Evo zbog čega ne treba propustiti Međunarodni sajam iSEC – Pametni i sigurni gradovi

„Imperativ za modernog građanina i poslovnog lidera je uhvatiti korak sa vremenom i digitalnim tehnologijama, a iSEC – Pametni i sigurni gradovi je prvi i najvažniji korak u toj agendi”, kaže za SecuritySee koordinator projekta Zoran Gligorić

557
ISEC sajam 2017 Beograd
- Sponzor članka -hikvision srbija

On otkriva šta iSEC nudi posetiocima, i zbog čeka ne smete propustiti ovu dugo očekivanu manifestaciju, koja se održava od 4. do 6. oktobra, u hali 1 na Beogradskom sajmu.

Šta će posetioci moći da vide na Međunarodnom sajmu pametnih tehnologija – Pametni i sigurni gradovi – iSEC što do sada nisu imali prilike?

Međunarodni – regionalno priznat sajam iSEC, ove godine će obuhvatiti osim bezbednosti, i visoke tehnologije u funkciji svih ostalih urbanih servisa –  Pametnih gradova. IoT – „Internet Stvari“, postaje deo svakodnevnog života, a istovremeno se pred savremeno društvo postavlja uslov održive-cirkularne ekonomije, to jest upotrebe zelenih tehnologija i zahtev za povećanjem energetske efikasnosti. Ovi faktori pružaju mogućnost za implementaciju novih, dinamičnih, ali sada i pristupačnih tehnoloških rešenja, koja se međusobno povezuju u korist – Pametnih i sigurnih gradova.

Sa kojim će pametnim tehnologijama posetioci moći da se upoznaju?

Sajamska manifestacija obuhvatiće primenu različitih pametnih tehnologija kao što su nadzor, monitoring, senzorska detekcija i merenje, automatizacija, bezbednost i softversko/hardverska pametna rešenja u okviru mnogih urbanih oblasti.

Neke od njih su javna bezbednost, bezbednost imovine, lica i poslovanja, bezbednost i upravljanje kritičnom infrastrukturom, korporativna bezbednost, upravljenje transportom i saobraćajem, upravljanje parkingom, elektronska uprava i mnoge druge.

Da li će na biti pratećih programa i kojih?

Naravno. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da će prateći konferencijski program biti kvalitetan i sadržajan.

Na primer, održaće se veliki broj panel diskusija na temu primene pametnih tehnologija u funkciji bezbednosti urbanih sredina, značaja korporativne bezbednosti u funkciji pametnih i sigurnih gradova, izazova sajber privatnosti, upravljanja informacionom bezbednošću u pametnim gradovima, bezbedne eUprave i bezbednog poslovanja u sajber prostoru, ali i na mnoge druge teme.

Na panelima će, između ostalih učestvovati: Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti Srbije, Udruženje za privatno obezbeđenje i ostale uslužne delatnosti Privredne komore Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo odbrane, Sektor za analitiku telekomunikacione i informacione tehnologije, Grad Beograd, Grad Novi Sad, kao i predstavnici mnogih gradova regiona, fakulteta i udruženja.

Kome je namenjen Međunarodni sajam pametnih tehnologija – Pametni i sigurni gradovi – iSEC ?

Sajam je namenjen poslovnim posetiocima i kompanijama zainteresovanim za uvođenje pametnih tehnologija u svoje poslovanje i životno okruženje, kao i lokalnoj samoupravi zainteresovanoj za pametna rešenja u svima urbanim servisima  – od bezbednosti, do saobraćaja, parkinga, eUprave.

Ko će biti izlagači?

Izlagači su renomirane firme – sistem integratori pametnih urbanih rešenja, javne i akademske institucije, kreatori, ponuđači i korisnici naprednih tehnologija, koje se koriste u pametnim gradovima. Sajam će okupiti i povezati više od 50 izlagača i oko 3.000 poslovnih posetilaca: proizvođača, projektanata, sistem integratora, distributera, krajnjih korisnika, konsultanata, strukovnih udruženja u pomenutim sektorima iz regiona jugoistočne Evrope.

Zbog čega ne treba propustiti Međunarodni sajam pametnih tehnologija – Pametni i sigurni gradovi – iSEC?

Imperativ za modernog građanina i poslovnog lidera je uhvatiti korak sa vremenom i digitalnim tehnologijama koje štede, olakšavaju i unapređuju svakodnevni život urbanih zajednica, i koje ubrzano postaju Pametni gradovi. iSEC – Pametni i sigurni gradovi  je prvi i najvažniji korak u toj agendi.

5/5 - (7 votes)
Prethodni članakSve učestalije ulične krađe: Kako se sačuvati od moto bandi?
Sledeći članakZdravstvene ustanove u borbi sa nasiljem i stalnim krađama lekova i opreme