Balkan Security EXPO 2024
Naslovna Sektori Korporacije - Preduzeća

Korporacije - Preduzeća

Bezbednost korporacija je jedna od podkategorija kojom se bavi magazin za bezbednost SecuritySEE.com. Bezbjednost korporacija i preduzeća Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija

FENG SHUI ZAPOŠLJAVANJE: BEZ PREPORUKE ASTROLOGA NEMA POSLA!

Kompanije sve više pribegavaju astrolozima i Feng Shui metodama u donošenju značajnih poslovnih i privatnih odluka! Nećete verovati kako u Singapuru zapošljavaju kandidate!

TOP 10 BIZARNIH INCIDENATA U KOMPANIJAMA – Šta još može da se desi?

Bezbednost je izuzetno ozbiljna branša i na izgled čini se kao da nema mesta humoru, ali to je samo na izgled. Smešne situacije, koje od rutine postanu avanutra i komedija su i više nego učestale,

INSAJDER: Nevidljivi neprijatelj u redovima vaše organizacije

Insajderske (unutrašnje) pretnje su rizici koje organizacijama prete iznutra, odnosno od osoba koje su već unutar sistema i imaju pristup informacijama, resursima ili infrastrukturi organizacije

Bezbedno putovanje, uspešno poslovanje: Navigacija za bezbedan poslovni put

Poslovni put nije samo stvar pakovanja i odlaska na sastanke; postoji niz mera bezbednosti koje treba uzeti u obzir. Od momenta kad uđete u vozilo, preko same destinacije, do korišćenja službenih uređaja – bezbednost mora biti prioritet.
BIOMETRIJA POD LUPOM: Tehnički, pravni i etički izazovi biometrijske tehnologije

BIOMETRIJA POD LUPOM: Tehnički, pravni i etički izazovi biometrijske tehnologije

Biometrija se sve više koristi za povećanje bezbednosti kompanija, ali, zasigurno povlači tehničke, pravne i etičke rizike kojima se moramo pozabaviti pre upotrebe.
Ekspanzija na tržištu: Assa Abloy kupila italijansku Motturu

Ekspanzija na tržištu: ASSA ABLOY kupila italijansku Motturu

Assa Abloy je najavila potpisivanje ugovora o preuzimanju Mottura Serrature di sicurezza Spa („Mottura“), italijanskog proizvođača visokobezbednih blindiranih brava i sigurnosnih cilindara.
POSLODAVAC VAS PRATI: Evo šta ne treba da radite na poslovnom računaru!

POSLODAVAC VAS PRATI: Evo šta NE treba da radite na poslovnom računaru!

Ono sa čime se morate pomiriti je činjenica da poslovni računar nije vaše lično vlasništvo, i da pripada firmi za koju radite. Stoga je najbolje da radite pod pretpostavkom da se sve što radite na poslovnom računaru može legalno snimati od strane vašeg poslodavca, i da je to krajnje jednostavno za sve firme sa IT službom.

PAUKOVA MREŽA: Kako uočiti manipulaciju na radnom mestu?

Manipulacija ponekad može biti toliko suptilna i efikasna, da konstantno preispitujete svoju percepciju situacije, a ne postupke ili motive druge osobe. Pogledajte u nastavku, TOP 7 tehnika kojima se manipulatori služe.

Evo zašto NE treba koristiti poslovni e–mail u privatne svrhe

Većina korisnika svesna je da korišćenje ličnog naloga e-pošte za profesionalnu korespodenciju veoma loša ideja. Međutim, mnogi ljudi ne vide lošu stranu korišćenja korporativne mail adrese za registrovanje na društvenim mrežama, za onlajn usluge i druge aktivnosti lične priorode. Na kraju krajeva, praktično je primati sve poruke i lične i profesionalne - u jednom poštanskom sandučetu, no jedan od osnovnih problema koji se javlja u ovoj situaciji je obim informacija, bezbednost korporativnih resursa, produktivnost i radni učinak ali i privatnost zaposlenog.

Klonirani glasovi u funkciji kriminalnih aktivnosti

„Manipulacije zvukom, koje je lakše uskladiti i iskoristiti nego pravljenje dubokih lažnih video zapisa, samo će se povećati i bez edukacije i razvoju svesti o ovoj novoj vrsti vektora napada, zajedno s boljim metodama provere autentičnosti, verovatno će više preduzeća postati žrtve veoma uverljivih razgovora".

INTERVJU

IVAN TRIŠOVIĆ: „Najvažnija je sopstvena odgovornost u zaštiti podataka o ličnosti“

"Društvene mreže, internet i nove tehnologije čine da veoma često na dnevnom nivou iza sebe ostavimo sijaset digitalnih tragova koji su par ekselans podaci o ličnosti. Nešto činimo potpuno nesvesno, dok na nešto pristajemo potpuno svesno..."