaživeo 2016. godine, a stekao je ogromnu popularnost i čak preko 800 miliona korisnika širom sveta. Samo na teritoriji SAD-a, prema podacima...
- Sponzor sajta -dahua srbija

INTERVJU

Dama sa dve uniforme: Doktorka i oficirka

Kada sam 2010. godine upisala medicinu na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, to je i dalje bio sistem u kojem je bilo mnogo više muškaraca. Istina je da je ranije u vojsci, ali i u medicini, ženama bilo teško da se u muškom kolektivu izbore da budu u potpunosti ravnopravne