checkpoint
Naslovna Novosti

Novosti

Najnovije vesti i dešavanja u sektoru bezbednosti čitajte u magazinu za bezbednost SecuritySEE.com. Novosti – bezbjednost, zaštita, sigurnost, obezbedjenje, security, protection, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

intersec-dubai-2023-oborio-rekorde-posecenosti

INTERSEC DUBAI 2023 OBORIO REKORDE POSEĆENOSTI

Intersec, vodeći svetski sajam bezbednosti održan je u Svetskom trgovinskom centru Dubaija koji se prostire na više od 48.000 kvadratnih metara i devet hala. Posetioci su imali prilike da vide najnovije bezbednosne proizvode i rešenja od kontrole pristupa, video nadzora, video analitike, VMS-a do tehnologija zasnovanih na oblaku.

Završavam Fakultet bezbednosti – Šta dalje?

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu u saradnji sa kompanijom loop organizuje onlajn panel diskusiju „Završavam Fakultet bezbednosti, šta dalje?“ u četvrtak, 23. februara 2023. u periodu od 13 do 14:30 časova. Prijavite se putem linka i učestvujte na događaju!
Krađa punjača električnih automobila - Novi trend među lopovima

Na meti lopova i stanice za punjenje električnih vozila: Evo šta se krade!

Bilo je i krađa kućnih punjača, ali kabeli na javnim stanicama za punjenje su atraktivniji lopovima jer sadrže veći procenat bakra koji se može preprodati na crnom tržištu.
Zdravstveni podaci na izvolte Da li aplikacija “Moj Doktor“ ugrožava privatnost građana

Zdravstveni podaci na izvolte: Da li aplikacija “Moj Doktor“ ugrožava privatnost građana?

Sa e- mail naloga povezanim sa sajtom za zakazivane lekarskih pregleda “Moj doktor“ počeli su brojnim korisnicima da pristižu virusi ili zlonamerni programi. Navodi se da infrastruktura aplikacije “Moj Doktor“ nije adekvatno zaštićena i da je veoma moguće da su zdravstveni podaci građana kompromitovani.
biometrijski-video-nadzor-na-javnim-mestima-za-ili-protiv

BIOMETRIJSKI VIDEO NADZOR NA JAVNIM MESTIMA: ZA ILI PROTIV?

Nekada davno, ideja o prepoznavanju lica je možda bila nešto što smo povezivali sa svetovima naučnofantastičnih filmova. Međutim, tehnologija je već u širokoj upotrebi, u privatnim i javnim prostorima.
10-zanimljivih-cinjenica-o-biometriji-koje-sigurno-niste-znali

10 zanimljivih činjenica o biometriji koje sigurno niste znali!

Gledajući brojne filmove, videli smo da se otiskom prsta ili skeniranjem mrežnjače otvaraju vrata poverljivih prostorija. Upotreba biometrije nije rezervisana samo na kontrolu pristupa prostorijama, već, kao što i znate, prisutna je kao i modalitet otključavanja naših pametnih telefona.
nedelja-privatnosti-2023-koliko-kaskamo-za-tehnoloskim-razvojem

Nedelja privatnosti 2023: Koliko kaskamo za tehnološkim razvojem?

Nedelja privatnosti koja se obeležava 28. januara, stavlja u fokus pitanja privatnosti i zaštite podataka o ličnosti, kroz diskusiju sa stručnjacima iz civilnog, privatnog i javnog sektora. U fokusu će biti biometrijsko prepoznavanje lica i brojne teme u okviru prikupljanja digitalnih podataka.
nocna-mora-ili-stvarnost-pametna-kancelarija-prati-zaposlene-pomocu-infracrvenih-senzora-gps-a-i-glasovne-analize

Noćna mora ili stvarnost? Pametna kancelarija prati zaposlene pomoću infracrvenih senzora, GPS-a i glasovne...

Zaposleni mogu očekivati da će biti nadgledani na poslu više nego ikada u 2023. zbog tehnološkog “buma“. U naš poslovni život stižu pametne kancelarije - infracrveni senzori, GPS praćenje i analiza glasa.
meta-obara-rekorde-izrecena-kazna-od-390-miliona-evra-zbog-bombardovanja-korisnika-ciljanim-oglasima

Meta obara rekorde: Izrečena kazna od 390 miliona evra zbog „bombardovanja“ korisnika ciljanim oglasima

Meta je kažnjena u iznosu od 390 miliona evra zbog povrede Evropskih regulativa o zaštiti ličnih podataka, odnosno zbog zloupotreba podataka korisnika koji su ciljani brojnim personalizovanim reklamama na facebook-u i Instagramu. Najveći deo finansijskog priliva kompaniji ide upravo od naših podataka iskorišćenih za personalizovane reklame. I dalje mislite da je korišćenje aplikacija besplatno?
https://www.securitysee.com/2022/12/bezbednosni-trendovi-i-predikcije-za-2023-godinu-da-li-nas-sve-ovo-ceka/?swcfpc=1

Bezbednosni trendovi i predikcije za 2023. godinu: Da li nas sve ovo čeka?

Stručnjaci predviđaju porast krađa, deficit bezbednjaka, nedostatak profesionalnosti, uticaj kriza na poslovanje. Nijanse se razlikuju od države do države, ali jedno je prisutno: svi ovi faktori u većoj ili manjoj meri transformisaće način funkcionisanja i poslovanja, a neki tehnološki trendovi poput prihvatanja kulture veštačke inteligencije, promeniće i život koji znamo.

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."