GDPR

GDPR, Zaštita podataka o ličnosti, Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti - GDPR, 25.05.2018, General Data Protection Regulation, GDPR Uredba, primena uredbe o zaštiti podataka o ličnosti, lični podaci, zaštita ličnih podataka

10 izazova implementacije opšte uredbe o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)

10 izazova implementacije opšte uredbe o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)

Ove nedelje održan je 10. Međunarodni program Sedona konferencije, neprofitnog pravnog istraživačkog i obrazovnog instituta. Tema skupa bila je prekogranično prenošenje podataka i zaštita podataka - sa fokusom na nedavni početak implementacije Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR).
NOVI SKANDAL KOMPANIJE FACEBOOK? Deljeni lični podaci sa još 60 kompanija, među njima Apple, Microsoft i Amazon!

NOVI SKANDAL KOMPANIJE FACEBOOK? Deljeni lični podaci sa još 60 kompanija, među njima Apple,...

Prema navodima američkog lista „Njujork tajms" Facebook je postigao dogovor o podeli podataka sa najmanje 60 kompanija koje se bave proizvodnjom telefona i drugih uređaja, među kojima su i Apple i Amazon, što je izazvalo dodatnu zabrinutost i pitanja čega se zapravo korisnici odriču kada koriste ovu društvenu mrežu.
GDPR je samo početak - sledeća velika stvar u zaštiti podataka je ePRIVACY

GDPR je samo početak – sledeća velika stvar u zaštiti podataka je ePRIVACY

Posle četiri godine pripreme i rasprave, odobrena od strane Parlamenta EU 14. aprila 2016. godine, Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti stupila je na snagu 25. maja 2018. Međutim, čini se da je GDPR je samo početak - velika borba u zaštiti podataka tek sledi.

SEMINAR: Novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i primena Opšte uredbe evropske unije...

11.05.2018 godine u Institutu za međunarodnu politiku i privredu održan je seminar u organizaciji advokatske kancelarije SD (Stević Dulić) i u saradnji sa kancelarijom Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Nemačko-srpskom privrednom komorom (AHK Srbije) na temu: ZNAČAJ ZAŠTITE PODATAKA O LIČNOSTI I PRIMENA OPŠTE UREDBE EVROPSKE UNIJE O ZAŠTITI FIZIČKIH LICA U ODNOSU NA OBRADU PODATAKA (GDPR) OD 25.05.2018.
Zaštita podataka i informacija kao bezbednosni imperativ

Zaštita podataka i informacija kao bezbednosni imperativ

Zaštititi podatke i informacije sa kojima jedan poslovni sistem upravlja i manipuliše polako postaje bezbednosni imeprativ, a tome je u Republici Srbiji doprineo i Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i novi pravni okvir koji propisuje Evropska unija a to je GDPR Uredba (General Data Protection Regulation)
GDPR – Zakonska prekretnica u digitalnom dobu

GDPR – Zakonska prekretnica u digitalnom dobu

Odbrojavanje je počelo. Primena nove Opšte regulative o zaštiti podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) počinje 25. maja 2018. godine. Kompanije su do tada dužne da svoje programe za zaštitu podataka dovedu usklade za obavezama koje nameće ova Direktiva
GDPR - Održana Međunarodna konferencija na temu Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti

Održana Međunarodna konferencija na temu Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)

U organizaciji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, 17 i 18. aprila 2018. godine, održana je Međunarodna konferencija na temu Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)
Međunarodna konferencija na temu Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)

Međunarodna konferencija na temu Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)

U organizaciji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u utorak i sredu, 17 i 18. aprila 2018. godine (8.30-17 časova) u Klubu poslanika, Tolstojeva 2, održaće se Međunarodna konferencija na temu Opšte uredbe EU o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR)

Početak kraja? Novi izazovi za kompaniju Facebook na evropskom tlu

Kada govorimo o privatnosti podataka, Evropljani polako postaju nesigurni oko toga koliko privatnih podataka kompanije sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama prikljupljaju u Evropi i šta sa njima zapravo rade
Stroža zaštita podataka o ličnosti uvođenjem nove regulative!

Stroža zaštita podataka o ličnosti (GDPR) uvođenjem nove regulative!

Opšta regulativa o zaštiti podataka o ličnosti, odnosno General Data Protection Regulation (GDPR) predstavlja novi pravni okvir koji propisuje način korišćenja podataka o ličnosti građana Evropske unije
- Sponzor sajta -dahua srbija

INTERVJU

Zoran Ilić, security menadžer hotela Radisson Blu Old Mill: Hotel ne...

SecuritySEE vam otkriva sve tajne prvog hotela u Srbiji koji je dobio sertifikat Safehotels Alliance AB, i tako se našao među vrhunskim svetskim hotelima koji na prvo mesto stavljaju bezbednost gostiju i zaposlenih