checkpoint
Naslovna Sistemi bezbednosti

Sistemi bezbednosti

Security systems – Sistemi bezbednosti je jedna od glavnih kategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Sistemi bezbednosti Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

na-nemacke-puteve-stizu-kamere-koje-snimaju-upotrebu-mobilnog-telefona-u-voznji

Na nemačke puteve stižu kamere koje snimaju upotrebu mobilnog telefona u vožnji

Ako ste planirali da otputujete za Nemačku, budite uvereni da ćete za držanje i korišćenje telefona biti kažnjeni. Kamere su tako postavljene da imaju potpuni pregled kabine vašeg vozila.
ako-ne-vide-ne-mogu-da-kradu-vestacka-magla-najefikasnije-resenje-protiv-kradja

Ako ne vide, ne mogu da kradu! Veštačka magla – najefikasnije rešenje protiv krađa

Topovi ili generatori magle, komercijalno poznati i kao " veštačka magla ", su komplementarni deo  sistema tehničke zaštite koji parališe bilo kakvu aktivnost  lopova u par sekundi  sprečavajući ih da vide.  Ako ne vide, ne mogu da kradu.
(Ne)Realno? Iran postavlja kamere za identifikaciju žena koje krše pravilo oblačenja

(Ne)Realno? Iran postavlja kamere za identifikaciju žena koje krše pravilo oblačenja

Iranske vlasti postavljaju kamere na javnim mestima i putevima kako bi identifikovali i kažnjavali žene koje se ne pridržavaju kodeksa oblačenja. Upozorenje o kršenju šalju putem SMS-a.
Zaposleni u kompaniji Tesla tajno uzimali i delili privatne video zapise iz vozila

Zaposleni u kompaniji Tesla tajno uzimali i delili privatne video zapise iz vozila

Grupa zaposlenih u američkoj kompaniji Tesla tajno je pristupala i uzimala privatne video zapise iz automobila kupaca i delila ih putem internog sistema za razmenu poruka.
Prepoznavanje lica u supermarketima: Softver radi punom parom!

Prepoznavanje lica u supermarketima: Softver radi punom parom!

Sve više ljudi koristi parking mesta ispred supermarketa iako tamo zapravo ne kupuju. Zbog toga su u nekim nemačkim gradovima Rewe, Aldi i drugi trgovinski lanci postavili video nadzor, a jedan supermarket otišao je i korak dalje i pokrenuo softver za prepoznavanje lica.
tuca-video-dokazima-vozaci-ce-od-sada-moci-da-prijave-jedni-druge-za-prekrsaje

“Tuča“ video dokazima: Vozači će od sada moći da prijave jedni druge za prekršaje

Britanska tehnološka firma napravila je aplikaciju koja će biti dostupna od maja i omogućiće vozačima da prijave jedni druge direktno policiji za razne prekršaje kao što je nedavanje žmigavca, prolazak kroz crveno, korišćenje telefona…
Pojačane kontrole inspekcije rada: Poslodavcima se više ne isplati da krše zakon

Pojačane kontrole inspekcije rada: Poslodavcima se više ne isplati da krše zakon

Statistika povreda i smrtnih ishoda na radu za 2022. godinu nešto je povoljnija od one u 2021. Ipak, podaci su i dalje uznemiravajući. Statistiku bi trebalo da poboljša novi zakon o bezbednosti i zdravlju na radu koji donosi niz novina – povećane maksimalne kazne na dva miliona dinara, zatvaranje gradilišta čak i na 30 dana zbog ugrožavanja bezbednosti i zdravlja radnika.
Koliko je bezbedna digitalna vozačka dozvola? Evo šta treba da znate

Koliko je bezbedna digitalna vozačka dozvola? Evo šta treba da znate

Vaš telefon ćete morati da čuvate kao oči u glavi. To više nije samo telefon već postaje virtuelni dokument kojim potvrđujete vaš identitet i pravo da upravljate određenim tipom vozila bez pokazivanja dosadašnje, konvencionalne, plastične kartice. Ako izgubite telefon, vaša vožnja biće okvalifikovana kao nelegalna, osim ako sa sobom niste poneli i plastičnu ID saobraćajnu dozvolu.
Veće obaveze, a veće i kazne: Šta nam donosi novi nacrt Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu?

Veće obaveze, a veće i kazne: Šta nam donosi novi nacrt Zakona o bezbednosti...

Radnici koji na velikim visinama rade bez kaciga, ali i bez druge neophodne zaštitne opreme, česta su slika nekih gradilišta u Srbiji. Inspekcija stalno ponavlja da se kontrolišu gradilišta, ali ni inspektora nema dovoljno. Oni su nažalost često i u crnoj statistici. Nada je da će izmene zakona tu statistiku ukloniti, pa da vidimo koje su to novine Zakona o bezbednosti i zdravlja na radu
PTIČICA! Vaš prekršaj može da osvane na Instagram profilu MUP-a

PTIČICA! Vaš prekršaj može da osvane na Instagram profilu MUP-a

Pripadnici MUP-a saopštili su da će u narednom periodu intenzivnije snimati brzinu kretanja u zonama pešačkih prelaza bez zaustavljanja vozila, a prekršaji će biti procesuirani naknadno, dostavljanjem poziva vlasnicima vozila. .