checkpoint
Naslovna Novosti

Novosti

Najnovije vesti i dešavanja u sektoru bezbednosti čitajte u magazinu za bezbednost SecuritySEE.com. Novosti – bezbjednost, zaštita, sigurnost, obezbedjenje, security, protection, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

neizbezan-trend-sastanak-na-slepo-uz-ove-bezbednosne-savete-nema-greske

NEIZBEŽAN TREND – SASTANAK „NA SLEPO“! Uz ove bezbednosne savete NEMA GREŠKE!

Euforični osećaj i želja za dobrim provodom često stavljaju rizike u drugi plan. Tehnologija je promenila način na koji mislimo, komuniciramo i živimo tako da svi uzrasti, bez izuzetaka suočeni su sa sve redovnijim situacijama upoznavanja na slepo. Zbog toga je važno da ne potcenite opasnosti. Šta nam donose „sastanci na slepo“ i kako bezbedno da "konzumiramo" neizbežan trend?

Stigla pravila za vozače električnih trotineta!

Vožnja električnih trotineta biće dozvoljena na biciklističkim stazama, a u izuzetnim situacijama i na kolovozu, a brzina će im biti ograničena na 25 km/h. Takođe, strogo će biti zabranjen prevoz još jedne osobe, što je postala praksa velikog broja roditelja koji svakodnevno na taj način prevoze svoju decu.
Facebook i Instagram uvode novu opciju za zaštitu tinejdžera i njihove privatnosti

Facebook i Instagram uvode novu opciju za zaštitu tinejdžera i njihove privatnosti

Facebook je omogućio tinejdžerima nove alate zaštite kao i mogućnost da destigmatizuju intimne slike, da traže pomoć́ i preuzmu kontrolu nad svojim podacima. Funkcije su već dostupne, ali će biti potrebno neko vreme da u potpunosti stignu do svih tinejdžera.
oprez-prevara-u-toku-je-zloupotreba-licnih-podataka-gradjana-cert-upozorava-na-laznu-stranicu-narodne-banke-srbije

OPREZ, PREVARA! U toku je zloupotreba ličnih podataka građana – CERT upozorava na lažnu...

U toku je prevara građana na lažnoj stranici Narodne banke Srbije gde im se nudi lažna mogućnost da dupliraju iznos na Dina kartici, ukoliko dostave tražene podatke, upozorio je CERT.
world-security-cup-obezbedjenje-navijaca-na-svetskom-prvenstvu-katar-2022

WORLD SECURITY CUP – KATAR 2022: OBEZBEĐENJE NAVIJAČA NA SVETSKOM PRVENSTVU

Prodaja ulaznica za događaj približava se na neviđenih 1,2 miliona posetilaca što povlači da je „pametna bezbednost“ od krucijalnog značaja za obezbeđenje na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. Nove tehnologije obećavaju novo iskustvo, a kako ono izgleda, pročitajte u nastavku.
stize-nova-tehnologija-za-snimanje-prekrsaja-evo-zasto-se-uvode-nove-kamere-i-super-radari

Stiže nova tehnologija za SNIMANJE PREKRŠAJA: Evo zašto se uvode nove kamere i “super“...

Pored prekoračenja brzine, nove kamere detektovaće i korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje, kao i nevezivanje sigurnosnog pojasa. Kazne za alkohol, pojas i korišćenje telefona biće povećane.
top-10-gradova-koji-imaju-najvise-cctv-kamera-globalna-rang-lista

TOP 10 gradova koji imaju najviše CCTV kamera – Globalna Rang lista

Zbog trenda koji sada imamo da “Svi žele u gradove“, mnogi od najvećih svetskih gradova postali su dom desetinama miliona ljudi, ali i stecište kriminala zbog čega je neophodno pojačanje broja sigurnosnih kamera. Evo koji gradovi se nalaze na rang listi sa najviše CCTV kamera.
zaviri-u-drug-svet-smart-naocare-prozor-u-buducnost

Zaviri u drugi svet! SMART naočare – Prozor u budućnost

Možda izgledaju kao obične naočare, ali ovi smart uređaji zasigurno to nisu i omogućavaju korisnicima da dožive vizuelne efekte proširene stvarnosti i povežu se sa virtuelnim svetom oko sebe.
sextortion-sa-cime-se-suocavaju-nasa-deca-i-sta-roditelji-treba-da-znaju

SEXTORTION – Sa čime se suočavaju naša deca i šta roditelji treba da znaju?

Predatori na mreži putem prevara, manipulativnih tehnika prinuđuju mlade da dele eksplicitne video sadržaje i svoje fotografije, a često i otvorenim ucenama da će isti biti objavljeni javno ukoliko ne nastave sa slanjem sličnog sadržaja – “sextortion“. Saznajte u daljem tekstu sa čime se suočavaju vaša deca i kako da ih zaštitite.
video-zapisi-na-drustvenim-mrezama-ulazna-vrata-za-kradju-biometrijskih-podataka

Video zapisi na društvenim mrežama – Ulazna vrata za krađu biometrijskih podataka

Novi izveštaj stručnjaka za sajber bezbednost izaziva zabrinutost zbog hakera koji jedva čekaju da se dočepaju vaših biometrijskih podataka preko video zapisa koje ste postavili na društvenim mrežama.„Javnim deljenjem određenih vrsta sadržaja na društvenim medijima, dajemo hakerima priliku da dobiju našu biometriju“.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."