„Kasperski” otvara kancelariju u Srbiji

Kompanija „Kasperski” planira da otvori kancelariju u Srbiji. U ovom trenutku, kompanija ne želi da otkrije više detalja o planovima za Srbiju, pa ni to kakav kadar nameravaju da zaposle.

155
kaspersky-srbija
- Sponzor članka -hikvision srbija

Kompanija „Kasperski” planira da otvori kancelariju u Srbiji, potvrdili su za „Politiku” u ovoj ruskoj firmi koja se bavi razvojem softvera za bezbednost podataka u sajber prostoru. „Trenutno smo angažovani oko završavanja planova u vezi sa tom namerom. U ovom trenutku, ne možemo dati više detalja”, odgovorili su.

Da je „Kasperski” zainteresovan za širenje na naše tržište saopštio je nedavno i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posle sastanka sa njihovim rukovodstvom u Moskvi.

Popović je tom prilikom istakao da Srbija ima odlične mlade programere i da visoko profesionalni inženjeri predstavljaju naš ključni razvojni resurs kada je u pitanju privlačenje stranih investitora u oblasti inovacija i informacionih tehnologija.

U kompaniji „Kasperski” u ovom trenutku nisu spremni da otkriju više detalja o planovima za Srbiju, pa ni to kakav kadar nameravaju da zaposle. Kompanija zapošljava 4.000 ljudi, ima skoro 40 kancelarija u svetu i više od 400 miliona korisnika u 200 zemalja.

Popović je najavio da će rukovodstvo kompanije „Kasperski” uskoro posetiti Beograd, gde će posle sastanaka sa predstavnicima državnih institucija, privatnog sektora i srpskih univerziteta sagledati sve mogućnosti dolaska na tržište Srbije.

Popović je u saopštenju posle sastanka u Moskvi rekao da bi dolazak „Kasperskog” u Srbiju imao višestruku važnost, jer bi naši mladi inženjeri dobijali znanje od najboljih ruskih stručnjaka u ovoj oblasti.

U kompaniji čije je puno ime „Laboratorija Kasperski” odnosno „Kasperski lab” nisu mogli da otkriju koliki je broj korisnika njihovih proizvoda u Srbiji jer, kako navode, politika ne predviđa deljenje statistike u vezi sa regionalnim korisnicima.

Za sada je poznato da se Zoran Pušković pridružio  kompaniji kako bi preuzeo poziciju direktora za region istočne Evrope od 1. aprila 2018. godine. Planirano je da Pušković bude odgovoran za dugoročni rast i proiftabilnost poslovanja u istočnoevropskom regionu – pružajući izvršno vođstvo i kontrolišući strateški razvoj resursa kompanije „Kaspersky Lab” u regionu. On će strateški promovisati viziju kompanije o širenju svesti o sajber bezbednosti i nastojati da ojača vođstvo kompanije u regionu, promovišući rešenja za preduzeća i potrošače kompanije „Kasperski Lab” kao i usluge kompanije iz oblasti znanja o pretnjama u oblasti sajber bezbednosti.

Kompanija koju je 1997. osnovao Evgenij Kasperski sa ambicioznom misijom da „spase svet” od pretnji u informatičkom prostoru jedan je od lidera u oblasti sajber bezbednosti.

Njihovi proizvodi bili su popularni i u SAD, ali uvek pod lupom zbog sumnje da predstavljaju tajni špijunski alat Kremlja.

Ove optužbe kulminirale su prošle godine kada je vladinim agencijama zabranjeno da ih koriste, a i neki američki maloprodajni lanci su ih samoinicijativno povukli.

U kompaniji smatraju da su na meti zbog zaoštrenih odnosa Moskve i Vašingtona, ili kako je jesenas u intervju za „Politiku” rekao Jevgenij Kasperski, „zato što u SAD postoji potreba da se napada nešto što je iz Rusije”.

5/5 - (1 vote)
IZVORPolitika
Prethodni članakIzmene i dopune Zakona o komunalnoj policiji Crne Gore: Uvodi se korišćenje biber-spreja, a moći će i da privode
Sledeći članakKakva je ideologija najozloglašenije terorističke organizacije na svetu – Al Kaide?