FENG SHUI ZAPOŠLJAVANJE: BEZ PREPORUKE ASTROLOGA NEMA POSLA!

Kompanije sve više pribegavaju astrolozima i Feng Shui metodama u donošenju značajnih poslovnih i privatnih odluka! Nećete verovati kako u Singapuru zapošljavaju kandidate!

156
- Sponzor članka -hikvision srbija

U industriji koja je sve osim uobičajena, singapurske kompanije unose revoluciju u procese zapošljavanja, gde HR službe, pored proveravanja radnih biografija, sada konsultuju i eksperte za Feng Shui prilikom izbora kandidata za ključne pozicije.

Ovaj neobičan trend ne obuhvata samo pitanja zapošljavanja, već se sve više koristi u donošenju širokog spektra poslovnih odluka, doprinoseći eksponencijalnom rastu industrije proricanja sudbine u Singapuru.

Singapurska industrija proricanja sudbine (da, dobro ste pročitali) raste najbržim tempom do sada, a tom rastu doprinose i kompanije koje prilikom donošenja poslovnih odluka konsultuju proroke ili astrologe koji gledaju u karte ili datume rođenja.

Astrolozi – Novi članovi HR Timova u kompanijama

Primera radi, HR službe određenih preduzeća prilikom zapošljavanja novih kadrova ne razmatraju samo njihove radne biografije već i njihov datum rođenja.

Astrolozi - Novi članovi HR timova u kompanijamaUkoliko stručnjaci za Feng Shui na osnovu dana i godine rođenja odobre nekog kandidata velika je verovatnoća da će on zaista biti i primljen.

Feng Shui inače ne podrazumeva samo veštinu raspoređivanja nameštaja po određenim principima već i “čitanje” nečije sudbine na osnovu datuma rođenja.

Direktor jedne od singapurskih agencija koje proriču sudbinu na osnovu Feng Shui metoda rekao je novinarima da oko 100 kompanija godišnje traži od nje savet samo koga da zaposli. Često su ti upiti vezani za važne, rukovodilačke pozicije.

Međutim, poslovni ljudi ne kontaktiraju proricače sudbine samo kada su u dilemi koga od svih kandidata za posao odabrati, već i za ostale profesionalne, pa i privatne odluke, poput one gde investirati svoj novac.

Možda je to razlog rasta industrije proricanja sudbine u Singapuru. Naime, prema zvaničnoj statistici broj agencija i organizacija koje se bave ovim poslom je između 2017. i 2021. godine porastao za 32,6 odsto. Ukupan prihod ove industrije je u pomenutom periodu iznosio 56 miliona dolara.

Da je unosniji i profitabilniji posao od detektivske delatnosti zasigurno vdimo da jeste, ali, da li je zaista egzaktniji i sigurniji od profesionalne bezbednosne provere kandidata?

Hoće li proroci zameniti privatne detektive?

BEZBEDNOSNE PROVERE KANDIDATA I ZAPOSLENIH: Zašto su važne i ima li razloga za brigu?

5/5 - (4 votes)
IZVORBiznis & Finansije
Prethodni članakBrzi vodič za usaglašavanje sa Zakonom o zaštiti podata o ličnosti za mala preduzeća
Sledeći članakDemokratija u senci: Korišćen PEGASUS – izraelski malver za špijuniranje ruske novinarke