Moskvu za doček Nove godine obezbeđuje skoro 50.000 ljudi!

Oko 45.000 policajaca, pripadnika Federalne službe ruske nacionalne garde, osoblja privatnih kompanija za pružanje usluga obezbeđenja, kao i medicinskih radnika i spasilaca biće angažovano tokom novogodišnjih manifestacija u Moskvi, izjavio je šef moskovskog Odeljenja za kulturu Aleksandar Kibovski

148
Moskvu za doček obezbeđuje skoro 50.000 ljudi!

On je rekao da će 45.000 angažovanih stručnjaka biti spremno da podrži javni red i mir u Moskvi tokom praznika. Moskvu i njene posetioce čuvaće policajci, radnici bezbednosnih službi, medicinski i timovi za brzi odgovor, kao i članovi Federalne službe ruske nacionalne garde.

Osim toga, ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ruskoj Saveznoj bezbednosnoj službi, da u slučaju da neko ugrozi živote predstavnika zakona ne treba da bude uhapšen, već upucan na licu mesta.

Tokom praznika na moskovskim ulicama biće po 20.000 policajaca i gardista, te 2.000 pripadnika grupe za bezbednost, 1.200 članova tima za brzi odgovor, 1.300 zaposlenih u kompanijama za pružanje usluga obezbeđenja, kao i 20 jedinica Hitne pomoći i 80 ambulantnih timova.

Da bi bezbednost glavnih dečijih predstava tokom proslave Nove godine bila na najvišem nivou, biće angažovano 600 članova obezbeđenja privatnog sektora iz 12 okruga.

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, u Moskvi je planirano više od 300 događaja, uključujući najveći evropski božićni festival „Putovanje ka Božiću” , na kojem se prošle godine okupilo čak 12,2 miliona posetilaca.

5/5 - (4 votes)