Moskvu za doček Nove godine obezbeđuje skoro 50.000 ljudi!

Oko 45.000 policajaca, pripadnika Federalne službe ruske nacionalne garde, osoblja privatnih kompanija za pružanje usluga obezbeđenja, kao i medicinskih radnika i spasilaca biće angažovano tokom novogodišnjih manifestacija u Moskvi, izjavio je šef moskovskog Odeljenja za kulturu Aleksandar Kibovski

186
Moskvu za doček obezbeđuje skoro 50.000 ljudi!
- Sponzor članka -hikvision srbija

On je rekao da će 45.000 angažovanih stručnjaka biti spremno da podrži javni red i mir u Moskvi tokom praznika. Moskvu i njene posetioce čuvaće policajci, radnici bezbednosnih službi, medicinski i timovi za brzi odgovor, kao i članovi Federalne službe ruske nacionalne garde.

Osim toga, ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ruskoj Saveznoj bezbednosnoj službi, da u slučaju da neko ugrozi živote predstavnika zakona ne treba da bude uhapšen, već upucan na licu mesta.

Tokom praznika na moskovskim ulicama biće po 20.000 policajaca i gardista, te 2.000 pripadnika grupe za bezbednost, 1.200 članova tima za brzi odgovor, 1.300 zaposlenih u kompanijama za pružanje usluga obezbeđenja, kao i 20 jedinica Hitne pomoći i 80 ambulantnih timova.

Da bi bezbednost glavnih dečijih predstava tokom proslave Nove godine bila na najvišem nivou, biće angažovano 600 članova obezbeđenja privatnog sektora iz 12 okruga.

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, u Moskvi je planirano više od 300 događaja, uključujući najveći evropski božićni festival „Putovanje ka Božiću” , na kojem se prošle godine okupilo čak 12,2 miliona posetilaca.

5/5 - (4 votes)
IZVORrs.sputniknews.com
Prethodni članakPraznične pripreme: Beograd dobio betonske barikade za bezbednost pešaka
Sledeći članakOvo su najčudniji predmeti koje ne smete uneti u avion