Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Sektori Trgovina

Trgovina

Retail security – Trgovina i bezbednost je jedna od podkategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Trgovina, sigurnost i zaštita Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

KRAĐE U MALOPRODAJI: Za sitnu krađu, sitna i kazna!

U Srbiji i pored nadzornih kamera krađe u prodavnicama su sve učestalije, a domišljatost lopova nema granica, kao ni dijapazon meta krađa.

Veća bezbednost trgovanja: Usvojen Zakon o robnim berzama

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je Zakon o robnim berzama koji donosi osnove za razvoj robno-berzanskog tržišta, a ključna novina je veća bezbednost trgovanja koja će biti omogućena na više načina.

Bezbedna online kupovina: opasnosti i zaštita (drugi deo)

Zbog praktičnosti kupovine na dohvat ruke i velikom izboru ponuda i proizvoda, online kupovina je sve više popularna, ali je ona takođe isplativa mnogim prevarantima i zlonamernim korisnicima, kao što smo već pisali. Pre nego što „krenete“ u online kupovinu razmislite o posledicama vaših akcija na internetu i preduzmite mere predostrožnosti, kako biste na miru uživali u čarima online šopinga.

Bezbedna online kupovina: opasnosti i zaštita (prvi deo)

Internet, kao mreža koja je promenila svet, svakodnevno nas iznenađuje svojim mogućnostima i inovacijama, koje konstantno izbacuje na tržište. Ne postoji životna sfera do koje internet nije dopreo i načinio neke promene. Poslednjih godina posebno je aktuelno to što je internet revolucionirao način na koji kupujemo.

Prednosti IP tehnologije u trgovini

Analogni sistemi video nadzora imaju brojne nedostatke, od nejasne slike do arhiviranja snimaka. Zbog male rezolucije oni beleže video zapise sa nedostatkom detalja, naročito u uslovima smanjenog osvetljenja. Danas, napredne digitalne IP...
Bezbednosni rizici tržnih centara

Bezbednosni rizici tržnih centara

Shopping centri su poznata karakteristika urbanog razvoja i predstavljaju posebne izazove za sprečavanje kriminala. Postoje izveštaji istraživanja koja su sprovedena u shopping molovima u Evropi, u koima se ispituju neka od pitanja koja su nastala iz razvoja eksperimentalnih procedura za prevenciju kriminala u tržnim centrima.
saveti-za-bezbedno-placanje-karticama-u-inostranstvu

Saveti za bezbedno plaćanje karticama u inostranstvu

Sezona letovanja i odmora je pred nama, a jedna od dilema koje planiranje putovanja nosi sa sobom je - da li za plaćanje koristiti gotovinu ili platnu karticu? Sigurno je da nam korišćenje platnih kartica u inostranstvu obezbeđuje veću fleksibilnost, ali preduslov za pravilno i bezbedno korišćenje je blagovremeno informisanje i pridržavanje saveta.
Čuvajte se: Evo zašto lopovi vole tržne centre i jedva čekaju praznike

Čuvajte se: Evo zašto lopovi vole tržne centre i jedva čekaju praznike

U žurbi između kupovine poklona, ukrasa za dekoraciju i poslednjih priprema za proslave, mnogi od nas verovatno nisu dovoljno pažljivi dok obavljaju kupovinu u velikim marketima, dok pakuju stvari na parkingu ili podižu novac na bankomatu. Ovakav „haos” lopovi prosto obožavaju
6 neobičnih načina na koje prodavci prate svaki vaš korak

6 neobičnih načina na koje prodavci prate svaki vaš korak

Da li ste se ikada zapitali kako neki, posebno veliki trgovinski lanci, imaju šesto čulo kada je reč o stvarima koje su vam baš u tom trenutku potrebne ili koje želite? Kako su znali da baš tih dana tragate za savršenim cipelama, za kaputom ili možda dečijih krevetom?
Brza hrana, lake pare

Brza hrana, lake pare

Od kraja 2009. do marta 2010. godine, nacionalni lanac pekara sa franšizantima u Brauard okrugu, Florida, pretrpeo je niz noćnih provala gde je ukradeno na hiljade dolara, a imovina oštećena

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."