Vrhunsko iskustvo na mreži uz Cambium Networks

Cambium Networks QoE rešenje smanjuje latenciju i kašnjenje video sadržaja te omogućuje veću vrednost usluge za korisnike mreže.

184
Vrhunsko iskustvo na mreži uz Cambium Networks
Cambium-networks-resenje-za-visokokvalitetno-iskustvo-na-mrezi
- Sponzor članka -hikvision srbija

Poboljšajte kvalitet i performanse svih mreža

QOE (Quality of experience) rešava kompleksne mrežne probleme u svim industrijama ubrzavanjem mrežne optimizacije TCP saobraćaja, rešavanjem zagušenja u mreži i obezbeđivanjem visokog nivoa korisničkog iskustva. Cambium Networks, vodeći proizvođač mrežnih rešenja, uključio je QoE (Quality of experience) rešenje u svoj asortiman rešenja koje pruža dubinski uvid u upotrebu mreže, mogućnost ograničavanja brzine pristupa po korisniku, pregled korišćenih sadržaja na mreži poput striming platformi, društvenih mreža, medija i slično. Dodatno, omogućava ograničavanje protoka na nivou aplikacije, prepoznavanje DoS (Denial of Service) napada na mrežu, podržava automatsko prepoznavanje zagušenja mreže i ubrzanje TCP protokola čime se ubrzava protok podataka i do 200% u sporijim žičanim i bežičnim mrežama. QoE rešenje smanjuje latenciju i kašnjenje video sadržaja i bez obzira na to da li ste mala, srednje velika ili velika tvrtka, pružatelj internet usluga ili imate mrežu za povezivanje nadzornih kamera, SCADA i drugih sistema, QoE će omogućiti veću vrednost usluge za vaše uređaje, korisnike i/ili mrežu širokopojasnog pristupa internetu putem žice (bakar, optika…) ili bežičnog prenosa.

Cambium Networks QoE
QoE oblikovanjem propusnosti i ograničavanjem brzine poboljšava iskustvo korisnika mreže.

Vrednost za poslovanje

Cambium QoE rešenje pomaže smanjiti količinu poziva korisničkoj podršci i daje mogućnost razvoja visokog nivoa uvida u mrežne performanse kao i implementaciju granularne kontrole aplikacija za optimizaciju iskustva krajnjih korisnika i mrežnih uređaja. Drugim rečima, možete ostvariti profitabilniji povrat investicije u vašu mrežnu infrastrukturu, stvoriti i primeniti više nivoa usluga poput poboljšanja kontrole nad svojom mrežom, povećanja performansi na bilo kojoj IP mreži izradom individualnih planova za ograničavanje brzine kako bi se uskladili s ponuđenim paketima usluga, istovremeno obezbeđujući kvalitetu iskustva za ključne primene.

Kontrolišite tokove podataka

QoE omogućava kontrolu tokova podataka aplikacija. Dozvoljava vam ograničavanje aplikacija za gledanje video sadržaja ispod maksimalnog korisničkog plana čime ostavljate prostor za interaktivni promet, štedite na mrežnoj propusnosti i smanjujete kašnjenje zbog punjenja međuspremnika (buffering). Ovo rešenje će omogućiti potrebne brzine za kvalitetno iskustvo korišćenja aplikacija u realnom vremenu kao što su virtuelni sastanci i gledanje video sadržaja, dok istovremeno smanjujete propusnost za pozadinske aplikacije kao što su ažuriranja video igara, operativnog sistema i slično. Detaljan uvid u mrežu znači da ćete videti korišćenje mreže na nivou korišćenih aplikacija, na nivou doba dana i korisnika, smanjiti vreme rešavanja korisničkih zahteva identifikovanjem aplikacija koje troše velike količine podatkovnog prometa. Automatski ćete prepoznati DDoS napade koji uskraćuju uslugu na mreži i biti na vreme obavešteni kroz primanje obaveštenja. Rešenje iskorišćava algoritme mašinskog učenja koji uče i identifikuju zagušene krajnje tačke i automatski implementiraju pravila za poboljšanje iskustva svih korisnika ili uređaja, identifikuju korisnike i razne mrežne uređaje sa visokom latencijom i visokom razinom propusnosti.

Jednostavnost integracije

QoE se ugrađuje u vašu postojeću mrežu i operacije sa minimalnim uticajem te minimalno potrebnom konfiguracijom. QoE sedi na putu protoka podatkovnog prometa između lokalne mreže i izlaza prema Internetu. Kompatibilan je sa IP mrežnim prometom, te podržava PPPoE, VLAN, QinQ i MPLS tokove podataka. Hardverski uređaj ima maksimalnu propusnost 1 Gbps te radi u temperaturnom okruženju od -10ºC do +60ºC, a može se kupiti kao softver i instalirati na server koji može propuštati veće brzine poput 3, 5, 10, 20, 40 ili 100 Gbps.

Optimizacija TCP protokola

TCP je najčešće korišteni protokol na internetu, ali, kao i drugi transportni protokoli, kada mreže nisu savršene, ima tendenciju da prenosi manjom brzinom od one koju mreža dozvoljava. Funkcionalnost optimizacije TCP prometa osigurava da TCP promet koji prolazi kroz uređaj dostigne optimalne brzine, što dovodi do bržeg preuzimanja i prenosa sadržaja. QoE platforma će delovati kao transparentni proxy za svaku TCP vezu u mreži, što će povećati njihovu brzinu na dva načina. Prvo, jer će sadržaj kao proxy afektivno delovati bliži klijentima, a bliže uvek znači brže na internetu i mreži. Drugo, jer će naš poboljšani TCP i dalje slati optimalnom brzinom u mrežama koje nisu savršene. QoE TCP stack otkriva zagušenje na temelju izmerene brzine isporuke, a poboljšani algoritam za otkrivanje zagušenja omogućuje našem TCP-u da bude agresivniji kada nema zagušenja i da se povuče u stvarnom zagušenju, jer je sposoban provesti ovu diskriminaciju u izazovnim okruženjima: s plitkim međuspremnicima, bežičnim vezama, gubicima paketa ili velikim mrežnim kašnjenjima.

cnMaestro kontroler u cloudu ili on-premise
Uvidom u kompletnu mrežu pomoću aplikacije, smanjujete pozive korisničke službe i postižete veće zadovoljstvo korisnika.

Jedinstvena multi-queue tehnologija

QoE prati 5 ključnih metrika za merenje kvalitete iskustva svih uređaja u vašoj mreži u stvarnom vremenu. Prikazuje distribuciju tih ključnih mernih podataka, s podesivim pragovima upozorenja, tako da možete jednostavno videti status svoje mreže. Ključne metrike uključuju maksimalnu brzinu postignutu u zadnja 24 sata, latenciju, postotak ponovnih prenosa paketa (tj. gubitaka), postotak prometa koji trpi zagušenje i postotak prometa koji se prenosi maksimalnom brzinom. Kada je brzina ograničena ili kada postoji zagušenje, mrežni paketi moraju čekati u redovima čekanja da bi bili isporučeni, što povećava latenciju mreže i stvara gubitke paketa kada se redovi čekanja prepune. Kao rezultat toga, kvaliteta mrežnog iskustva može biti ozbiljno smanjena, posebno za interaktivne aplikacije, kao što su internetske igre i telekonferencije, koje su vrlo osetljive na kašnjenje i gubitke. Naša jedinstvena multi-queue tehnologija jamči neovisni red čekanja za svaku vezu, bez ikakvog deljenja (za razliku od konkurentskih rešenja). Višestruki neovisni redovi čekanja osiguravaju da interaktivni podaci ne moraju čekati u redovima s gustim prometom, poput video streaminga.

Aikom International

Distributer tvrtke Cambium Networks za Adriatik regiju

Aikom International d.o.o.
Ul. Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10110 Zagreb, Hrvatska
www.aikominternational.com    [email protected]

4.7/5 - (4 votes)
Prethodni članakNa nemačke puteve stižu kamere koje snimaju upotrebu mobilnog telefona u vožnji
Sledeći članakEkspanzija na tržištu: ASSA ABLOY kupila italijansku Motturu