Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Sistemi bezbednosti

Sistemi bezbednosti

Security systems – Sistemi bezbednosti je jedna od glavnih kategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Sistemi bezbednosti Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Pogled iz svakog ugla: Instalirano 67 kamera na Kalemegdanu

Pogled iz svakog ugla: Instalirano 67 kamera na Kalemegdanu

Iako je fizičko obezbeđenje na tvrđavi stalno prisutno i uspešno mesecima sprečava krađe i akte vandalizma, nedostatak video nadzora otežavao je identifikaciju i kažnjavanje učinilaca.
„Sezame, otvori se!“- Sigurnosna vrata za maksimalnu zaštitu

„Sezame, otvori se!“- Sigurnosna vrata za maksimalnu zaštitu

Investicija u sigurnosna vrata i alarmne sisteme nije više pitanje luksuza, već nužnost u svetu gde su provalnici sve sofisticiraniji u svojim metodama. Sigurnosna vrata ne samo da predstavljaju prvu liniju odbrane od neželjenih upada, već i šalju jasnu poruku nepozvanim gostima da je objekat ozbiljno zaštićen. Ideja da možemo reći "Sezame, otvori se" i ući u svoju kuću, bez straha od neželjenih posetilaca, svakako je nešto na čemu bi nam i faraoni pozavideli.
Kamere na putevima: Povećavaju bezbednost ili pune opštinsku kasu?

Kamere na putevima: Povećavaju bezbednost ili pune opštinsku kasu?

Iako Italija raspolaže sa više od 11.000 saobraćajnih kamera u svojoj mreži puteva, vlada koju predvodi Meloni želi da smanji broj uređaja koje kontrolišu lokalne opštine jer se koriste za sve druge svrhe izuzev za poboljšanje bezbednosti.

Video nadzor – prva linija odbrane

Individualna zaštita je postala možda i ključna kada pričamo o bezbednosti. Iako je većini ljudi prva asocijacija na pružanje bezbednosti država i institucije kojima je jedan od glavnih zadataka da brinu...

Zaštita objekata: Koliko pažnje posvećujemo izboru sigurnosnih mera?

Kada govorimo o zaštiti objekata, razlikujemo zaštitu koja se odvija u dva pravca. Prva grupa se odnosi na to ko ima pravo, odnosno ovlašćenje da pristupi određenom prostoru. Drugi pravac, odnosno vrsta zaštite se odnosi na to kakvu vrstu kontrole pristupa koristimo prilikom zaštite objekata.

Bez kamera u spavaćim sobama: Airbnb ažurira pravila za izdavanje smeštaja

Kompanija Airbnb je odlučila da "pojednostavi" svoja pravila vezana za upotrebu sigurnosnih kamera, sa fokusom na zaštitu privatnosti gostiju.
Zaštita od požara u obrazovnim ustanovama: Od opreme do edukacije

Zaštita od požara u obrazovnim ustanovama: Od opreme do edukacije

Bezbednost najmlađih predstavlja temelj svake vaspitno-obrazovne ustanove, a zaštita od požara je njen ključni segment. Širom sveta, škole usvajaju različite prakse za zaštitu od požara, od naprednih tehnoloških sistema do stroge obuke i edukacije.
InfraRed naočare: Prozor u skriveni svet

InfraRed naočare: Prozor u skriveni svet

InfraRed naočare i IR kamere imaju sposobnost da "vide" u potpunom mraku koristeći infracrveno zračenje. Nekada su bile rezervisane za vojne operacije i sofisticirane špijunske misije, danas sve više pronalaze svoje mesto u civilnom sektoru. Kada su infracrvene kamere nastale, kako rade, da li su korisne za praćenje i špijuniranje i kako mogu ugroziti privatnost? Saznajte…
Video nadzor za preporznavanje lica u školama i vrtićima u Srbiji

Video nadzor za prepoznavanje lica u školama i vrtićima u Srbiji

Zabrinutost stručnjaka za privatnost i bezbednost podataka, naglašava potencijalne rizike i intruzivnost tehnologije video nadzora za prepoznavanje lica , posebno kada je reč o vrtićima, školama i studentskim domovima.
Zaštita privatnosti u eri digitalnog nadzora Kakve su nam perspektive

Zaštita privatnosti u eri digitalnog nadzora: Kakve su nam perspektive?

U dobu digitalnog procvata, granica privatnosti neumitno se pomera. Sa kamerama na svakom uglu, od javnih prostora do intimnih kutaka naših domova, postavljamo ključno pitanje: Da li smo nenamerno zakoračili u Orvelov distopijski svet, gde "Veliki Brat" stalno nadgleda?