Consultigence Group
Naslovna Sistemi bezbednosti

Sistemi bezbednosti

Security systems – Sistemi bezbednosti je jedna od glavnih kategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Sistemi bezbednosti Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Od MODNIH pista do OBAVEŠTAJNIH operacija: SMART ePANTS - Novi projekat špijuniranja!

Od MODNIH pista do OBAVEŠTAJNIH operacija: SMART ePANTS – Novi projekat špijuniranja!

Smart ePants projekat usmerava se ka razvoju odeće opremljene senzorima, kamerama i mikrofonima, koji će iz korena unaprediti način obaveštajnih operacija.

NOVI TREND U TRGOVINAMA: RADNICI LIDLA MORAĆE DA NOSE KAMERE NA UNIFORMI, A EVO...

Kako se navodi, enorman porast krađa, naročito tokom božićnih praznika, uslovio je Lidlove prodavnice da se odluče za nepopularne mere. Da li su kamere na uniformi zaposlenih adekvatno bezbednosno rešenje i da li su ovakve ekstremne mere u skladu sa zakonom?
motorola-solutions-aikom-international-jedna-briga-manje-uz-vb400-motorola-body-cam

MOTOROLA SOLUTIONS & AIKOM INTERNATIONAL: JEDNA BRIGA MANJE UZ VB400 MOTOROLA BODY CAM

Motorola Solutions predstavlja revolucionarno rešenje MOTOTRBO VB400 body kamera za dokumentovanje incidenta i unapređenje bezbednosti na radnom mestu. Saznajte zašto vam je ovaj mali uređaj tako potreban !
Trendovi u VIP zaštiti: Inovacije, taktike i strategije

Trendovi u VIP zaštiti: Inovacije, taktike i strategije

VIP zaštita je vitalna komponenta bezbednosti za visoko profilisane osobe. Razumevanje najnovijih trendova u industriji, tehnoloških inovacija, taktika i strategija ključno je za vrhunsku zaštitu VIP lica.
MOBILNE PATROLE: Nova era upravljanja bezbednosnim izazovima

MOBILNE PATROLE: Nova era upravljanja bezbednosnim izazovima

Ključna komponenta mobilnih patrola jeste upotreba naprednih tehnoloških rešenja. Softverska podrška koja prati mobilne patrole nije samo pomoćno sredstvo, već i edukativna platforma koja omogućava razvoj veština kod službenika.
VIDEO NADZOR U STAMBENIM ZGRADAMA: KOMŠIJA ILI ŠPIJUN?

VIDEO NADZOR U STAMBENIM ZGRADAMA: KOMŠIJA ILI ŠPIJUN?

Često se dešava da nečije pravo da zaštiti imovinu bude ispred prava na vašu privatnost. Instalacija sistema video nadzora i drugih uređaja kojima se omogućava prikupljanje podataka (video zapisa) zaista i može biti pogrešno korišćena, posebno ako vas dotični komšija ima „na zubu“. Onda se njegova „zaštita“ proširuje na sve aspekte koji imaju vezu sa vama.
Krađe u maloprodaji: Bezbednost VS Rizik

Krađe u maloprodaji: Bezbednost VS Rizik

Svet maloprodaje se neprestano menja, a izazovi sa kojima se prodavnice suočavaju postaju sve složeniji, naročito kada su u pitanju krađe. Da li se krade po sistemu „skup proizvod – skupa krađa“ ili se nešto promenilo? Koje su tehnike lopova i kako se zaštiti od krađa u prehrambenim i tekstilnim trgovinama? Saznajte.
ROBOTI NA STRAŽI: Da li fizičko obezbeđenje odlazi u penziju?

ROBOTI NA STRAŽI: Da li fizičko obezbeđenje odlazi u penziju?

U svetu gde tehnološki giganti neumorno pomeraju granice mogućeg, i gde automatizovana tehnologija postaje sveprisutni deo naše svakodnevice, nameće se ozbiljno pitanje: Da li će roboti uskoro i potpuno zameniti fizičko obezbeđenje?
Vožnja u eri velikog brata: Nove kamere pratiće kada kočite i ubrzavate

Vožnja u eri velikog brata: Nove kamere pratiće kada kočite i ubrzavate

Testiraju se nove kamere za kontrolu brzine. Reč je o vrlo jednostavnim uređajima koji mogu ispratiti dinamiku ubrzavanja ili naglog kočenja.
ultra-safe-tehnologija-na-gradilistu-za-22-vek-od-pametnih-slemova-do-dronova

ULTRA SAFE: Tehnologija na gradilištu za 22. vek – Od pametnih šlemova do dronova

Građevinski sektor je, složićete se, među najopasnijim, ali to ne znači da firme moraju da pristanu na visok nivo rizika. Od pametnih šlemova, preko VR i AR obuka, do upotrebe dronova, “ultra safe“ tehnologija, polako menja lice ove industrije, čineći je znatno bezbednijom.