infopoint- proverite kako posluju vaši saradnici
Naslovna Novosti

Novosti

Najnovije vesti i dešavanja u sektoru bezbednosti čitajte u magazinu za bezbednost SecuritySEE.com. Novosti – bezbjednost, zaštita, sigurnost, obezbedjenje, security, protection, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Prepoznavanje lica i nije baš tako savršeno: „pametni Makeup“ ipak može prevariti pametne sisteme

U istraživanju grupe sa Univerziteta Ben-Gurion u Negevu, tim je ispitao da li bi pažljive tehnike oblikovanja konutra šminkom mogle da prevare sistem za prepoznavanje lica. Ovde nema napadno iscrtanih kontura, pruga ili zaslepljujućih šara; ove tehnike govore o prirodnom izgledu i šminkeri ih svakodnevno koriste. Teorija je testirana sistemom sa dve kamere u hodniku. Pojedinac je ispravno identifikovan u 47,57% kadrova u kojima je detektovano lice bez šminke. Sa nasumičnim sastavom, ovo je palo na 33,73%, međutim, primenom namerno osmišljene šeme šminke tima, napadač je identifikovan u samo 1,22% kadrova.

Tinejdžeri oprez! 5 najčešćih prevara na internetu i kako se zaštititi

Budući da su društveni mediji digitalno igralište za većinu tinejdžera, prirodno je da će preduzimljivi prevaranti pokušati da ih targetiraju tamo gde provode većinu svog vremena, istraživajući njihove profile i preferencije. U eri tehnološke ekspanzije, veliki procenat roditelja razume se u tehnologiju tek toliko da je koristi za svoje potrebe, ali ne i da edukuje decu po pitanju rizika u koje bespotreno mogu da se upuste njihova deca.

Rekordna kazna za WhatsApp – 225 miliona evra zbog povrede privatnosti

WhatsApp je u Irskoj kažnjen sa 225 miliona evra za povredu GDPR-a i kršenja privatnosti. Ovo je najveća kazna ikad izrečena od strane Irske komisije za zaštitu podataka, nadležne za ovu zemlju u kojoj Facebook ima sedište.Istraga je ispitala da li je WhatsApp ispunio svoje obaveze prema Opštoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) u pogledu pružanja informacija i transparentnosti tih informacija i korisnicima i ne-korisnicima WhatsApp usluga. To uključuje transparentnost informacija koje se pružaju korisnicima o obradi njihovih podataka između WhatsAppa i Facebook kompanije.

BEZBEDNOST AERODROMA: TRENDOVI I IZAZOVI

Danas imamo ekstremno povezivanje svih uređaja:   fizička sredstva, uključujući skenere, kontrolu pristupa i odlaska i povezane sigurnosne kamere, što sajber kriminalcima olakšava pristup fizičkoj opremi. Ekspanzijom IoT uređaja pojavljuju se nove mogućnosti, ali i, što je još važnije, pojavljuju se novi izazovi, povezani sa inherentnim nedostatkom sigurnosti ovih uređaja. Zbog toga je važno uložiti u zaštitu budući da su aredoromi i dalje interesantni iz ugla terorista, posebno ako uzmemo u obzir tehnološke ranjivosti sistema i nove načine izvođenja terorističkih napada

POŽAR U TRŽNOM CENTRU U BLOKU 70: Gorelo je 4.000 kvadrata, više od 127...

Borba sa vatrenom stihijom trajala je čitavu noć, a na licu mesta bilo je više od 50 vatrogasnih vozila. Gasili su požar 8 sati bez prestanka. Gorelo je 4.000 kvadrata. Iako je situacija pod kontrolom, potpuno gašenje požara moglo bi da potraje i još dva-tri dana, a i dalje se povremeno mogu čuti i male detonacije.

RAD OD KUĆE ILI NOĆNA MORA? Svetska kompanija vrši pritisak na zaposlene da prihvate...

Zaposleni u kompaniji Teleperformance sa sedištem u Kolumbiji, izjavili su da su veoma zabrinuti zbog novog ugovora, koji je prvi put objavljen u martu. Ugovor dozvoljava instalacju i upotrebu CCTV kamera zasnovanih na veštačkoj inteligenciji (AI) u domovima zaposlenih, glasovnu analitiku i skladištenje podataka prikupljenih od članova porodice radnika, uključujući i maloletne osobe. Teleperformance zapošljava više od 380.000 radnika širom sveta, uključujući 39.000 radnika u Kolumbiji.

Internet igralište: Koji su rizici i kako zaštititi decu na mreži?

Podučavanje dece o rizicima koje nose aktivnosti na mreži, može biti još jedan važan korak kako bi njihovo iskustvo bilo sigurno, zabavno i zaštićeno. Međutim, bezbednost dece na Internet igralištu može biti izazov. Na kraju krajeva, nema učitelja koji bi ih čuvali - i zasigurno ih ne možete pratiti svakog trenutka. Statistika NetSmartza (Nacionalni centar za nestalu i eksploatisanu decu), potvrđuje činjenicu da su deca na mreži više nego ikad što potvrđuje i činjenica da je čak 93% dece starosti od 12 do 17 godina na mreži, a 75% iste starosne grupe ima mobilne telefone, 73% tinejdžera ima profile društvenih mreža na web lokacijama poput Facebooka, a skoro polovina postavlja svoje slike.

Bezbednost gradilišta: Kako izbeći nesreće na građevini?

Rad na gradilištima povezan je sa mnogim rizicima koji mogu izazvati nesreće različitih vrsta, čak i smrtonosne : pad sa visine; povrede ili smrt prouzrokovani materijalima i alatima koji padaju sa visine; posekotine od mehaničkih, oštrih predmeta i uređaja za rad, modrice, uganuća, problema sa leđima pri rukovanju teretom; kontakt sa opasnim materijama itd. U vezi sa tim prioritet se mora dati merama koje eliminišu ili smanjuju rizik na izvoru i obezbeđuju kolektivnu zaštitu.

NOĆNI IZLASCI I TREĆE SMENE: Top saveti za Vašu bezbednost

Odlično znamo da su noć i san od velikog značaja za raposloženje, bioritam, energiju, produktivnost, efikasnost, uopšte rezultate, psihički, socijalni i porodični život. Ovi aspekti su krucijalni, ali treba napomenuti da umor i doba dana kao i prethodno uložena energija utiču i smanjuju motoriku, percepciju, opažanja i reflekse, i da su veće šanse da osoba bude ranjivija i nespremna za reagovanje u slučaju napada u sitne sate.

Letujte pametno: TOP saveti za bezbedan odmor!

Letnji odmor je divan način da se oslobodite stresa, istražite nova mesta i kulture, ponovo povežete sa ljudima koji vam znače, fantastičan način da pritisnete „reset“ i isključite se od svakodnevnice i posla, i kvalitetno provedete vreme najpre sa samim sobom. Kako odmor može pružiti zadovoljstvo, tako može biti i noćna mora zahvaljujući kriminalcima – od sitnih lopova do ozbiljno organizovanih struktura koje vrbuju turiste i od njihovih dolazaka žive. Kako ne bi ste bili lak plen poslušajte bar neke od navedenih saveta i ostanite bezbedni gde god se nalazite.
- Strateški partner -security market srbija
- Sponzor sajta -dahua srbija

INTERVJU

Dejan Šobić, kompanija Assa Abloy: Naša tajna je u pouzdanosti i...

Kompanija Assa Abloy je najveći svetski dobavljač inteligentnih rešenja zaključavanja i drugih sigurnosnih rešenja. Kroz razvoj inovativnih proizvoda koji korisnicima omogućavaju sigurnost, zaštitu i poverenje, kompanija Assa Abloy posvećena je poboljšanju života kupaca