Naslovna Novosti

Novosti

Najnovije vesti i dešavanja u sektoru bezbednosti čitajte u magazinu za bezbednost SecuritySEE.com. Novosti - bezbjednost, zaštita, sigurnost, obezbedjenje, security, protection, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

sertifikacija-za-rad-sa-tajnim-podacima-kako-da-budete-ugovarac-u-poverljivom-ugovoru

SERTIFIKACIJA ZA RAD SA TAJNIM PODACIMA: Kako da budete ugovarač u poverljivom ugovoru?

Da biste učestvovali kao ponuđač proizvoda ili usluga u poverljivim ugovorima, odnosno javnim nabavkama u kojima konkursna dokumentacija sadrži tajne podatke, zakonodavstvo nameće kao obavezu posedovanje sertifikata za rad sa tajnim podacima. Dobijanje sertifikata je besplatno, ali su uslovi koje je potrebno ispuniti u procesu sertifikacije veoma strogi.
globalni-indeks-mira-negativni-trend-se-nastavlja-svet-je-sve-opasniji

GLOBALNI INDEKS MIRA: Negativni trend se nastavlja, svet je sve opasniji

Naša planeta je tokom proteklih godinu dana postala nesigurnije mesto, pokazuje Globalni indeks mira, ukazujući na činjenicu da dugogodišnji globalni konflikti ostaju nerešeni, kao i da su SAD i druge svetske sile suočene sa političkim nestabilnostima. Na skali Globalnog indeksa mira većina država nazaduje, dok se Srbija nalazi u zlatnoj sredini. Procenjuje se da konflikti, ratovi i nasilje godišnje koštaju 15 biliona dolara.
Konferencija INFOTECH 2018

Konferencija INFOTECH 2018

ASIT (Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije Srbije), pod pokroviteljstvom resornih ministarstava Vlade Republike Srbije i Privredne komore Srbije, zajedno sa značajnim domaćim i stranim firmama, ICT korisnicima, IEEE i ISACA sekcijama, organizuje INFOTECH Konferenciju i Izložbu, 6. i 7. juna 2018. godine, u Hotelu "Izvor", Aranđelovac.
PREDSTAVLJEN PROJEKAT„SAMOODBRANA POD STRESOM” U OPŠTINI SAVSKI VENAC

Predstavljen projekat „SAMOODBRANA POD STRESOM” u opštini Savski venac

Predsednica opštine Savski venac i Saveta za rodnu ravnopravnost grada Beograda Irena Vujović i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević predstavile su u prostorijama opštine projekat „Samoodbrana pod stresom” čiji je cilj da unapredi psihofizičke sposobnosti i potrebne veštine i znanja za bezbedniji život žena u savremenom okruženju.
Obeležen Dan policije Srbije

Obeležen Dan policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova obeležilo je 27. maja 2018. godine centralnom svečanošću svoj Dan na kome je prikazalo sposobnosti i veštine svojih pripadnika, kao i opremu i vozila sa kojima raspolaže, a predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je da pripadnici MUP-a štite našu slobodu, spokoj, mir i bezbednost.
ODRŽAN SKUP SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA KORPORATIVNE BEZBEDNOSTI U NOVOM SADU

Održan skup Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti u Novom Sadu

U Novom Sadu, 26. maja 2018. godine održano je tradicionalno druženje menadžera korporativne bezbednosti, koje ima za cilj da okupi članove Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti, kako bi razmenili ideje i iskustva na temu korporativne bezbednosti i upravljanja rizicima u kompanijama iz kojih dolaze.
Dahua Technology izlagala je svoje proizvode na najvećem sajmu kineskih proizvođača „2018 Zhejiang Export Fair’’

DAHUA TECHNOLOGY na sajmu kineskih proizvođača „2018 ZHEJIANG EXPORT FAIR’’

Dahua Technology izlagala je svoje proizvode na najvećem sajmu kineskih proizvođača „2018 Zhejiang Export Fair’’ koji je održan u Belmax centru u Beogradu u periodu od 24. do 26. maja.
Srpski lekari zabrinuti za svoju bezbednost

Srpski lekari zabrinuti za svoju bezbednost!

Lekar Branko S. (39) lakše je povređen na radnom mestu u Domu zdravlja Novi Beograd, u Bulevaru maršala Tolbuhina, kada ga je fizički napao pacijent. Kako mediji prenose, lekara je u ordinaciji M. J. (29) prvo vređao, a zatim ga napao, pocepao zdravstvene kartone i pobegao. Lekar je u incidentu lakše povređen, a policija utvrđuje sve okolnosti ovog slučaja i traga za napadačem.
Javna rasprava o nacrtima Strategije nacionalne bezbednosti Republike Srbije i Strategije odbrane Republike Srbije

Javna rasprava o nacrtima Strategije nacionalne bezbednosti Republike Srbije i Strategije odbrane Republike Srbije

U postupku pripreme nacrta Strategije nacionalne bezbednosti Republike Srbije i Strategije odbrane Republike Srbije, Ministarstvo odbrane sprovelo je javnu raspravu, u skladu sa Programom javne rasprave koji je odredio Odbor za pravni sistem i državne organe Vlade Republike Srbije, na 44. sednici održanoj 18. aprila 2018. godine.
Održana Međunarodna konferencija „Cyber risk“ u Zagrebu

Održana Međunarodna konferencija „Cyber risk“ u Zagrebu

Međunarodna konferencija Cyber Risk održana je u hotelu Westin Zagreb, 22. maja 2018. godine, u organizaciji Hrvatskog instituta za urbanu sigurnost i medijskog pokroviteljstva časopisa Zaštita i kompanije Tectus d.o.o.
- Sponzor sajta -dahua srbija
- Najava -energetika-ekologija-112-expo

INTERVJU

GRAĐANI OPREZ: Čuvajte se lažnih detektiva

Od donošenja Zakona o detektivskoj delatnosti 2013. godine samo pet detektivskih agencija u Srbiji je dobilo licencu, odnosno rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova da ispunjavaju propisane uslove i da im je dozvoljeno obavljanje detektivske delatnosti