Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Novosti

Novosti

Najnovije vesti i dešavanja u sektoru bezbednosti čitajte u magazinu za bezbednost SecuritySEE.com. Novosti – bezbjednost, zaštita, sigurnost, obezbedjenje, security, protection, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Odbrojavanje je počelo: Maja Mijatović otkriva detalje o Balkan Security Expo 2024

Odbrojavanje je počelo: Maja Mijatović otkriva detalje o Balkan Security Expo 2024

Maja Mijatović iz organizacije Balkan Security EXPO 2024, za SecuritySEE magazin, daje detaljan uvid za sve entuzijaste i profesionalce u oblasti bezbednosti. Od toga gde se održava, šta vas očekuje i gde možete kupiti kartu. BSE startuje za samo par dana, pročitajte tekst i ne čekajte, već nabavite kartu već danas!
Evropska godišnja konferencija CII u Barseloni 2024

Evropska godišnja konferencija CII u Barseloni 2024

Savet međunarodnih istražitelja (CII) održao je svoj prestižni Evropski regionalni sastanak ovoga puta u Barseloni
Bezbednost objekata kao imperativ: Zakonski okviri i očekivanja korisnika na FMBAS konferenciji

Bezbednost objekata kao imperativ: Zakonski okviri i očekivanja korisnika na FMBAS konferenciji

FMBAS konferencija je ponovo potvrdila svoju ulogu ključne platforme za razmenu znanja i iskustava u oblasti održivosti, tehnologija i facility managementa. Saznajte gde smo danas kada je reč o bezbednosti objekata.
MARKO STOŠIĆ: „Ključna uloga menadžera bezbednosti je da uspostavi sistem bezbednosti na svim nivoima u organizaciji“

MARKO STOŠIĆ: „Ključna uloga menadžera bezbednosti je da uspostavi sistem bezbednosti na svim nivoima...

Svedoci smo da se na bezbednost stavi akcenat kada se nešto negativno desi i većina polazi od toga da je „Sve dobro dok se drugima dešava“. A da li je baš to dobar primer ili treba da se vodimo da je investicija najbolja prevencija u bezbednost po modelu „Lead by example“? Marko Stošić odgovara na ta i druga brojna pitanja. Zašto komplikovano kad može jednostavno? - Učite iz tuđih iskustava!
SANJIANG na Balkan Security Expo - Zaviri u svet zaštite od požara

SANJIANG na Balkan Security Expo – Zaviri u svet zaštite od požara

Otkrijte zašto je SANJIANG sinonim za pouzdanost i inovaciju u oblasti zaštite od požara. Posetite štand 11 i saznajte više o njihovim naprednim rešenjima.

Novi zakon za novi AI poredak: Zeleno svetlo za Zakon o veštačkoj inteligenciji

Zemlje članice Evropske unije dale su u utorak konačan dogovor za prvi veliki zakon na svetu kojim se reguliše upotreba veštačke inteligencije, pošto se institucije širom sveta utrkuju u uvođenju ograničenja za ovu tehnologiju.
GS&LP - Brutalna dominacija: Izlagač i obezbeđenje na Balkan Security Expo 2024

GS&LP – Brutalna dominacija: Izlagač i obezbeđenje na Balkan Security Expo 2024

Obezbeđenje ovog prestižnog događaja obavljaće stručni pripadnici kompanije Group Security & Loss Prevention (GS&LP) koja je poznata po svojim vrhunskim uslugama fizičkog obezbeđenja.

Da li će autori moći da kontrolišu obradu svojih tekstova od strane Chat GPT-a?

Svedoci smo konstantnog razvoja veštačke inteligencije i njene upotrebe u svakodnevnom životu. I iako je bez sumnje taj razvoj sa sobom doneo dosta prednosti, među kojima je i Chat GPT, korisnici...

Počeli su Dani korporativne sigurnosti u Sloveniji

U Brdu kod Kranja otvorena je 15. međunarodna konferencija „Dani korporativne sigurnosti 2024“., u organizaciji Instituta za korporativne bezbednosne studije i Udruženja korporativne bezbednosti Slovenije. Konferenciju je otvorio dr.sc. Denis Čaleta, predsednik...
POLIGRAF I DETEKTIVSKE ISTRAGE ZA PROVERU BOLOVANJA ZAPOSLENIH?

POLIGRAF I DETEKTIVSKE ISTRAGE ZA PROVERU BOLOVANJA ZAPOSLENIH?

Detektivi kažu da se u ovim slučajevima ne služe prisluškivanjem i radnjama koje se kose sa zakonom. Ali, kako pišu mediji, pojedini poslodavci koriste poligraf koji se inače upotrebljava u istragama zbog krivičnih dela. Ipak, u Srbiji nije prihvaćen kao dokaz na sudu. Da li nas ovakve (ne)prihvatljive metode mogu koštati radnog mesta i karijere?

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."