Balkan Security EXPO 2024
Naslovna IT Bezbednost Zaštita IT sistema

Zaštita IT sistema

IT system protection – Zaštita IT sistema je jedna od podkategorija kategorije IT bezbednost kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Zaštita IT sistema Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Crna Gora postaje regionalni centar za sajber bezbednost – WB3C obuke su već počele!

Crna Gora postaje regionalni centar za sajber bezbednost – WB3C obuke su već počele!

"Regionalni centar će postati ključno mesto gde se stiču znanja i veštine iz oblasti sajber bezbednosti", kazao je premijer
Zaboravite na lozinke: Računar se sam blokira čim “oseti“ da niste tu!

Zaboravite na lozinke: Računar se sam blokira čim “oseti“ da niste tu!

Microsoft radi na detektoru prisustva za Windows koji blokira računar ako niste tu. Sistemi za detekciju ljudi već se mogu naći u vrhunskim modelima laptopova.
Telefoni na meti hakera: Da li je vaš na listi?

Telefoni na meti hakera: Da li je vaš na listi?

Google "Project Zero" je otkrio ranjivosti na pojedinim uređajima, zbog kojih hakeri bez interakcije mogu da hakuju određeni telefon. Objavljena je lista potencijalno ugroženih telefona i uputstva za zaštitu.
kim-tec-enterprise-tim-primer-dobre-korporativne-prakse

KIM TEC ENTERPRISE TIM – PRIMER DOBRE KORPORATIVNE PRAKSE

Ljudski faktor u kompaniji je i rizik i kapital. Od same kompanije zavisi da li će postati jedno ili drugo. Oni su pokretačka snaga, a multidisciplinarni pristup i briga o bezbednosti i karijeri su preduslovi za ostvarivanje uspeha. Ko čini Enterprise tim i zašto je reprezent dobre poslovne prakse? Pročitajte u nastavku.

Za savremeno poslovanje, savremena zaštita – Korak ispred uz Acronis Advanced Security + EDR

Acronis nudi jedinstvenu i sveobuhvatnu zaštitu vašeg IT sistema kroz napredna rešenja – Advanced Security + Endpoint detection and Response (EDR). Pravovremeno, brzo, efikasno otkrivanje upada u sistem čini vaše poslovanje sigurnije nego ikad.
sveobuhvatna-sajber-zastita-vaseg-poslovanja-uz-acronis-cyber-cloud

Sveobuhvatna sajber zaštita Vašeg poslovanja uz Acronis Cyber Cloud

Acronis Cyber Protect Cloud sprečava zastoje u radu sa klijentima, gubitak podataka, ugrožavanje privatnosti. Pametno i multifunkcionalno rešenje korisnicima pruža višestruku sajber zaštitu. Jednostavnost, fleksibilnost korišćenja i probni FREE period opredeljuju izbor preko 5 miliona korisnika.

Kompanije u panici! Ransomware hara poslednjih godinu dana: Kako da sprečimo posledice?

Ransomware je postao popularno sredstvo za sajber kriminalce da unovče svoje aktivnosti. Oni koriste ransomware za šifrovanje krucijalnih podataka kompanija i traže da plate otkup zauzvrat. Ako kompanije nisu napravile rezervnu kopiju svojih informacija, moraju “kopati“ po džepovima da bi ih povratile.

Kupovina hleba kriptovalutama: Koliko je bezbedan sistem plaćanja nove generacije?

El Salvador je postala prva zemlja na svetu koja je zvanično proglasila bitkoin legalnom valutom, navodi se da trend počinje i u Njujorku i da će korisnici moći da plaćaju kriptovalutama - bitkoinima i Ethereumom na isti način na koji to rade sa svojim kreditnim karticama.

Sajber kriminal – večita pretnja kompanijama! Da li ste spremni na rizik?

U svetu u kojem sve više poslovnih procesa postaje automatizovano, a komunikacija kompanije je češće digitalna nego analogna, sajber kriminal predstavlja rastuću pretnju poslovnim bankovnim računima i kontinuitetu poslovanja.

Novi automobili sve više osetljiviji na krađe!

63% svih proizvođača automobila na tržištu ne testira polovinu svojih softverskih rešenja, hardvera i drugih tehnologija implementiranih u njihova vozila. Novi automobili imaju sve vrste sistema „bez ključa“ pomoću kojih može da se pristupi vozilu, a kriminalci koriste apsolutno svaku moguću ranjivost da bi ukrali automobile.

POSLEDNJE OBJAVLJENO