Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Sektori

Sektori

Security sectors – Bezbednosni sektori je jedna od glavnih kategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Bezbjednost u sektorima Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

Nuklearni sat otkucava – Hoće li biti novog Černobilja?

Nuklearni sat otkucava – Hoće li biti novog Černobilja?

Između 2,3 i 2,5 kubnih metara radioaktivne "tečnosti" curi iz objekta svakog dana, a potencijalna nesreća u Selafildu može biti dosta opasnija od Černobilja jer sadrži znatno više radioaktivnog materijala nego nuklearna elektrana u Ukrajini. Navodi se i da bi ispuštanje radioaktivnog otpada u atmosferu dovelo do eksplozija i izazvalo padove aviona.
"Može poklon, ali prigodan": Šta nalaže novi kodeks policijske etike?

„Može poklon, ali prigodan“: Šta nalaže novi kodeks policijske etike?

Šta neće smeti da objavljuju na društvenim mrežama, kako da se ponašaju i koje poklone mogu da prime policijski službenici? Ove i niz drugih stavki uređuje novi kodeks policijske etike.
Vožnja u eri velikog brata: Nove kamere pratiće kada kočite i ubrzavate

Vožnja u eri velikog brata: Nove kamere pratiće kada kočite i ubrzavate

Testiraju se nove kamere za kontrolu brzine. Reč je o vrlo jednostavnim uređajima koji mogu ispratiti dinamiku ubrzavanja ili naglog kočenja.

Demokratija u senci: Korišćen PEGASUS – izraelski malver za špijuniranje ruske novinarke

Prema spisku klijenata NSO koji je procurio 2021. godine, više od 50.000 političara, novinara, aktivista i poslovnih ličnosti je praćeno pomoću malvera.

FENG SHUI ZAPOŠLJAVANJE: BEZ PREPORUKE ASTROLOGA NEMA POSLA!

Kompanije sve više pribegavaju astrolozima i Feng Shui metodama u donošenju značajnih poslovnih i privatnih odluka! Nećete verovati kako u Singapuru zapošljavaju kandidate!

TOP 10 BIZARNIH INCIDENATA U KOMPANIJAMA – Šta još može da se desi?

Bezbednost je izuzetno ozbiljna branša i na izgled čini se kao da nema mesta humoru, ali to je samo na izgled. Smešne situacije, koje od rutine postanu avanutra i komedija su i više nego učestale,

INSAJDER: Nevidljivi neprijatelj u redovima vaše organizacije

Insajderske (unutrašnje) pretnje su rizici koje organizacijama prete iznutra, odnosno od osoba koje su već unutar sistema i imaju pristup informacijama, resursima ili infrastrukturi organizacije

Bezbedno putovanje, uspešno poslovanje: Navigacija za bezbedan poslovni put

Poslovni put nije samo stvar pakovanja i odlaska na sastanke; postoji niz mera bezbednosti koje treba uzeti u obzir. Od momenta kad uđete u vozilo, preko same destinacije, do korišćenja službenih uređaja – bezbednost mora biti prioritet.

UVEK U KADRU: Šta snimaju kamere na uniformama saobraćajne policije?

Kamere će koristiti policijski službenici saobraćajne policije prilikom obavljanja policijskih poslova ili primene policijskih ovlašćenja i dužni su da obaveste građane ukoliko se službeno postupanje snima audio i vizuelno. U daljem tekstu saznajte.
do-101-i-nazad-top-lista-bezbednosne-opreme-za-vozila

Do 101 i nazad: Top lista bezbednosne opreme za vozila

Zbog uvođenja novih tehnologija i nemilosrdnog razvoja postojećih, ova lista će se stalno menjati i ažurirati. Stoga, ovakva lista opreme za četvorotočkaše zasigurno neće biti 100% sveobuhvatna, ali će biti brojna. Spremite se da krenemo do 101 i nazad!