BEZOBRAZLUK: Deca se na Instagramu hvale DROGOM koju koriste čak i ISPRED POLICIJE

Ovih dana Srbiju potresa neviđeni skandal. Na Instagram profilu "Droga Srbija" tinejdžeri postavljaju fotografije na kojima se hvale korišćenjem opojnih sredstava. Bezobrazluk ide toliko daleko da se na nekim fotografijama vide policijski službenici u pozadini.

381
BEZOBRAZLUK: Deca se na Instagramu hvale DROGOM koju koriste čak i ISPRED POLICIJE
- Sponzor članka -hikvision srbija

Na ovom Instagram profilu koji je za svega 8 dana „zapratilo“ više od 1300 novih korisnika te društvene mreže, na fotografijama osim očigledno nedozvoljenih opojnih droga zabrinjava i uzrast osoba koje su na slici, jer deluje da je većina njih maloletna, ili još u srednjoj školi.

Koliko se klinci iz Srbije osećaju moćno i nezaustavljivo pokušavaju da pokažu i smotanim džointima uvaljeni u poslednjim redovima školske klupe, ne prezajući od mogućnosti izbacivanja, pripaljujući ih uz policijski automobil, ili fotografijom sa terase na kojoj u ruci drže poveću količinu marihuane, dok se u pozadini vide policajci na parkingu.

Na ostalim objavama, uz koje većinom i stoji link ka profilu autora fotografije, hvalisavost ide dalje uz „aranžiranje“ hiljadama dinara i stotinama evra.

Paketom „trave“ oni „telefoniraju“ na ulici, kod kuće gaje marihuanu, belim crtama šaraju po stolovima i hvale se tabletama, između ostalog i paketima „ksanaksa“, kratkotrajnog anksiolitika iz benzodiazepinske klase psihoaktivnih lekova.

Stranica „Droga Srbija“ ističe da ne promoviše prodaju i konzumiranje opojnih droga. Ipak, u opisu profila istaknuto je da prvih 10.000 pratilaca „dobija poklončić“, a objavljene fotografije predstavljaju kao dela svojih pratilaca, koje obeležavaju u svojim objavama.

Očigledno je da je trend „Bogatih klinaca sa Instagrama“ otišao mnogo dalje, od bahatosti do drskosti – predaleko.

U toku dana pokrenuta je akcija da se pomenuti Instagram profil ukloni sa ove društvene mreže, što se na kraju i desilo.

Krivični zakonik propisuje sledeće kazne:

  • Za prozivodnju ili prodaju opojnih droga kaznu zatvora od tri do 12 godina, ukoliko je u pitanju grupa ili mreža prodavaca pet do 15 godina
  • Za uzgajanje šest meseci zatvor do pet godina
  • Neovlašćeno držanje u manjoj količini za sopstvenu upotrebu novčana kazna ili zatvor do tri godine
  • Ko navodi drugog na uživanje opojne droge ili stavi na raspolaganje prostorije radi uživanja opojne droge ili na drugi način omogućuje drugom da uživa opojnu drogu, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina
  • Ako je navedeno maloletno lice ili više lica, ili izazvalo naročito teške posledice učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina
5/5 - (1 vote)
IZVORblic.rs
Prethodni članakBalkan na meti terorista, nepotreban strah ili stvarna pretnja?
Sledeći članakHakeri pobedili Face ID iPhone X sa maskom od 150 dolara