Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Sektori Saobraćaj

Saobraćaj

Saobraćaj i bezbednost je jedna od podkategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Saobraćaj, sigurnost i zaštita Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Vožnja u eri velikog brata: Nove kamere pratiće kada kočite i ubrzavate

Vožnja u eri velikog brata: Nove kamere pratiće kada kočite i ubrzavate

Testiraju se nove kamere za kontrolu brzine. Reč je o vrlo jednostavnim uređajima koji mogu ispratiti dinamiku ubrzavanja ili naglog kočenja.

UVEK U KADRU: Šta snimaju kamere na uniformama saobraćajne policije?

Kamere će koristiti policijski službenici saobraćajne policije prilikom obavljanja policijskih poslova ili primene policijskih ovlašćenja i dužni su da obaveste građane ukoliko se službeno postupanje snima audio i vizuelno. U daljem tekstu saznajte.
do-101-i-nazad-top-lista-bezbednosne-opreme-za-vozila

Do 101 i nazad: Top lista bezbednosne opreme za vozila

Zbog uvođenja novih tehnologija i nemilosrdnog razvoja postojećih, ova lista će se stalno menjati i ažurirati. Stoga, ovakva lista opreme za četvorotočkaše zasigurno neće biti 100% sveobuhvatna, ali će biti brojna. Spremite se da krenemo do 101 i nazad!

PAZI SNIMA SE! POLICAJCI U SRBIJI NOSIĆE KAMERE I NA UNIFORMAMA

Od 1. septembra deo pripadnika saobraćajne policije nosiće kamere na uniformama kao deo redovne opreme. najavljeno je juče iz MUP - a.
ODUZIMANJE VOZILA - NOVA KAZNA ZA VOZAČE! Evo šta kaže NOVI NACRT ZAKONA O SAOBRAĆAJU

ODUZIMANJE VOZILA – NOVA KAZNA ZA VOZAČE! Evo šta kaže NOVI NACRT ZAKONA O...

Vlada Srbije usvojila je nacrt novog Zakona o bezbednosti saobraćaja koji predviđa i uvođenje nove kazne – oduzimanje vozila. Spisak prekršaja zbog kojih nesavesni vozači mogu da ostanu bez kola ima čak 18 stavki.
EU: NOVI MONITOR OBAVEZAN U AUTOMOBILIMA OD 2024. GODINE

EU: NOVI MONITOR OBAVEZAN U AUTOMOBILIMA OD 2024. GODINE

Kako propisuje EU regulativa, od 7. jula naredne godine novi monitor biće obavezan za sva nova vozila registrovana u EU. Rezultati bi trebali da pomognu u istraživanju nesreća i dovedu do optimizovanih  sigurnosnih asistenata u automobilima
na-nemacke-puteve-stizu-kamere-koje-snimaju-upotrebu-mobilnog-telefona-u-voznji

Na nemačke puteve stižu kamere koje snimaju upotrebu mobilnog telefona u vožnji

Ako ste planirali da otputujete za Nemačku, budite uvereni da ćete za držanje i korišćenje telefona biti kažnjeni. Kamere su tako postavljene da imaju potpuni pregled kabine vašeg vozila.
tuca-video-dokazima-vozaci-ce-od-sada-moci-da-prijave-jedni-druge-za-prekrsaje

“Tuča“ video dokazima: Vozači će od sada moći da prijave jedni druge za prekršaje

Britanska tehnološka firma napravila je aplikaciju koja će biti dostupna od maja i omogućiće vozačima da prijave jedni druge direktno policiji za razne prekršaje kao što je nedavanje žmigavca, prolazak kroz crveno, korišćenje telefona…
Planirate putovanje? TOP 10 najčudnijih zakona inostranih zemalja koje treba da znate

Planirate putovanje? TOP 10 najčudnijih zakona inostranih zemalja koje treba da znate

Kada putujete, sigurni smo da ne želite da doživite neprijatnosti, poput plaćanja kazni ili da završite iza rešetaka! Zakoni koji važe kod nas, neće važiti u drugim zemljama, i to je ono što treba da imate na umu prilikom boravka, posebno kada su u pitanju daleke destinacije.
PTIČICA! Vaš prekršaj može da osvane na Instagram profilu MUP-a

PTIČICA! Vaš prekršaj može da osvane na Instagram profilu MUP-a

Pripadnici MUP-a saopštili su da će u narednom periodu intenzivnije snimati brzinu kretanja u zonama pešačkih prelaza bez zaustavljanja vozila, a prekršaji će biti procesuirani naknadno, dostavljanjem poziva vlasnicima vozila. .

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."